Kip in mangosaus

Kip in mangosaus

Mango is mijn lievelings! Hij moet wel goed rijp en lekker sappig zijn. Ik ben zelf geen voorstander van koken met fruit maar voor de mango maak ik een uitzondering. Deze mooie gele vrucht smaakt namelijk heerlijk bij verschillende Oosterse gerechten. Gecombineerd met kruiden en rode pepers is het een heerlijke saus voor bij kip.

Hoe weet je nu of een mango rijp is? Als je de mango zachtjes kunt indrukken met je vingers dan is hij rijp. Je kunt ook ‘eetrijpe’ mango’s kopen in de winkel. Dit is dus elke keer weer een teleurstelling. De eetrijpe variant is een stuk duurder dan de niet eetrijpe maar, hij is gewoon nooit rijp! Heb je dezelfde dag een mango nodig voor een recept? Mango is ook te koop in blik of bevroren. Dit is een prima alternatief voor verse mango.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

wat heb je nodig?

  • 1 rijpe mango (of uit blik of diepvries)

  • 500 gram kip(filet) of kipdijfilet

  • 2 bosuitjes

  • 1 rode peper

  • verse gember (ongeveer 2 cm)

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 grote rode ui

  • 2 eetlepels vers gehakte koriander

  • 2 eetlepels sojasaus

  • sap van een halve citroen of limoen

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

  • eetlepel (palm) suiker

  • optioneel: 2 blaadjes djoeroek poeroet

  • scheutje olie

Hoe maak je het?

  • Snijd de kip in blokjes en zet deze apart tot gebruik. Leg 1 bosuitje en de blaadjes djeroek poeroet even opzij.
  • De mango, bosui, knoflook, gember, rode ui, koriander en rode peper snijd je grof en doe je in een hoge mengbeker. Blend dit tot een puree. Voeg vervolgens de sojasaus, Thaise vissaus, citroen of limoensap en de suiker toe. Pureer alles goed en proef of de saus op smaak is. Indien nodig voeg je nog iets van de bovengenoemde ingrediënten toe. Zet de saus apart to gebruik
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin de kip gaar en bruin. Schep de kip uit de pan en warm nu de mangosaus op in de pan. Laat de blaadjes djeroek poeroet even mee sudderen.
  • Doe de stukjes gebakken kip terug in de pan bij de saus, meng door elkaar en laat dit samen nog even warm worden. Serveer de kip in mangosaus met rijst en een frisse komkommersalade. Broccoli en gewokte boontjes smaken er ook heerlijk bij. Garneer met ringetjes bosui en eventueel wat blaadjes koriander.

Dit gerecht bereiden in de slowcooker

Dit gerecht kun je ook bereiden in de slowcooker. Volg dan deze stappen:

  • maak de saus zoals beschreven en zet deze even apart
  • snijd de kip en bak deze licht aan in een beetje olie
  • schep de gebakken kip in de slowcooker en voeg de saus toe
  • voeg de djeroek poeroet blaadjes toe
  • sluit de slowcooker en zet deze voor 3 tot 4 uur op stand low
  • check of de kip gaar is
  • breng alles op smaak en serveer!
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

12 Reacties

  1. Hoi Simone, het is al een tijdje geleden dat je dit recept hebt gepubliceerd. Ik zie echter geen tijden voor de sloopkoeken vermeld. Ik ben nog niet zo lang in het bezit van een slowcooker en zou graag weten hoe dit recept aan te passen. Het lijkt mij een heerlijk recept en zou het graag proberen te maken.

  2. Mijn nieuwe (eerste) slowcooker ingewijd met dit recept. Heerlijk! En genoeg inspiratie op deze site voor meer……

  3. Heerlijk! Zouden lime leaves er in ook lekker zijn?

  4. Het staat nu in de slowcooker en ruikt heerlijk. Moet ik het halverwege nog doorroeren? Nu ligt de saus er nog steeds bovenop en is het niet gemengd.

  5. Je spreekt in het begin over Rode ui en bos ui. En stapt vervolgens over op ui. Ik haal er niet uit over welke ui je het dan hebt? Ik wil hem maken in de slowcooker.

    • Hoi Karin, je doet de rode ui met een halve bosui samen in de pan. Ik heb het ui genoemd omdat het allebei uisoorten zijn. Het groene gedeelte van de bosui gebruik je als garnering. Veel kookplezier!

  6. Hoi Ingrid! Volgens mij vond je het heeeel erg lekker!
    Liefs, Simone

  7. Thanks ga dit vrijdag maken. Krijg hier echt een Thais gevoel bij. Ben dus erg benieuwd.

  8. Is dit voor 1 persoon?

    • Hoi, dit recept is voor 2 volwassenen en 2 (jonge) kinderen. Je zou 1 kipfilet per persoon kunnen aanhouden en eventueel iets meer mango kunnen gebruiken als je wat meer saus zou willen :-)
      Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*