Kip in mangosaus

Kip in mangosaus

Mango is mijn lievelings! Hij moet wel goed rijp en lekker sappig zijn. Ik ben zelf geen voorstander van koken met fruit maar voor de mango maak ik een uitzondering. Deze mooie gele vrucht smaakt namelijk heerlijk bij verschillende Oosterse gerechten. Gecombineerd met kruiden en rode pepers is het een heerlijke saus voor bij kip.

Hoe weet je nu of een mango rijp is? Als je de mango zachtjes kunt indrukken met je vingers dan is hij rijp. Je kunt ook ‘eetrijpe’ mango’s kopen in de winkel. Dit is dus elke keer weer een teleurstelling. De eetrijpe variant is een stuk duurder dan de niet eetrijpe maar, hij is gewoon nooit rijp! Heb je dezelfde dag een mango nodig voor een recept? Mango is ook te koop in blik of bevroren. Dit is een prima alternatief voor verse mango.

wat heb je nodig?

  • 1 rijpe mango (of uit blik of diepvries)

  • 500 gram kip(filet) of kipdijfilet

  • 2 bosuitjes

  • 1 rode peper

  • verse gember (ongeveer 2 cm)

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 grote rode ui

  • 2 eetlepels vers gehakte koriander

  • 2 eetlepels sojasaus

  • sap van een halve citroen of limoen

  • 1 eetlepel Thaise vissaus

  • eetlepel (palm) suiker

  • optioneel: 2 blaadjes djoeroek poeroet

  • scheutje olie

Hoe maak je het?

  • Snijd de kip in blokjes en zet deze apart tot gebruik. Leg 1 bosuitje en de blaadjes djeroek poeroet even opzij.
  • De mango, bosui, knoflook, gember, rode ui, koriander en rode peper snijd je grof en doe je in een hoge mengbeker. Blend dit tot een puree. Voeg vervolgens de sojasaus, Thaise vissaus, citroen of limoensap en de suiker toe. Pureer alles goed en proef of de saus op smaak is. Indien nodig voeg je nog iets van de bovengenoemde ingrediënten toe. Zet de saus apart to gebruik
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin de kip gaar en bruin. Schep de kip uit de pan en warm nu de mangosaus op in de pan. Laat de blaadjes djeroek poeroet even mee sudderen.
  • Doe de stukjes gebakken kip terug in de pan bij de saus, meng door elkaar en laat dit samen nog even warm worden. Serveer de kip in mangosaus met rijst en een frisse komkommersalade. Broccoli en gewokte boontjes smaken er ook heerlijk bij. Garneer met ringetjes bosui en eventueel wat blaadjes koriander.

Dit gerecht bereiden in de slowcooker

Dit gerecht kun je ook bereiden in de slowcooker. Volg dan deze stappen:

  • maak de saus zoals beschreven en zet deze even apart
  • snijd de kip en bak deze licht aan in een beetje olie
  • schep de gebakken kip in de slowcooker en voeg de saus toe
  • voeg de djeroek poeroet blaadjes toe
  • sluit de slowcooker en zet deze voor 3 tot 4 uur op stand low
  • check of de kip gaar is
  • breng alles op smaak en serveer!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

14 Reacties

  1. Wilma van Wijck-Timmermans

    Hoelang moet dit in de slowcooker?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*