Rijstpudding met mango klinkt als een lekker tropisch gerecht! Persoonlijk vind ik het een lekker fris ontbijtje voor warme zomerse dagen maar als tussendoortje of dessert kan het natuurlijk ook. Dit gerecht heeft wel wat weg van rijstepap zoals wij die eten met kaneel en bruine suiker. Deze tropische rijstpudding wordt veel gegeten in Thailand en misschien ken je het wel als sticky rice pudding. Persoonlijk vind ik de pudding het lekkerst als deze nog een beetje warm is maar je kunt het ook koud eten.
Voor de rijstpudding met mango heb je kleefrijst nodig, ook wel ketanrijst genoemd. Ketanrijst is verkrijgbaar bij de toko. Maar omdat niet iedereen een toko in de buurt heeft heb ik dit recept gemaakt met dessertrijst en dat is verkrijgbaar in iedere supermarkt. Sticky rijst is niet romig maar plakkerig en grof van structuur. Ik vind het zelf lekkerder als de rijst wat romiger is en dat het meer op pudding lijkt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)