Rijstpudding met mango

Rijstpudding met mango

Rijstpudding met mango klinkt als een lekker tropisch gerecht! Persoonlijk vind ik het een lekker fris ontbijtje voor warme zomerse dagen maar als tussendoortje of dessert kan het natuurlijk ook. Dit gerecht heeft wel wat weg van rijstepap zoals wij die eten met kaneel en bruine suiker. Deze tropische rijstpudding wordt veel gegeten in Thailand en misschien ken je het wel als sticky rice pudding. Persoonlijk vind ik de pudding het lekkerst als deze nog een beetje warm is maar je kunt het ook koud eten.

Voor de rijstpudding met mango heb je kleefrijst nodig, ook wel ketanrijst genoemd. Ketanrijst is verkrijgbaar bij de toko. Maar omdat niet iedereen een toko in de buurt heeft heb ik dit recept gemaakt met dessertrijst en dat is verkrijgbaar in iedere supermarkt. Sticky rijst is niet romig maar plakkerig en grof van structuur. Ik vind het zelf lekkerder als de rijst wat romiger is en dat het meer op pudding lijkt.

Rijstpudding met mango

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, Oosterse receptenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Dit is een simpel recept voor rijstpudding met mango. Met een paar ingrediënten tover je een tropisch recept op tafel. Lekker als ontbijt of dessert.

Ingrediënten

  • 100 gram dessertrijst

  • 350 milliliter kokosmelk (eventueel iets meer of minder naar wens)

  • 1-2 eetlepels honing

  • 1 snuf zout

  • 1 hele rijpe mango

  • optioneel: gedroogde kokosrasp

Hoe maak je het?

  • Begin met het snijden van de mango. Verwijder de schil, ik doe dit met een dunschiller. Zet vervolgens de mango rechtop en snijd de mango in plakken van boven naar beneden langs de pit. Snijd de plakken vervolgens in repen of schuine plakjes, net wat je zelf makkelijk vindt.
  • Om de pit zit nog heel veel vruchtvlees en dit gaan we niet weggooien natuurlijk! Neem een kom en knijp met je handen al het vruchtvlees en sap erboven uit. Wat overblijft is de harde pit, die gooi je weg. Het sap kun je straks gebruiken over de rijstpudding en dat is superlekker! Zet de mango en het sap koel weg totdat je gaat serveren.
  • Neem een steelpannetje en doe hierin de rijst met de kokosmelk, de honing en het zout. Kook de rijst totdat het zacht en gaar is. Proef tussendoor even om te checken hoever de rijst is. Ik doe het een beetje op gevoel. Blijf er wel constant bij, roer af en toe en zorg dat het niet aanbrand. Je kunt de rijstpudding meteen serveren maar je kunt het ook koud eten. De structuur van warme of koude pudding is heel verschillend. Hoe kouder, hoe plakkeriger. Je kunt de pudding na bereiding in de koelkast bewaren.
  • Schep de rijstpudding in een kom, leg er wat plakjes mango op en schep er een paar eetlepels van het mangosap overheen. Bestrooi de pudding met een beetje geraspte kokos. Om het extra mooi te maken zou je er ook eetbare bloemetjes bij kunnen serveren. Dit is leuk als je bijvoorbeeld een etentje geeft.Rijstpudding met mango

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook



WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*