Rijstpudding met mango klinkt als een lekker tropisch gerecht! Persoonlijk vind ik het een lekker fris ontbijtje voor warme zomerse dagen maar als tussendoortje of dessert kan het natuurlijk ook. Dit gerecht heeft wel wat weg van rijstepap zoals wij die eten met kaneel en bruine suiker. Deze tropische rijstpudding wordt veel gegeten in Thailand en misschien ken je het wel als sticky rice pudding. Persoonlijk vind ik de pudding het lekkerst als deze nog een beetje warm is maar je kunt het ook koud eten.
Voor de rijstpudding met mango heb je kleefrijst nodig, ook wel ketanrijst genoemd. Ketanrijst is verkrijgbaar bij de toko. Maar omdat niet iedereen een toko in de buurt heeft heb ik dit recept gemaakt met dessertrijst en dat is verkrijgbaar in iedere supermarkt. Sticky rijst is niet romig maar plakkerig en grof van structuur. Ik vind het zelf lekkerder als de rijst wat romiger is en dat het meer op pudding lijkt.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE