Rijstpudding met mango

Rijstpudding met mango

Rijstpudding met mango klinkt als een lekker tropisch gerecht! Persoonlijk vind ik het een lekker fris ontbijtje voor warme zomerse dagen maar als tussendoortje of dessert kan het natuurlijk ook. Dit gerecht heeft wel wat weg van rijstepap zoals wij die eten met kaneel en bruine suiker. Deze tropische rijstpudding wordt veel gegeten in Thailand en misschien ken je het wel als sticky rice pudding. Persoonlijk vind ik de pudding het lekkerst als deze nog een beetje warm is maar je kunt het ook koud eten.

Voor de rijstpudding met mango heb je kleefrijst nodig, ook wel ketanrijst genoemd. Ketanrijst is verkrijgbaar bij de toko. Maar omdat niet iedereen een toko in de buurt heeft heb ik dit recept gemaakt met dessertrijst en dat is verkrijgbaar in iedere supermarkt. Sticky rijst is niet romig maar plakkerig en grof van structuur. Ik vind het zelf lekkerder als de rijst wat romiger is en dat het meer op pudding lijkt.

Wat heb je nodig voor 4 kleine kommetjes?

  • 100 gram dessertrijst
  • 350 milliliter kokosmelk (eventueel iets meer of minder naar wens)
  • 1 tot 2 eetlepels honing
  • snufje zout
  • een hele rijpe mango
  • optioneel: gedroogde kokosrasp

Hoe maak je het?

Begin met het snijden van de mango. Verwijder de schil, ik doe dit met een dunschiller. Zet vervolgens de mango rechtop en snijd de mango in plakken van boven naar beneden langs de pit. Snijd de plakken vervolgens in repen of schuine plakjes, net wat je zelf makkelijk vindt.

Om de pit zit nog heel veel vruchtvlees en dit gaan we niet weggooien natuurlijk! Neem een kom en knijp met je handen al het vruchtvlees en sap erboven uit. Wat overblijft is de harde pit, die gooi je weg. Het sap kun je straks gebruiken over de rijstpudding en dat is superlekker! Zet de mango en het sap koel weg totdat je gaat serveren.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

 

De rijstpudding maken

Neem een steelpannetje en doe hierin de rijst met de kokosmelk, de honing en het zout. Kook de rijst totdat het zacht en gaar is. Proef tussendoor even om te checken hoever de rijst is. Ik doe het een beetje op gevoel. Blijf er wel constant bij, roer af en toe en zorg dat het niet aanbrand. Je kunt de rijstpudding meteen serveren maar je kunt het ook koud eten. De structuur van warme of koude pudding is heel verschillend. Hoe kouder, hoe plakkeriger. Je kunt de pudding na bereiding in de koelkast bewaren.

Rijstpudding met mango

Serveren

Schep de rijstpudding in een kom, leg er wat plakjes mango op en schep er een paar eetlepels van het mangosap overheen. Bestrooi de pudding met een beetje geraspte kokos. Om het extra mooi te maken zou je er ook eetbare bloemetjes bij kunnen serveren. Dit is leuk als je bijvoorbeeld een etentje geeft.

Rijstpudding met mango

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*