Souvlaki

Souvlaki

Tijdens onze reis naar Corfu aten we naast stifado en Griekse salade ook souvlaki. Souvlaki is vlees op een stokje wat wordt bereid op de bbq of grill. Het is een lekker en simpel gerecht en je kunt dit bereiden met verschillende soorten vlees, je zou het kunnen vergelijken met saté. Het belangrijkste van souvlaki is de grillsmaak, dit krijg je eigenlijk alleen maar als je het vlees op kooltjes bereid. Ook bij dit recept maak ik gebruik van mijn speciale saté bbq.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram varkenshaas, procureur of kip(filet of dijen)
  • 2 eetlepels (rijst)olie
  • 1 flinke eetlepel gemalen komijn
  • flinke theelepel paprikapoeder
  • optioneel: snufje gerookt paprikapoeder
  • 1 royale eetlepel (appelcider)azijn
  •  theelepel gedroogde oregano of een eetlepel vers gehakte peterselie
  • 1 citroen
  • flinke snuf zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Week de bamboeprikkers in een glaasje water zodat ze straks niet verbranden tijdens het grillen.

Begin met het snijden van het vlees en doe dit in een grote kom. Voeg hier 2 eetlepels (rijst)olie, komijn, paprikapoeder en azijn aan toe. Meng dit goed door met je handen en knijp de specerijen goed in het vlees.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Laat het vlees goed marineren, het liefst een nachtje maar een paar uur is ook voldoende. Rijg de stukjes vlees of kip op de prikkers en leg deze apart op een bord. Het lekkerst is om de souvlaki op kooltjes te roosteren. Een saté bbq is hier perfect voor. In dit artikel lees je alles over de saté bbq en hoe deze werkt.

Souvlaki

Rooster de souvlaki tot het vlees mooi bruin is en gaar is, laat het niet verbranden. Test een stukje vlees uit om zeker te weten of het gaar is. Serveer de souvlaki met vers gehakte peterselie of een snufje gedroogde oregano en pers er vers citroensap overheen. Maak er een lekkere dip van yoghurt, knoflook, citroensap en peterselie bij. Lekker in combinatie met een Griekse salade en zoete aardappelfrietjes.

Op Corfu wordt dit niet alleen van een stokje gegeten maar na het roosteren wordt het vlees geserveerd in een pitabroodje.

Souvlaki

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*