Tijdens onze reis naar Corfu aten we naast stifado en Griekse salade ook souvlaki. Souvlaki is vlees op een stokje wat wordt bereid op de bbq of grill. Het is een lekker en simpel gerecht en je kunt dit bereiden met verschillende soorten vlees, je zou het kunnen vergelijken met het bereiden van saté.
Het belangrijkste van souvlaki is de grillsmaak, dit krijg je eigenlijk alleen maar als je het vlees op kooltjes bereid. Ook bij dit recept maak ik gebruik van mijn speciale saté bbq.
Citroensap en oregano maken dit gerecht helemaal af. Na het roosteren besprenkel je de souvlaki royaal met citroensap en bestrooi je het met oregano. Dit geeft die specifieke smaak aan de souvlaki.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE