Harissa

Harissa

Sambal is niet weg te denken uit mijn koelkast, ik houd van lekker pittig en ik eet sambal bijna overal bij. Harissa heeft ook iets weg van sambal maar is wat zoeter van smaak. Eerder maakte ik al sambal tomaat en dit is er een soort variatie op. Je eet harissa als dip als saus, bij een rijstgerecht of couscous. Ook wordt het gebruikt als basis voor een soep. En als je van een beetje pit houdt dan is harissa ook lekker als smeersel op een wrap of een stuk brood. Het is altijd handig om er een potje van in je koelkast te hebben. 

Wat heb je nodig?

  • 250 milliliter tomatenblokjes
  • 2 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • snufje cayennepeper
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 rode peper met zaadjes
  • 5 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

Verhit een eetlepel olie in een koekenpan (zet de rest van de olie even apart) en bak de koriander en de komijn even kort aan. Laat de pan op het vuur staan en maak ondertussen de saus. Doe de koriander samen met de komijn en de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en blend dit tot een saus. Je kunt dit ook doen met een staafmixer.

Giet de saus over in de nog hete koekenpan en bak de harissa op hoog vuur aan voor ongeveer 4 minuten totdat hij wat dikker wordt. Bewaar de harissa in een wecktpot. Schenk de rest van de olijfolie erop. Op deze manier is het lang houdbaar in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*