Krokante kip in pittige chili limoensaus. Ik werd geïnspireerd door Hot Thai Kitchen waar ik al eerder inspiratie opdeed voor heerlijke Thaise burgers. Kip met een ‘jasje’ en een fris/pittige saus geserveerd met rijst en groente. Een heerlijk gerecht met een verrassend ingrediënt. En een lekker recept om toe te voegen aan je kookrepertoire.
Om dit gerecht zoet te maken gebruik ik in plaats van suiker, suikervrije appelmoes (0%). Ik weet dat dit werkt omdat ze het in Chinese restaurants ook gebruiken in Chinese tomatensoep. Misschien een niet voor de hand liggend ingrediënt maar het gaat uiteindelijk om de smaak.
Krokante kip in pittige chili limoensaus
De kip wordt voorzien van een laagje bloem en deze bak je vervolgens in een ruime hoeveelheid olie even krokant in een koekenpan of wok. Daarna laat je de gebakken kipstukjes even uitlekken en ondertussen maak je de saus. Deze maak je eerst in een kom en verwarm je vervolgens in de pan. Voor dit recept gebruik je verse limoenrasp, sap en limoenblad (djeroek poeroet). Je kunt ervoor kiezen om de blaadjes in zijn geheel in de saus te laten meestoven maar je kunt ze ook ragfijn snijden en verwerken in de saus voor de ultieme limoensmaak.
