Dit recept heeft een Thais tintje maar ook een geheim ingrediënt die ze waarschijnlijk nooit in de Thaise keuken zouden gebruiken. Maar ik ben Eetspiratie en ik maak recepten zoals ik dat lekker vind. Dus als ik appelmoes in mijn Thais getinte recept wil doen, dan doe ik dat! Tot zover het ‘geheime ingrediënt’. Ik werd geïnspireerd door Hot Thai Kitchen waar ik al eerder inspiratie opdeed voor heerlijke Thaise burgers. Na het lezen van haar recept toverde ik deze krokante kip met pittige limoensaus op tafel en mijn idee met appelmoes heeft prima uitgepakt.
In dit gerecht gebruik ik suikervrije appelmoes in plaats van suiker. Ik weet dat dit smaakt omdat het ook weleens in Chinese tomatensoep gebruikt wordt. Misschien wel een gek ingrediënt voor een Oosters gerecht maar het werkt prima! De chili in dit gerecht komt natuurlijk van de sambal oelek en de limoen spreekt voor zich!
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)