Sinds ik mijn saté barbecue heb ben ik heel actief aan de slag gegaan met het bedenken van verschillende soorten recepten. Roosteren op een saté barbecue is namelijk helemaal niet veel werk. Vroeger vond ik barbecueën altijd een heel gedoe, nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. Om een keer iets anders te maken op de barbecue dan saté van kip bedachten wij (mijn gezin) een recept voor een soort American style saté. Nu bestaat dat natuurlijk helemaal niet want saté is een Oosterse benaming. Het werden varkensspiesjes met kruidige rub en barbecuesaus.
Wij eten eigenlijk heel weinig varkensvlees maar zo nu en dan maak ik het weleens klaar. Het liefst maak ik dan Indo pulled pork of carnitas. Deze varkensspiesjes zijn een lekkere afwisseling tussen alle kiprecepten op mijn website. Dit recept bestaat uit twee onderdelen: de rub en de barbecuesaus. Schrik niet van de ingrediënten. Het is een kwestie van bij elkaar voegen en roosteren. Het roosteren doe je natuurlijk op een saté barbecue!
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.