Eetspiratie » Basisrecept voor pannenkoekjes
Basisrecept voor pannenkoekjes 1

Basisrecept voor pannenkoekjes

Basisrecept voor pannenkoekjes, een onmisbaar recept in je kookrepertoire. Pannenkoekjes zijn lekker en makkelijk om te maken. Ideaal als ontbijt, lunch of het perfecte gerecht voor een drukke doordeweekse dag of lui weekend. Met bloem, melk en eieren maak je heerlijke pannenkoekjes die je serveert met de lekkerste toppings.

Je hebt voor het maken van pannenkoeken niet zoveel ingrediënten nodig. Met bloem, eieren en melk kom je al een heel eind. Serveer de pannenkoekjes met vers fruit, noten, yoghurt of simpel met een drizzle ahornsiroop. Liever vegan pannenkoekjes bakken? Kijk dan hier voor het recept.

Basisrecept voor pannenkoekjes

Een ingrediënt dat je nodig hebt voor het maken van pannenkoekjes is melk. Maar heb je geen melk in huis, dan kun je ook prima Griekse yoghurt of zelfs kokosmelk gebruiken. Wil je dat je pannenkoekjes lekker luchtig worden, voeg dan een dopje appelcider azijn aan het beslag toe. In combinatie met het bakpoeder zullen je pannenkoekjes tijdens het bakken een beetje ‘rijzen’. Je kunt ervoor kiezen om ze te bakken in (room)boter of olie(spray). Persoonlijk vind ik een oliespray erg handig omdat je op deze manier de hoeveelheid beslag goed kunt doseren.

Je kunt ervoor kiezen om ze te bakken in (room)boter of olie(spray). Persoonlijk vind ik een oliespray erg handig omdat je op deze manier de hoeveelheid beslag goed kunt doseren.

Altijd de juiste hoeveelheden
Joseph Joseph Nest Maatlepel - Maatcupjes

Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes

Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.

Pannenkoekjes bak je in een koekenpan of handige crêpe pan. Maar heb je toevallig een bakplaat die je weleens bij het gourmetten gebruikt? Hierop kun je perfect pannenkoeken bakken. Je hebt er niet eens veel olie voor nodig. En om je pannenkoekjes allemaal even groot te krijgen kun je het beste gebruik maken van maatcups. Hiermee schep je het beslag op en heb je steeds dezelfde hoeveelheid en ongeveer even grote pannenkoekjes. Ik gebruik zelf meestal de 1/3 cup, dat vind ik precies de juiste hoeveelheid voor middelgrote pannenkoekjes.

Met de hoeveelheden van dit recept kun je ongeveer 8 tot 10 pannenkoekjes maken. Wil je een grotere hoeveelheid, verdubbel dan de ingrediënten.

Voor perfecte omeletten en pannenkoeken
Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Met een diameter van 20 of 24 cm.

Basisrecept voor pannenkoekjes

Basisrecept voor pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Gang: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Basisrecept voor pannenkoeken. Met bloem, eieren en melk bak je heerlijke pannenkoekjes. Serveer met lekkere toppings, zoals jam, een drizzle ahornsiroop, vers fruit en yoghurt.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram bloem

  • 1 eieren

  • 225-250 milliliter melk

  • snufje zout

  • 1 theelepel bakpoeder

  • klontjes roomboter om in te bakken of oliespray

BEREIDING

  • Maak een beslag van het 250 gram bloem, 1 ei, 225 tot 250 milliliter melk, een snufje zout en 1 theelepel bakpoeder. Roer dit goed met een garde door elkaar. Is het beslag te dik? Voeg dan een scheutje extra melk toe.
  • Laat het beslag 10 minuten staan en zet ondertussen de rest van de keukenbenodigdheden klaar.
  • Laat een klontje boter smelten (of spray de pan licht in met oliespray) in een grote koekenpan en schep 3 tot 4 hoopjes van het beslag in de pan.
  • Wacht tot er bubbeltjes verschijnen op de pannenkoekjes en draai ze dan pas de om. Leg ze op een bord en dek even af met een stukje aluminiumfolie. Bak tot het beslag op is.
  • Serveer de pannenkoekjes met jam, ahornsiroop, yoghurt en vers fruit. De pannenkoekjes kun je ook prima bewaren in de koelkast of invriezen met een bakpapiertje ertussen. Je warmt ze makkelijk op in een koekenpan.

AANTEKENINGEN

  • Ben je ook gek op pannenkoeken en eet je ook graag avocado? Bak dan eens avocado pannenkoekjes! Het lijkt misschien een vreemde combinatie maar het is echt heel erg lekker. Kijk hier voor het recept.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.