Basisrecept voor pannenkoekjes, een onmisbaar recept in je kookrepertoire. Pannenkoekjes zijn lekker en makkelijk om te maken. Ideaal als ontbijt, lunch of het perfecte gerecht voor een drukke doordeweekse dag of lui weekend. Met bloem, melk en eieren maak je heerlijke pannenkoekjes die je serveert met de lekkerste toppings.
Je hebt voor het maken van pannenkoeken niet zoveel ingrediënten nodig. Met bloem, eieren en melk kom je al een heel eind. Serveer de pannenkoekjes met vers fruit, noten, yoghurt of simpel met een drizzle ahornsiroop. Liever vegan pannenkoekjes bakken? Kijk dan hier voor het recept.
Basisrecept voor pannenkoekjes
Een ingrediënt dat je nodig hebt voor het maken van pannenkoekjes is melk. Maar heb je geen melk in huis, dan kun je ook prima Griekse yoghurt of zelfs kokosmelk gebruiken. Wil je dat je pannenkoekjes lekker luchtig worden, voeg dan een dopje appelcider azijn aan het beslag toe. In combinatie met het bakpoeder zullen je pannenkoekjes tijdens het bakken een beetje ‘rijzen’. Je kunt ervoor kiezen om ze te bakken in (room)boter of olie(spray). Persoonlijk vind ik een oliespray erg handig omdat je op deze manier de hoeveelheid beslag goed kunt doseren.
Je kunt ervoor kiezen om ze te bakken in (room)boter of olie(spray). Persoonlijk vind ik een oliespray erg handig omdat je op deze manier de hoeveelheid beslag goed kunt doseren.
Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes
Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.
Pannenkoekjes bak je in een koekenpan of handige crêpe pan. Maar heb je toevallig een bakplaat die je weleens bij het gourmetten gebruikt? Hierop kun je perfect pannenkoeken bakken. Je hebt er niet eens veel olie voor nodig. En om je pannenkoekjes allemaal even groot te krijgen kun je het beste gebruik maken van maatcups. Hiermee schep je het beslag op en heb je steeds dezelfde hoeveelheid en ongeveer even grote pannenkoekjes. Ik gebruik zelf meestal de 1/3 cup, dat vind ik precies de juiste hoeveelheid voor middelgrote pannenkoekjes.
Met de hoeveelheden van dit recept kun je ongeveer 8 tot 10 pannenkoekjes maken. Wil je een grotere hoeveelheid, verdubbel dan de ingrediënten.
Basisrecept voor pannenkoeken. Met bloem, eieren en melk bak je heerlijke pannenkoekjes. Serveer met lekkere toppings, zoals jam, een drizzle ahornsiroop, vers fruit en yoghurt.
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
250grambloem
1eieren
225-250millilitermelk
snufjezout
1theelepelbakpoeder
klontjesroomboter om in te bakken of oliespray
BEREIDING
Maak een beslag van het 250 gram bloem, 1 ei, 225 tot 250 milliliter melk, een snufje zout en 1 theelepel bakpoeder. Roer dit goed met een garde door elkaar. Is het beslag te dik? Voeg dan een scheutje extra melk toe.
Laat het beslag 10 minuten staan en zet ondertussen de rest van de keukenbenodigdheden klaar.
Laat een klontje boter smelten (of spray de pan licht in met oliespray) in een grote koekenpan en schep 3 tot 4 hoopjes van het beslag in de pan.
Wacht tot er bubbeltjes verschijnen op de pannenkoekjes en draai ze dan pas de om. Leg ze op een bord en dek even af met een stukje aluminiumfolie. Bak tot het beslag op is.
Serveer de pannenkoekjes met jam, ahornsiroop, yoghurt en vers fruit. De pannenkoekjes kun je ook prima bewaren in de koelkast of invriezen met een bakpapiertje ertussen. Je warmt ze makkelijk op in een koekenpan.
AANTEKENINGEN
Ben je ook gek op pannenkoeken en eet je ook graag avocado? Bak dan eens avocado pannenkoekjes! Het lijkt misschien een vreemde combinatie maar het is echt heel erg lekker. Kijk hier voor het recept.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.