Eetspiratie » Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder
Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder

Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder

Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder, een heerlijk ontbijt of lunch recept. Bak heel eenvoudig een stapel pannenkoeken die naast eiwitrijk ook lekker en luchtig zijn. Je hebt niet perse eiwitpoeder nodig om een gerecht eiwitrijk te maken. Met tofu, sojamelk en boekweitmeel maak je namelijk ook lekkere voedzame pannenkoekjes. Serveer ze met je favoriete toppings zoals vers fruit, een drizzle ahornsiroop en eventueel een beetje yoghurt.

Normaal gesproken maak je met bloem, melk, water en ei een simpel pannenkoekenbeslag. Maar door standaard ingrediënten te ‘swappen’ en te kiezen voor voedzamere opties kun je de voedingswaarde van pannenkoekjes makkelijk verhogen. Door het boekweitmeel in dit recept krijgen de pannenkoekjes een iets ‘nootachtige’ smaak. Door vers fruit en een drizzle ahornsiroop toe te voegen, proef je dit een beetje op de achtergrond. Persoonlijk vind ik dat erg lekker.

Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder

Dit recept maak ik met behulp van een hakmolentje of foodprocessor. Hierin blend ik alle ingrediënten en schep hier rechtstreeks het beslag uit voor de pannenkoekjes. Om even grote pannenkoekjes te krijgen gebruik ik een maatlepel of cupje. Door steeds mijn 1/3 cup te gebruiken voor het beslag zijn de pannenkoekjes even groot. In dit artikel kun je lezen waarom maatlepels een handige tool zijn in de keuken.

Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

Silken tofu is vooralsnog alleen verkrijgbaar in de toko. Ook heb ik het weleens online bij een supermarkt gezien. Mijn lokale supermarkt verkoopt het jammer genoeg nog niet. Deze vorm van tofu is zacht en dus niet hetzelfde als de ‘stevige’ tofu die je kunt kopen in een bakje met water. In dit artikel kun je alles lezen over silken tofu en hoe je het kunt bereiden. Boekweitmeel kun je gewoon kopen in de supermarkt of natuurvoedingswinkels. Ik bewaar het in de vriezer, op deze manier is het langer houdbaar.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder

Eiwitrijke pannenkoekjes zonder eiwitpoeder

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Gang: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Totale tijd

40

minuten

Maak met silken tofu, sojamelk en boekweitmeel heerlijke luchtige pannenkoekjes hoog in eiwit maar zonder het gebruik van eiwitpoeder of proteïnepoeder. Serveer met je favoriete toppings zoals vers fruit, een drizzle ahornsiroop en eventueel een beetje yoghurt.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram silken tofu (zachte tofu)

  • 180 gram boekweitmeel

  • 150 milliliter sojamelk

  • 1 theelepel vanille essence

  • 1,5 theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel citroensap

  • snufje zout

  • olie(spray) om in te bakken

BEREIDING

  • Doe 300 gram silken tofu, 180 gram boekweitmeel, 150 milliliter sojamelk, 1 theelepel vanille essence, 1,5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel citroensap en een snufje zout in een hakmolentje.
  • Blend dit tot een glad beslag zonder klontjes.
  • Verwarm een koekenpan en doe hier 1 tot 2 spray’s olie in.
  • Neem 1/3 cup van een maatlepelset of een juslepel per pannenkoek. Bak de pannenkoek aan één kant en als er bubbels zichtbaar zijn draai je hem om.
  • Herhaal dit tot het beslag op is. Bak ongeveer 10 pannenkoekjes van het beslag.
  • Bewaar de pannenkoekjes tot 2 dagen in de koelkast of vries ze in met een stukje bakpapier ertussen.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.