Aardappelcurry met parelcouscous, een heerlijk comfortfood gerecht geserveerd met platbrood. Parelcouscous wordt vaak gebruikt in salades of gegeten als bijgerecht, maar het is ook heerlijk in een curry. De structuur is verrassend lekker en de ingrediënten zijn eenvoudig. De aardappels maken de curry lekker vullend. Heerlijk met een pickle van rode ui en naan (platbrood) of pita’s.
Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over parelcouscous. Hierin leg ik uit hoe je het bereidt en wat je er allemaal mee kunt doen. Naar aanleiding van dat artikel maakte ik deze simpele vegan aardappelcurry. Lees het artikel hier terug. Voor een lekkere curry heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Door sterke smaakmakers te gebruiken zoals kerriepoeder, tomatenpuree, ui en knoflook heb je al een goede basis voor een lekker gerecht. Deze curry is misschien niet traditioneel of authentiek, hij is gewoon superlekker. Het is een comfortfoodgerecht voor luie dagen, of voor als je niet veel zin en tijd hebt om uitgebreid te koken.
6-Delige Maatlepel Set RVS
Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!
Aardappelcurry met parelcouscous
Curry en een stuk brood, meer heb je eigenlijk niet nodig! Sommige gerechten zijn heel handig om in je kookrepertoire te hebben. Dit is zo’n gerecht waar je steeds op terug kunt vallen. De meeste ingrediënten voor dit gerecht heb je waarschijnlijk al in huis. Voor de parelcouscous moet je misschien nog even langs de winkel. Het gaat hier dus niet om de fijne couscous variant, maar de grote ronde parels ‘de parelcouscous’. Je kunt dit vergelijken met pasta maar dan in de vorm van balletjes of parels. Ze geven deze curry een lekkere structuur en het maakt het daarnaast ook romig en vullend. Wat echt niet mag ontbreken bij deze curry is een pickle. Dit geeft het gerecht een frisse smaak wat prima past bij de sterke smaak van de curry. Bekijk hier een makkelijk recept voor een rode uien pickle. Platbrood gebruik je om de curry mee op te scheppen of om het brood in te dippen. Je kunt verschillende soorten naan en platbrood kopen in de supermarkt, maar zelf maken is ook heel eenvoudig. Kijk hier voor een simpel platbrood recept.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Aardappelcurry met parelcouscous
4
personen15
minuten30
minuten45
minutenEen lekkere en makkelijke curry met aardappel en parelcouscous. Geen traditionele curry maar een verrassend lekker recept. Serveer met platbrood en een frisse pickle van rode ui.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngehakt
2 middelgrote kruimige aardappels, in blokjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel verse gember, geraspt
halve eetlepel sambal oelek (of meer of minder naar smaak)
3-4 deelblokjes diepvries spinazie
1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een verkruimeld blokje)
200 milliliter kokosmelk
400 milliliter water
1 limoen (rasp en sap)
100 gram parelcouscous (ongekookt)
1 theelepel olie
zout en peper naar smaak
BEREIDING
- Kook 100 gram parelcouscous gaar, (kijk hier eventueel voor aanwijzingen) spoel dit af onder de koude kraan en zet het apart tot gebruik. Snijd 2 middelgrote aardappels in kleine blokjes.
- Snipper de ui, hak 3 tenen knoflook fijn en rasp 1 theelepel gember. Verhit een theelepel olie in een wok of diepe pan en fruit de ui, knoflook en gember aan. Daarna bak je 1 eetlepel tomatenpuree mee.
- Voeg een halve eetlepel sambal oelek en 1 eetlepel kerriepoeder toe en vervolgens de blokjes aardappel. Bak alles goed aan tot het verkleurt. Als het mengsel te droog wordt, schenk je er een beetje water bij.
- Schenk er 200 milliliter kokosmelk en 400 milliliter water bij. Voeg 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een verkruimeld blokje) toe. Laat dit nu sudderen tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
- Leg er 3 tot 4 blokjes bevroren spinazie bij in de curry en laat deze even mee sudderen tot ze ontdooit zijn.
- Ga er nu met een pureestamper doorheen zodat de curry een beetje indikt en je geen grote stukjes aardappel meer ziet.
- Voeg nu de gare parelcouscous toe en schep alles goed om. Rasp de limoen boven de pan en voeg naar smaak limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de curry met platbrood en een pickle van rode ui. Heb je een restje over bewaar deze dan in de koelkast. Door de parelcouscous dikt de curry heel erg in. Voeg daarom met het opwarmen extra water toe.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Wat is parelcouscous en hoe bereid je het?
- Kippensoep met citroen en parelcouscous – met vegan optie
- Naan – platbrood
- Vindaloo uit de slowcooker
- Curry aardappels uit de oven
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.