Aardappelcurry met parelcouscous, een heerlijk comfortfood gerecht geserveerd met platbrood. Parelcouscous wordt vaak gebruikt in salades of gegeten als bijgerecht, maar het is ook heerlijk in een curry. De structuur is verrassend lekker en de ingrediënten zijn eenvoudig. De aardappels maken de curry lekker vullend. Heerlijk met een pickle van rode ui en naan (platbrood) of pita’s.
Ik schreef eerder een uitgebreid artikel over parelcouscous. Hierin leg ik uit hoe je het bereidt en wat je er allemaal mee kunt doen. Naar aanleiding van dat artikel maakte ik deze simpele vegan aardappelcurry. Lees het artikel hier terug. Voor een lekkere curry heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Door sterke smaakmakers te gebruiken zoals kerriepoeder, tomatenpuree, ui en knoflook heb je al een goede basis voor een lekker gerecht. Deze curry is misschien niet traditioneel of authentiek, hij is gewoon superlekker. Het is een comfortfoodgerecht voor luie dagen, of voor als je niet veel zin en tijd hebt om uitgebreid te koken.
Aardappelcurry met parelcouscous
Curry en een stuk brood, meer heb je eigenlijk niet nodig! Sommige gerechten zijn heel handig om in je kookrepertoire te hebben. Dit is zo’n gerecht waar je steeds op terug kunt vallen. De meeste ingrediënten voor dit gerecht heb je waarschijnlijk al in huis. Voor de parelcouscous moet je misschien nog even langs de winkel. Het gaat hier dus niet om de fijne couscous variant, maar de grote ronde parels ‘de parelcouscous’. Je kunt dit vergelijken met pasta maar dan in de vorm van balletjes of parels. Ze geven deze curry een lekkere structuur en het maakt het daarnaast ook romig en vullend. Wat echt niet mag ontbreken bij deze curry is een pickle. Dit geeft het gerecht een frisse smaak wat prima past bij de sterke smaak van de curry. Bekijk hier een makkelijk recept voor een rode uien pickle. Platbrood gebruik je om de curry mee op te scheppen of om het brood in te dippen. Je kunt verschillende soorten naan en platbrood kopen in de supermarkt, maar zelf maken is ook heel eenvoudig. Kijk hier voor een simpel platbrood recept.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Aardappelcurry met parelcouscous
4
personen15
minuten30
minuten45
minutenEen lekkere en makkelijke curry met aardappel en parelcouscous.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook fijngehakt
2 middelgrote kruimige aardappels in blokjes gesneden
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel verse gember geraspt
halve eetlepel sambal oelek (of meer of minder naar smaak)
3 – 4 deelblokjes diepvries spinazie
1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een verkruimeld blokje)
200 milliliter kokosmelk
400 milliliter water
1 limoen (rasp en sap)
200 – 250 gram gare parelcouscous
1 theelepel olie
zout en peper naar smaak
BEREIDING
- Kook 100 gram parelcouscous gaar, (kijk hier eventueel voor aanwijzingen) spoel dit af onder de koude kraan en zet het apart tot gebruik. Snijd de aardappel in kleine blokjes.
- Snipper de ui en de 3 tenen knoflook fijn en rasp 1 theelepel gember. Verhit een theelepel olie in een wok of diepe pan en fruit de ui, knoflook en gember aan. Daarna bak je 1 eetlepel tomatenpuree mee.
- Voeg de sambal oelek en het kerriepoeder toe en daarna de blokjes aardappel. Bak alles goed aan tot het verkleurt. Als het mengsel te droog wordt, schenk je er een beetje water bij.
- Schenk de kokosmelk en het water erbij. Voeg 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of een verkruimeld blokje) toe. Laat dit nu sudderen tot de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten.
- Leg de bevroren blokjes spinazie erbij in de curry en laat deze even mee sudderen tot ze ontdooit zijn.
- Ga er nu met een pureestamper doorheen zodat de curry een beetje indikt en je geen grote stukjes aardappel meer ziet.
- Voeg nu de gare parelcouscous toe en schep alles goed om. Rasp de limoen boven de pan en voeg naar smaak limoensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met platbrood en een pickle van rode ui. Heb je een restje over bewaar deze dan in de koelkast. Door de parelcouscous dikt de curry heel erg in. Voeg daarom met het opwarmen extra water toe.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Kippensoep met citroen en parelcouscous – met vegan optie
- Vindaloo (slowcooker)
- Turkse pizza
- Snelle peper pickle
- Kikkererwtencurry uit de slowcooker
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.