Turkse pizza

Turkse pizza

Dit recept voor Turkse pizza is een groot succes bij ons thuis! Het lijkt veel werk omdat je zelf een deeg maakt maar het valt in werkelijkheid reuze mee. Het resultaat is superlekker en natuurlijk helemaal zelfgemaakt. Ook is deze pizza gemaakt met lamsgehakt, wat echt bij deze pizza hoort.

Met de hoeveelheden in dit recept kun je 4 ovale pizza’s maken.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram speltmeel
  • 200 milliliter warm water
  • theelepel zout
  • 1 theelepel honing of suiker (om de gist te activeren)
  • zakje gist van 7 gram
  • 400 gram lamsgehakt
  • 2 theelepels paprikapuree (te koop bij de Turkse supermarkt)
  • theelepel paprikapoeder
  • grote rode ui
  • rode peper
  • theelepel gemalen sumac (een zurig besje, te koop bij de Turkse supermarkt)
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • verse kruiden zoals koriander en munt
  • 1 citroen

Hoe maak je het?

Maak eerst het deeg. Ik heb het gemaakt met behulp van de keukenmachine. Voeg het meel samen met de gist, de suiker of de honing en 200 ml warm water in de mengkom. Voeg als laatste het zout toe. Kneed dit tot een mooi deeg. Als het teveel plakt kun je nog wat meel toevoegen en als het te droog is nog wat water. Laat dit ongeveer 45 minuten of langer rijzen.

Ondertussen doe je het gehakt in een schaal en voeg je daar de paprikapuree, paprikapoeder, de gesneden rode peper en de halve gesnipperde ui aan toe. Meng het met een vork door elkaar en voeg wat zout en peper toe.

Hoe nu verder?

Als het deeg is gerezen, haal je het uit de kom en verdeel je het in 4 even grote stukken. Met een deegroller rol je het uit tot een dunne ovale plak. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er 2 plakken deeg op. Besmeer nu met de achterkant van een lepel het deeg met het gehaktmengsel. Smeer het dun uit. Leg de pizza’s in de oven en bak ze ongeveer 10-15 minuten tot het gehakt gaar is.

Als de eerste pizza’s klaar zijn, leg je meteen de andere 2 pizza’s in de oven. Bestrooi de pizza’s voor het opdienen met een theelepel sumac en pers er verse citroensap overheen. Garneer met verse koriander en muntblaadjes. Serveer er een lekkere groene salade bij. Een lekker en verrassend gerecht!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Lekker!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*