Köfte kebab wrap

Köfte kebab wrap

Dit recept voor köfte kebab wraps is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt met iets simpelere ingrediënten. Gevulde wraps zijn makkelijk, snel en lekker en je kunt ze op veel manieren eten. Deze köfte kebab wrap is ook zeker de moeite waard om een keer te maken. Lekkere kruidige kebabs met een pickle van rode ui en een frisse yoghurtsaus. Paprikapuree en sumac zal niet iedereen in huis hebben, maar het geeft wel net iets extra’s aan dit gerecht. Deze ingrediënten kun je kopen in de Turkse winkel of vind je soms de supermarkt.

Een kebab is een stukje vlees, in dit geval gekruid gehakt in de vorm van een worstje. Vaak wordt voor het maken van kebabs lamsvlees gebruikt, maar in dit recept heb ik half om half gehakt gebruikt. Je kunt köfte kebabs bakken of grillen, de grillsmaak maakt het vlees extra lekker.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 eetlepel paprikapuree (alternatief is een bescheiden eetlepel gerookt paprikapoeder)
  • theelepel gemalen komijn
  • snufje zout en peper
  • sap van een halve citroen
  • snufje sumac (alternatief is een theelepel citroenrasp)
  • grote rode ui in ringen
  • bosuitje in ringetjes gesneden
  • halve komkommer
  • rode peper
  • gemengde sla (ongeveer een zak)
  • tortilla wraps
  • optioneel: verse koriander

Wat heb je nodig voor de dressing?

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • teentje knoflook geraspt
  • sap van een halve citroen
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het?

Meng het gehakt met komijn, paprikapuree (of het paprikapoeder) en een snufje peper en zout. Kneed het goed door elkaar en maak er kebabs van, dit kun je heel eenvoudig met je handen doen. Leg ze op een bord, dek ze af en laat ze even opstijven in de koelkast.

Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes en doe ze in een kom. Besprenkel de ui met het sap van een halve citroen en bestrooi met zout en peper. Knijp het zout en peper met je handen nu stevig door de ui, de ui wordt hier zacht en zoet van. Snijd de komkommer en de rode peper in hele fijne kleine blokjes en voeg dit bij de ui. Je hebt nu een soort pickle/salsa. Meng dit goed door elkaar.

Hoe nu verder?

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kebabs bruin en gaar.Je kunt ze natuurlijk ook bereiden op de grillpan. Verwarm de wraps (in een koekenpan of in de oven) en maak ondertussen de dressing. Snijd de bosui in ringetjes en pluk wat blaadjes van de koriander.

Bouw nu de wrap op en begin met een pluk sla, leg daarop wat van de salsa. Verdeel de kebabs erover (kijk zelf even hoeveel je er per wrap wil eten). Je kunt de wrap oprollen of open laten, net wat jij het lekkerst vindt. Drizzle er wat van de yoghurt dressing over en bestrooi met de bosui en verse koriander. Als finishing touch bestrooi je de köfte kebabs met een snufje sumac of een beetje citroenrasp. Serveer er voor de liefhebber eventueel extra citroen of limoenpartjes bij.

Köfte kebabs wrap

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*