Doperwtenpuree

Doperwtenpuree

Soms ben ik de sla en de boontjes even beu en ga ik op zoek naar alternatieven voor groenten bij het avondeten. Deze doperwtenpuree is snel, simpel en ook nog eens erg gezond. En zeg nou zelf die groene kleur is toch geweldig! 

Ingrediënten

  • 250 gram diepvries doperwten
  • 1 flinke theelepel roomboter
  • rasp en sap van een halve biologische citroen
  • snufje (zee) zout en vers gemalen zwarte peper
  • scheutje water
  • optioneel vers gehakte munt

Benodigdheden:

  • staafmixer

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in een steelpan en laat dit zachtjes koken met de deksel op de pan totdat de erwten gaar zijn. Dit gaat best wel snel! Schep het een keertje om zodat alle ingrediënten goed vermengd worden met elkaar. Als de erwten gaar zijn maak je er met de staafmixer een mooie puree van. Maak het zo fijn of grof als je zelf wil. Proef of de puree op smaak is en voeg indien nodig nog wat zout, peper of citroensap toe. En klaar is je doperwtenpuree.

De puree is lekker bij een gebakken visje en ik dip er graag met zoete aardappelfriet in.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*