Yoghurt on the go – handig mealprep recept. Glazen potjes zijn ontzettend handig en ik bewaar ze daarom meestal ook. Wat zo handig is van die glazen potjes is dat je er van alles in kunt doen en dus ook je ontbijtje, tussendoortje of lunch. Ook ideaal om yoghurt in te vervoeren, yoghurt on the go. Hoe handig is het als er in de ochtend al een ontbijtje klaarstaat? Of neem het mee naar je werk, de sportschool of een picknick.
Als je in de ochtend niet zoveel tijd hebt om bijvoorbeeld fruit te snijden of yoghurt op smaak te gaan brengen dan is dit een handige tip. Je kunt voor een paar dagen wat potjes voorbereiden zodat je ze in de ochtend alleen maar uit de koelkast hoeft te pakken. Je kunt het natuurlijk ook meenemen als tussendoortje of als onderdeel van je lunch naar je werk. Maar ze zijn ook geschikt voor bijvoorbeeld een picknick. Het werkt een beetje hetzelfde als overnight oats. Klaarzetten in de avond en de volgende dag hoef je het alleen maar mee te nemen en op te eten.
Browin glazen potjes – 250ml – 6 stuks – met twist-off deksel.
Handige potjes die voor allerlei toepassingen kunnen worden gebruikt.
Yoghurt on the go – handig mealprep recept
Niet elk fruit is geschikt om te verwerken in dit recept. Veel fruit kan gaan verkleuren en dat ziet er vaak niet zo smakelijk en fris uit. Banaan of peer kun je bijvoorbeeld beter later toevoegen omdat dit heel snel verkleurd.
Geschikt fruit:
- blauwe bessen (vers of diepvries)
- aardbeien
- druiven
- perzik
- mango (vers of diepvries)
- ananas
- frambozen
Wil je extra eiwitten toevoegen aan de yoghurt, dan is 1 tot 2 eetlepels eiwitpoeder een goede optie. Meng dit door de yoghurt en volg gewoon de stappen in de bereidingswijze. Ook kun je in plaats van eiwitpoeder toe te voegen kiezen om er de volgende ochtend een theelepel hennepzaadjes of gebroken lijnzaad overheen te strooien. In plaats van vers fruit kun je ook kiezen voor een topping van chia jam, dit bestaat uit fruit en gewelde chia zaden en dit is een bron van omega 3. Kies wat je het lekkerst vind en wat het beste bij jouw eetpatroon past.
Yoghurt on the go – handig mealprep recept
2
porties15
minutenMaak een paar potjes met yoghurt en fruit, zodat je een makkelijk ontbijtje, tussendoortje of kleine lunch klaar hebt staan.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
300 milliliter Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt (150 milliliter per persoon)
1 dopje vanille essence
1 eetlepel ahornsiroop of honing
halve theelepel kaneel
1 theelepel citroenrasp (optioneel)
100 – 150 gram fruit (eventueel in stukjes gesneden)
2 eetlepels granola (optioneel)
BEREIDING
- Meng in een grote kom 300 milliliter Griekse yoghurt (of plantaardige yoghurt), samen met een dopje vanille, 1 eetlepel ahornsiroop of honing, een halve theelepel kaneel en optioneel een theelepel citroenrasp.
- Was en snijd eventueel het fruit.
- Verdeel de yoghurt over de potjes (van250 milliliter) en top het af met de stukjes fruit. Zet de potjes in de koelkast.
- De volgende ochtend strooi je er als je het lekker vind nog een beetje granola overheen.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Noedels to go
- Kookboeken voor de slowcooker
- Salade in een pot – handig voor lunch en mealprep
- Ontbijt zonder brood
- Aziatische salade met pindadressing in een pot
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.