Noedels to go

Noedels to go

Iedereen in zijn leven heeft weleens instant noodles (of noedels) gegeten. Wij noemen dat hier thuis bamisoep of Indomie. Je kookt water en overgiet de noedels hiermee. Vervolgens vroeg je de ‘seasoning’ toe en klaar is je bamisoep. Ik at dit vroegah het liefst elke dag. En nog vind ik het superlekker. Maar je kunt in plaats van dit chemische goedje ook je eigen noedels to go maken. Ik leg je uit hoe.

Ik ben niet de bedenker van deze noedels to go (ook wel pot noodles genoemd), dat heeft iemand anders ooit al gedaan. Diegene die dit bedacht heeft is geniaal! Wel kun je er natuurlijk je eigen versie van maken. Ik geef je het recept voor mijn simpele versie van noedels to go.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Tips:

Het is wel belangrijk om voor je noedels to go stevige groenten te gebruiken. Het zou teleurstellend zijn als je tegen lunchtijd een potje snot to go voor je neus hebt staan. Met stevige groenten bedoel ik:

  • dungesneden reepjes wortel
  • mais
  • peultjes in reepjes gesneden
  • in stukjes gesneden sugarsnaps
  • het witte gedeelte van een paksoi
  • dun gesneden spitskool
  • bosui (of lente-ui)

Toppings:

Bij bamisoep horen natuurlijk lekkere toppings. Deze neem je los mee in een bakje. Als je gaat eten voeg je deze als laatste toe. Lekkere toppings zijn:

  • partje hardgekookt ei
  • gebakken uitjes
  • verse groene kruiden (koriander, bieslook)
  • gesneden prei of bosui
  • stukjes gebakken of gerookte kipfilet
  • in reepjes geknipte kipfilet van vleesbeleg

hoe maak je het?

  • 50 gram eiernoedels/Indomie/woknoedels

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje

  • snufje gedroogde chilivlokken of sambal oelek naar smaak

  • 1 cm verse gember in hele dunne reepjes gesneden

  • harde groenten naar smaak en wens

  • partje citroen of limoen

  • eetlepel sojasaus

Hoe maak je het?

  • De avond van tevoren bereid je alle groenten en de eventuele toppings voor. Kook de noedels en laat ze afkoelen.
  • Neem een mooie (weck)pot en leg de harde groenten op de bodem van de pot. Doe er een schepje sambal, het partje citroen of limoen en er een eetlepel sojasaus bij en sluit de pot. Bewaar deze in de koelkast. Maak ook het bakje met je toppings klaar.
  • In de ochtend voeg je het groentebouillonpoeder of het halve verkruimelde bouillonblokje erbij in de pot en je neemt deze mee naar je werk. Let op! Dus zonder vloeistof! Zet de pot koel weg op je werk of bewaar deze in een koeltasje.
  • Yes het is lunchtijd! Het enige wat je nu nodig hebt is heet of warm water. Giet dit over je noedels en sluit de deksel van de pot. Open de pot en maak met een vork de noedels los.
  • Voeg de toppings toe en klaar zijn je noedels!
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Joeghoe! Wat ‘n goed idee. Hou van het concept maar vind ze altijd zo chemisch smaken! ? Mijn man neemt ze regelmatig mee, maar dit is een beter idee. Welke noodles heb je op de foto gebruikt als ik mag vragen?

  2. Echt een heel leuk en goed idee. Ziet er lekker uit! Ik ga het snel proberen te maken.
    Liefs!

    • Hoi Sesu!

      Ja grappig he :-) Eigenlijk heb ik het recept best een beetje braaf gehouden want ik eet het veel pittiger dan in het recept staat! Ik ben benieuwd, want jij kan er vast ook een hele lekkere variant op maken.
      Liefs,
      Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*