Eetspiratie » Noedels to go
Noedels to go

Noedels to go

Noedels to go, je lievelingsgerecht mee naar school of je werk! Vergeet boterhammen of salades, neem je eigen noedelsoep mee als lunch. En nee, niet alleen een pakje waar je water op giet maar een soep met verse ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is warm (of kokend) water en je lunch is klaar.

Ik ben niet de bedenker van deze noedels to go (ook wel pot noodles genoemd), dat heeft iemand anders ooit al gedaan. Diegene die dit bedacht heeft is geniaal! Wel kun je er natuurlijk je eigen versie van maken. Maak de noedels zoals jij ze lekker vindt. Ik geef je het recept voor mijn simpele versie van noedels to go.

Noedels to go

Als je deze noedels wilt meenemen naar je werk zijn er wel een aantal kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden. Neem in ieder geval een goede stevige afsluitbare pot mee naar je werk, eentje die niet lekt. Kies voor stevige groenten zoals wortel, mais, peulen, sugarsnaps, paksoi, spitskool en bosui. Bij noedelsoep horen natuurlijk ook lekkere toppings. Partjes ei, verse kruiden, gebakken uitjes en eventueel (gerookte) tofu of stukjes kipfilet (vleesbeleg) kun je prima toevoegen.

Noedels to go

Noedels to go

0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

1

persoon
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

5

minuten
Total time

20

minuten

Noedels to go, een lekker lunchgerecht voor school of werk.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 50 – 60 gram 50 – 60 noedels (Indomie/rijstnoedels/bamisoep)

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje

  • 1 theelepel 1 sambal oelek of chilivlokken naar smaak

  • 1 centimeter 1 verse gember in dunne reepjes gesneden

  • 1 eetlepel 1 sojasaus

  • partje citroen of limoen (het sap)

  • groenten naar smaak

  • toppings naar wens

Bereiding:

  • De avond van tevoren snijd je alle groenten en de gember in dunne reepjes. De bosui snijd je in ringetjes. Bereid de toppings voor. Kook de noedels, spoel en ze af onder koud water zodat ze niet verder garen. Zet even apart tot gebruik.
  • Neem een mooie (weck)pot en leg de harde groenten en de gember op de bodem van de pot. Doe er een schepje sambal en het sap van een partje citroen of limoen bij. Voeg een eetlepel sojasaus toe. Leg hierop de gare noedels en sluit de pot. Bewaar deze in de koelkast. Doe de toppings in een apart bakje.
  • In de ochtend voeg je het groentebouillonpoeder of het halve verkruimelde bouillonblokje erbij in de pot (gewoon op de noedels) en je neemt de pot mee naar je werk. Let op! Zonder vloeistof! Zet de pot koel weg op je werk of bewaar deze in een koeltasje.
  • Tegen lunchtijd kook je water, open je de pot en giet je water op de noedels om ze op te warmen. Meng het even door elkaar en voeg de toppings toe. Vergeet je bestek niet!

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)