Noedels to go

Noedels to go

Ken je die pakjes bamisoep of noedels waar je water, een kruidenzakje en olie aan toe moet voegen? Die at ik vroeger ook regelmatig, meer dan 3 keer per week. Ik ben namelijk gek op bamisoep! Zelf ben ik geen type dat graag brood eet als lunch, ik eet liever soep. Dus voor de (bami) soep liefhebbers onder ons, er is een oplossing! Je maakt je eigen noedels to go! 

Ik weet niet wie de noedels to go bedacht heeft, maar het is geniaal! Jamie Oliver heeft ook zijn versie van de ‘Pot Noodles’ en op pinterest vind je ook diverse recepten. Dus hoog tijd om mijn eigen ‘simpele’ variant te maken! Dit recept is een basis. Je kunt er zelf je fantasie op loslaten. Belangrijk is dat je stevige groenten gebruikt zoals, wortel, mais, peulen of sugarsnaps. Zachte groenten kun je beter toevoegen net voordat je de soep wilt gaan eten.

Ingrediënten

  • 50-60 gram eiernoedels, rijstnoedels of Indomie
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een half verkruimeld bouillonblokje
  • een snufje gedroogde chilivlokken of sambal naar smaak
  • handje diepvrieserwten
  • stukje verse gember in hele dunne reepjes gesneden
  • handje mais
  • bosuitje in ringetjes gesneden
  • wortel in dunne reepjes gesneden
  • partje limoen of citroen
  • scheutje sojasaus

Optioneel:

  • partjes hardgekookt ei (gebruik alleen het eiwit)
  • verse kruiden zoals koriander, peterselie of selderij
  • stukjes gebakken kipfilet

Benodigdheden:

  • een weckpot of een glazen potje met schroefdeksel

Hoe maak je het?

De avond van tevoren kook je de noedels gaar (laat ze even afkoelen voordat je ze in de pot doet) en snijd je de groenten in dunne reepjes/ringetjes. Doe de groenten en eventueel de kip of stukjes ei in de weckpot. Vervolgens voeg je een theelepel sambal (of meer) toe en leg de gare noedels erop. Het partje limoen of citroen kan er ook bij. De diepvrieserwten kun je het beste in de ochtend toevoegen. Nu sluit je de pot en zet je hem in de koelkast. De noedels kunnen zo prima bewaard worden.

In de ochtend doe je de erwten en het groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje erbij in de pot. Giet er een klein scheutje sojasaus bij. Nu sluit je de pot en je neemt hem mee naar je werk (er zit nog steeds geen vloeistof bij). Zet de pot op je werk in de koelkast tot gebruik of bewaar hem in een koeltasje.

Hoe werkt het?

Als het lunchtijd is, kook je een beetje water in een waterkoker. Open de pot en haal het partje limoen of citroen er even uit. Voeg water toe totdat de noedels onderstaan. Sluit de deksel af en laat het even warm worden. Doe deksel open en meng met een vork de groenten en de noedels door elkaar, knijp er wat limoen/citroensap over uit en klaar is je bamisoep! Je kunt eventueel nog een extra bakje meenemen met gesneden bosui, kruiden of gebakken uitjes als garnering, zelf vind ik dat altijd erg lekker. Ik ben benieuwd wat je collega’s van je bamisoep vinden!

Ben je gek op bamisoep? Kijk dan hier voor een uitgebreid bamisoep recept.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Joeghoe! Wat ‘n goed idee. Hou van het concept maar vind ze altijd zo chemisch smaken! ? Mijn man neemt ze regelmatig mee, maar dit is een beter idee. Welke noodles heb je op de foto gebruikt als ik mag vragen?

  2. Echt een heel leuk en goed idee. Ziet er lekker uit! Ik ga het snel proberen te maken.
    Liefs!

    • Hoi Sesu!

      Ja grappig he :-) Eigenlijk heb ik het recept best een beetje braaf gehouden want ik eet het veel pittiger dan in het recept staat! Ik ben benieuwd, want jij kan er vast ook een hele lekkere variant op maken.
      Liefs,
      Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*