Eetspiratie » Noedels to go
Noedels to go

Noedels to go

Noedels to go, je nieuwe favoriete lunch! Vergeet boterhammen en salades, neem gewoon je eigen noedelsoep mee. Een lunch om naar uit te kijken. Lekker, gezond en gemaakt met verse ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is heet water, dit schenk je op de noedels in de pot en je lunch is klaar.

Voor deze noedels heb je een pot nodig met een inhoud van 1 liter. Je kunt ook een weckpot gebruiken. En kleiner formaat kan ook maar het is fijn als je een beetje ruimte hebt in je pot, zo passen er ook lekker veel groenten in. Daarnaast is het belangrijk dat de pot hittebestendig is aangezien je er heet water in gaat schenken. Meestal staat bij de winkel aangegeven of de pot die je op het oog hebt hittebestendig is. Verder is het handig als de deksel goed sluit.

Je kunt nooit genoeg glazen potten hebben
Kilner - Ronde Weckpot - 1L

Kilner – Ronde Weckpot – 1L

Duurzame weckpot met luchtdichte deksel die ervoor zorgt dat de inhoud zo lang mogelijk vers blijft.

Noedels to go

Je bouwt de ingrediënten in laagjes op. Onderin komen de smaakmakers, dit wordt je bouillon. Daarop komen de groenten, vervolgens de noedels en je eiwitbron. De noedels die vaak gebruikt worden voor dit recept zijn rijstnoedels, in de supermarkt vind je die als mihoen. Deze noedels hoeven alleen te wellen in heet water en zijn binnen een paar minuten klaar om te eten. Persoonlijk kies ik liever voor een iets stevigere (volkoren) noedel, dit vult beter dan rijstnoedels. Deze noedels kook je wel even kort voor. Op deze manier hoef je ze de volgende dag alleen maar in heet water op te warmen.

Er zijn verschillende soorten groenten, eiwitten en toppings die je kunt toevoegen aan je ‘noedels to go’.

Kies voor stevige groenten zoals:

Eiwitten:

Toppings

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Noedels to go

Noedels to go

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 3 stemmen
Gang: Lunch, HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

1

persoon
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten

Noedels to go. Maak je eigen pot noedels met verse ingrediënten. Een makkelijke lunch voor thuis, of om mee te nemen naar school of werk. Voeg kokend water toe om de noedels op te warmen en je noedels zijn ready to go! Lekker en makkelijk recept.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 60 – 75 gram (volkoren) noedels = een portie (gaar gekookt)

  • 1 theelepel groentebouillonpoeder of 1/4 van een bouillonblokje verkruimeld

  • 1 theelepel sambal oelek of sriracha

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 theelepel gemberpasta of geraspte gember

  • 1 mespunt knoflookpoeder (optioneel)

  • partje citroen of limoen (het sap)

  • 2 stengels paksoi fijngesneden

  • 1 wortel, julienne gesneden

  • 2 eetlepels edamame boontjes (diepvries)

  • tofu/kip/ei hoeveelheid naar wens

  • 1 bosui in ringetjes gesneden

BEREIDING

  • Snijd de paksoi in kleine stukjes, zowel het witte gedeelte als het blad. De wortel snijd je julienne (met een juliennesnijder) of snijd hem in dunne reepjes met een scherp mes. Snijd de bosui in ringetjes. Tofu, kip of ei kies wat je lekker vindt) snijd je in kleine stukjes.
  • Kook 1 portie noedels (60-75 gram) in kokend water voor ongeveer 2 minuten tot ze net gaar zijn. Spoel ze direct af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen en niet aan elkaar blijven plakken. Zet even apart tot gebruik.
  • Neem een schone pot van 1 liter inhoud en doe hierin een eetlepel sojasaus, 1 theelepel sambal oelek of sriracha, 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel gember of gemberpasta, 1 mespunt knoflookpoeder (optioneel) en het sap van een partje citroen of limoen. Voeg ook 1 theelepel bouillonpoeder toe en roer dit door elkaar. Dit is de basis voor de bouillon.
  • Hierop leg je de gesneden paksoi, de wortel en bevroren edamame boontjes. Voeg vervolgens de gare noedels toe en leg daarop je eiwitbron (kip/tofu/ei). Top het af met ringetjes bosui en sluit de deksel. Zet de pot in de koelkast.
  • De volgende dag neem je de pot mee naar je werk. Tegen lunchtijd kook je water in een waterkoker (of magnetron) en dit schenk je in de pot tot de noedels onderstaan. Eet de noedels rechtstreeks uit de pot of doe het over in een diepe kom als je dat makkelijker vindt. Vergeet je chopsticks of bestek niet!

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.