Eetspiratie » Eetspiratie eet bij: Bairro Alto in Nijmegen
Bairro Alto

Eetspiratie eet bij: Bairro Alto in Nijmegen

Ik ging laatst heel spontaan uit lunchen met een heel lief vriendinnetje. Zij wist wel een leuke plek in Nijmegen waar je heerlijk kunt lunchen, namelijk Bairro Alto. Het zit niet echt in het zicht in de stad, je moet het wel weten, vandaar dat ik er iets over wil schrijven. Bairro Alto is namelijk zeker een aanrader!

Tegenover Bairro Alto ligt een stadsparkje waar je met een heerlijk ontbijt of lunch van hen kunt gaan zitten op een knus kleedje. Je krijgt een mandje mee met daarin alles voor een lekkere picknick. Je kunt kiezen voor een speciale koffie, een heerlijk vers sapje, een salade of een stuk versgebakken bananenbrood. Wat jij wil!

collage bairo alto

Het is er niet groot, maar wel heel erg knus. De geur van brownies en versgebakken koekjes komt je tegemoet. Er staan hele leuke houten tafeltjes in verschillende soorten en maten. Op elk tafeltje staat weer een ander suikerpotje en een bloemetje. Ik hou wel van die vintage look. Wat direct opvalt is dat bij de ingang 2 grote taps staan met flavoured water. Hier mag je gewoon gebruik van maken zonder dat het iets extra kost. Je wordt bij Bairro Alto heel vriendelijk ontvangen, wat ik heel erg fijn vind. Want dat is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend weet ik uit eigen ervaring.

Bairro Alto

De kaart is niet groot, maar er staat voor ieder wat wils op. Persoonlijk vind ik een kleine kaart erg fijn. Het leuke is dat je kunt kiezen of je een gerecht in de vorm van een salade wilt of toch liever op een broodje. We gingen allebei voor de salade met fetaspread en koriander, zoete aardappel, rode ui en een honingdressing.

Op alle salades en broodjes zit een topping van zaden en pitten. Het was echt verrassend lekker. Daarbij dronken we een heerlijke vlierbessen limonade met bubbeltjes. Naast broodjes en salade serveren ze ook verse soep, luxe tosti’s en muesli ontbijtjes. Maar ook versgeperste sapjes, lekkere kruidentheetjes en verschillende soorten koffies voor de echte koffieliefhebber.

Bairro Alto

Het was zo gezellig dat we de lunch hebben afgesloten met een verse kruidenthee met steranijs en ik ging voor de homemade chai thee. Samen deelden we een chocolate chip cookie, want hij was lekker groot!

Bairro Alto

Ik vind het juist fijn dat Bairro Alto net even uit de drukte van de stad is. Als je in Nijmegen bent, zou ik hier zeker even naar binnen gaan!

Je vind Bairro Alto aan de Kannenmarkt 6 te Nijmegen

Ben jij al eens bij Bairro Alto geweest?

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE