Ik vroeg aan mijn jongste dochter wat ze wilde eten, haar antwoord: erwtensoep! Kleine opmerking, het toen was zomer! Die had ik even niet zien aankomen maar ik wilde het graag voor haar maken. Ze moest dan wel even geduld hebben want erwtensoep smaakt een dag later natuurlijk pas het allerlekkerst. Gelukkig had ik nog spliterwten in huis.
Knolselderij is gelukkig het hele jaar beschikbaar en zijn spliterwten lang houdbaar anders werd het lastig erwtensoep maken in de zomer.
Vroeger dacht ik altijd dat erwtensoep maken ingewikkeld was maar dat is dus helemaal niet het geval. Ik houd het lekker simpel en gebruik karbonades (zonder bot) en rookworst natuurlijk. Ik gebruik geen spek, worst of krabbetjes maar als je dat wel wilt dan kan dat natuurlijk prima.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Hoelang moet je het koken in het begin als het vlees erin zit?
Hoi Eva, als de karbonade wit is geworden is dan kun je hem snijden. Het vlees gaart vanzelf verder in de soep. Groetjes, Simone
Klinkt heerlijk! Ik ga het proberen!
Groetjes Petra
Ik heb vandaag 8 liter erwtensoep gemaakt. Ik kan geen erwtensoep meer zien nu! :D