Eetspiratie » 5 x erwtensoep recept
5 x erwtensoep recept

5 x erwtensoep recept

5 x erwtensoep recept, want je kunt nooit genoeg erwtensoep recepten hebben. Je kunt deze lekkere ‘winterse’ soep op verschillende manieren bereiden. In een gewone pan, de slowcooker en de multicooker (Crock-Pot Express). Genoeg mogelijkheden dus! Ik zette mijn 5 recepten op een rijtje. Dan kun je kiezen welke manier voor jou het handigst is.

Eerlijk gezegd eet ik het hele jaar door erwtensoep, zelfs in de zomer. Ik heb altijd spliterwten in huis en kan dus op elk moment soep maken als ik daar zin in heb. Erwtensoep is erg voedzaam en vullend. Wat mij betreft prima lunch of avondmaaltijd. Zelf eet ik het bijna altijd met gekookte rijst, sambal en gebakken uitjes. En je hoeft je niet perse altijd aan ‘het standaard recept’ te houden. Je kunt er bijvoorbeeld extra groenten in verwerken zoals broccoli. En heb je geen knolselderij? Gesneden bleekselderij is ook prima voor deze soep. En in plaats van prei, kun je ook bosui gebruiken.

5 x erwtensoep recept

1. Simpele erwtensoep uit de pan

Zo heb ik geleerd erwtensoep te maken, gewoon simpel in een pan. Ik dacht vroeger dat je voor deze soep uren in de keuken moest staan, maar dat hoeft dus helemaal niet. Binnen een uur kan de soep op tafel staan zonder de erwten voor te weken. Heel goed afspoelen is ook voldoende. Heb je snel een opgeblazen gevoel na het eten van peulvruchten? Dan is het wel aan te raden ze een nachtje te weken. Als je de soep een nachtje laat staan, kun je er een lepel in rechtop zetten. Bekijk hier het recept voor erwtensoep uit de pan.

Simpele erwtensoep
Simpele erwtensoep uit de pan

2. Erwtensoep uit de slowcooker

Een slowcooker is de perfecte pan om erwtensoep in te bereiden. Je doet alle ingrediënten in de pan en je hebt er geen omkijken meer naar. Je kunt ervoor kiezen de erwten te weken, maar dat hoeft niet perse. De kooktijd in de slowcooker is vrij lang. Dus de erwten krijgen ruim genoeg de tijd om te garen. Wil je er zeker van zijn dat ze echt zacht worden dan kun je ze uiteraard eerst weken. De kooktijd in de slowcooker is ongeveer 8 uur op stand ‘low’. Bekijk hier hoe je erwtensoep maakt in de slowcooker.

3. Zomerse erwtensoep met verse kruiden uit de slowcooker

Erwtensoep in de zomer? Wat mij betreft kan deze soep het hele jaar door. Voor deze soep gebruik je gele spliterwten. Hierdoor krijgt het een mooie gele kleur. Door verse kruiden toe te voegen, krijgt deze lichte soep een frisse zomerse smaak. Bekijk hier het recept.

Zomerse erwtensoep met verse kruiden
Zomerse erwtensoep met verse kruiden uit de slowcooker

4. Snelle erwtensoep uit de multicooker (Crock-Pot Express)

Erwtensoep maken onder hoge druk, ideaal! In ongeveer 45 minuten maak je soep in de multicooker. Dit is inclusief het snijden, het op laten warmen van de pan en de bereidingstijd. De werkwijze is iets anders dan bij de slowcooker. Als je de stappen volgt, kan de soep niet mislukken. Bekijk hier het recept.

5. Budget recept: stevige spliterwtensoep

Wil je een budgetvriendelijk gerecht maken dan is stevige spliterwtensoep een goede optie. Met weinig ingrediënten zet je een lekkere vullende soep op tafel. Je kunt het eten met rijst of brood om het een volledige maaltijd te maken. Bekijk hier het recept.

Wil je dit artikel ‘5 x erwtensoep recept’ bewaren? Pin dan de onderstaande foto op een van je Pinterest borden.

5 x erwtensoep recept

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)