Budget recept: stevige spliterwtensoep, vullend en verwarmend. Serveer het met rijst of brood, zo wordt een kom soep een lekkere warme lunch of avondmaaltijd. Met een zak spliterwten van 900 gram kun je 3 x een pan soep maken. Daarnaast zijn deze gedroogde erwten ook nog eens goedkoop en lang houdbaar.
Vaak denk je alleen in de winter aan erwtensoep of snert. Maar deze soep kun je prima het hele jaar door eten. Je hoeft dit recept ook niet perse ‘traditioneel’ te bereiden. Er zijn verschillende manieren waarop je erwtensoep kunt maken. Met simpele ingrediënten aangevuld met ingrediënten uit je basisvoorraad kom je al een heel eind.
Lees hier mijn artikel over de budget recepten die ik wil gaan delen op Eetspiratie.nl. Ook vind je een aantal tips om te besparen op boodschappen en tips om creatief te koken met een klein budget.
Budget recept: stevige spliterwtensoep
Soms moet je een beetje creatief zijn met koken en dat kan prima bij deze soep. Je hebt er geen dure groenten voor nodig en de soep kan binnen een uur klaar zijn. Als je de erwten de avond van tevoren weekt, ben je nog sneller klaar. Dit mag, maar hoeft niet perse. Als je snel last krijgt van je buik na het eten van peulvruchten dan is weken wel aan te raden. Anders volstaat het goed afspoelen en wassen van de spliterwten prima.
De ingrediënten die ik heb gebruikt in dit recept:
- ingrediënten uit de voorraadkast, ui, knoflook, laurierblaadjes, bouillonblokjes en aardappels
- 1 zak spliterwten á 900 gram (€ 1,75) voldoende voor 3 pannen soep
- 1 winterpeen los (€ 0,35)
- 1 bosje bosui (€ 0,65)
De genoemde prijzen zijn de actuele prijzen uit mijn eigen supermarkt (AH).
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE