Chinese eieren

Chinese eieren

Mijn moeder werkte vroeger in een boekhandel en ze heeft nog een kleine verzameling oude boeken bewaard. In een van die boeken stond een recept voor Chinese eieren. Deze eieren zien er heel bijzonder uit en zijn heel eenvoudig om te maken. Het is een leuk vegetarisch (bij) gerechtje en een echte eyecatcher op tafel tijdens een etentje. Ik ging op zoek in mijn keukenkastjes en maakte mijn eigen variant van Chinese eieren.

In dit recept gebruik je o.a. thee om de eieren in te koken. Neem een thee die je lekker vind. Je kunt losse thee gebruiken of theezakjes.

Ingrediënten

  • 6 tot 8 eieren
  • 175 milliliter sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • 2 eetlepels (losse) thee (ik gebruikte earl grey thee)
  • kaneelstokje
  • 2 hele steranijsjes
  • eetlepel palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • snufje chiliflakes
  • 4 schillen van een (biologische) sinaasappel
  • water

Hoe maak je het?

Kook de eieren in 8 tot 10 minuten hard. Spoel ze af onder de koude kraan zodat je een beetje afgekoeld zijn zodat je ze vast kunt pakken. Neem een mes of een lepel en maak barstjes in de schaal door er zachtjes op te tikken. Er mogen heel veel barstjes in komen, des te mooier wordt het patroon.

Chinese thee eieren

Als je alle eieren hebt gehad leg je ze weer in het pannetje waarin je ze gekookt hebt. Giet er zoveel water op dat de eieren onder staan. Voeg nu alle ingrediënten toe en zet het pannetje op het vuur. Laat de eieren aan de kook komen en zet het vuur dan laag. Laat de eieren nu zachtjes koken voor minimaal een uur. Als het uur verstreken is zet je het pannetje weg zodat het af kan koelen.

Om het mooiste effect te krijgen kun je de eieren het beste een hele dag of nacht laten staan in de thee. op deze manier kunnen de kruiden en specerijen er goed intrekken.

Je kunt de eieren ook bewaren. Dit kun je het beste doen in de koelkast, in de thee. Ze zijn op die manier een paar dagen houdbaar. Deze eieren kun je dus al goed van tevoren maken.

Deze eieren eet je bijvoorbeeld met rijst of een anders oosters gerecht. Ze staan ook heel mooi op de paastafel of tijdens een etentje. Je kunt zelf experimenteren met thee en andere specerijen. Deze Chinese eieren zijn zeker een eyecatcher op tafel!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*