Chinese eieren, ik ben erdoor gefascineerd. Mijn moeder werkte vroeger in een boekhandel. Haar boekenverzameling is redelijk groot, haar kast ontploft net niet. In die kast heeft nog een kleine verzameling van hele oude kookboeken en in een van die boeken stond een recept voor Chinese eieren. Deze mooie gemarmerde thee-eieren zijn een klein kunstwerkje op zich. Maar hoe kun je eieren nu dat prachtige marmer effect geven? Ik leg het uit!
Deze Chinese eieren worden ook wel gemarmerde eieren, marbled tea eggs of Chinese thee-eieren genoemd. Je eet ze als snack met een dip of simpel met een beetje rijst en sojasaus. Naast dat ze er mooi uit zien zijn ze ook erg lekker. De smaak kun je zelf bepalen. Kies een donkere thee die je lekker vindt. Je kunt zowel losse thee als theezakjes gebruiken om deze eieren te maken.
Hoe maak je Chinese eieren?
Eigenlijk is het heel makkelijk om eieren te marmeren. Het trucje is om de eieren eerst hard te koken, er voorzichtig barstjes in te maken en ze een tijdje in een (donkere) vloeistof te leggen. De gekleurde vloeistof dringt via de barstjes het ei binnen waardoor er een gemarmerd effect ontstaat. Als je het ei pelt zie je een mooi patroon verschijnen en dat is eigenlijk alles. Naast dat het er mooi uitziet geeft de vloeistof die je gebruikt ook smaak af waardoor het ei nog lekkerder wordt.
Ik heb 2 manieren om mijn eieren perfect (hard) te koken. Je kunt ze koken in de Crock-Pot Express multicooker (klik hier om te lezen hoe je dat doet) of je kookt ze in de airfryer (klik hier om te lezen hoe je dat doet).
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE