Erwtensoep uit de Crock-Pot Express. Dit recept moest ik natuurlijk uitproberen. Inmiddels heb ik 3 verschillende manieren gevonden om erwtensoep te maken. Gewoon eenvoudig in 1 uurtje in een ‘normale’ pan, 8 uurtjes low en slow in de slowcooker en nu ook 30 minuten onder hoge druk in de Crock-Pot Express.
Klinkt goed toch, erwtensoep in 30 minuten. Maar dat is natuurlijk niet de totale tijd. De kooktijd stel je inderdaad in op 30 minuten maar je moet ook nog snijden, voorbereiden en op het eind is er nog 15 minuten natural release.
Heb je nog geen Crock-Pot Express maar wil je er meer van weten? Lees hier dan mijn uitgebreide review over dit multifunctionele apparaat.
Erwtensoep uit de Crock-Pot Express
De soep is na 45 minuten in principe klaar. Je kunt hem zo al eten als je wilt. Hij is dan wel iets meer vloeibaar als dat je hem een nacht hebt laten staan. Wil je een soep waar je de lepel in rechtop kan zetten? Laat hem afkoelen en zet hem vervolgens een nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je er een lepel in rechtop zetten, zoals het hoort!
De ingrediënten van erwtensoep zijn ongeveer in (bijna) elk recept gelijk. Maar het is wel handig om te weten als je een CPE hebt hoe je er erwtensoep in kunt maken. Welk programma moet je hiervoor gebruiken en wat zijn de hoeveelheden en de kooktijd? Een voordeel van onder hoge druk koken is, is dat de spliterwten eigenlijk altijd zacht worden.
Ik laat ook eindelijk zien met een foto hoe ik mijn erwtensoep eet. Dit heb ik in mijn twee andere recepten ook aangegeven. Ik eet het Indo style, met rijst, een gebakken ei, sambal en gefrituurde uitjes.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE