Dit recept moest ik natuurlijk uitproberen in mijn multicooker. Inmiddels heb ik 3 verschillende manieren gevonden om erwtensoep te maken. Gewoon eenvoudig in 1 uurtje in een ‘normale’ pan, 8 uurtjes low en slow in de slowcooker en nu ook 30 minuten onder hoge druk in de Crock-Pot Express.
Klinkt goed toch 30 minuten in de CPE? Maar dat is natuurlijk niet de totale tijd. De kooktijd stel je inderdaad in op 30 minuten maar je moet ook nog snijden, voorbereiden en op het eind is er nog 15 minuten natural release.
Heb je nog geen Crock-Pot Express maar wil je er meer van weten? Lees hier dan mijn uitgebreide review over dit multifunctionele apparaat.
De soep is na 45 minuten in principe klaar. Je kunt hem zo al eten als je wilt. Hij is dan wel iets meer vloeibaar als dat je hem een nacht hebt laten staan. Wil je een soep waar je de lepel in rechtop kan zetten? Laat hem afkoelen en zet hem vervolgens een nacht in de koelkast. De volgende ochtend kun je er een lepel in rechtop zetten, zoals het hoort!
De ingrediënten van erwtensoep zijn ongeveer in (bijna) elk recept gelijk. Maar het is wel handig om te weten als je een CPE hebt hoe je er erwtensoep in kunt maken. Welk programma moet je hiervoor gebruiken en wat zijn de hoeveelheden en de kooktijd? Een voordeel van onder hoge druk koken is, is dat de spliterwten eigenlijk altijd zacht worden.
Ik laat ook eindelijk zien met een foto hoe ik mijn erwtensoep eet. Dit heb ik in mijn twee andere recepten ook aangegeven. Ik eet het Indo style, met rijst, een gebakken ei, sambal en gefrituurde uitjes.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Hoi Simone,
Klein vraagje, als je geen knolselderij kan kopen, waarmee zou je dat kunnen vervangen?
Vriendelijke groet,
Nienke
P.s. heel erg bedankt voor al je heerlijke recepten
Hoi Nienke, het eerste wat in mij opkomt is bleekselderij! De smaak en structuur zullen natuurlijk wel anders zijn, maar qua smaak komt het het dichtst bij de knolselderij denk ik. En dank je wel! :-) Groetjes, Simone
Ben benieuwd! Moeten de laurierblaadjes er ook bij stap 6 in?
Hi, ja samen met de spliterwten en het water. Heb het er nu bijgezet, bedankt! Groetjes, Simone
De soep was overheerlijk! Ik vroeg me alleen af wanneer de prei erbij moest. Ik heb hem bij stap 6 erbij gedaan.
Het ziet er weer als een smakelijk plaatje uit! Vertel mij eens het geheim van, jouw heerlijk uitziend gebakken ei!
Hoi! Hahaha! Mijn geheim (nu weet straks iedereen het) :-) 1 ei, 1 eetlepel olie, je kleinste koekenpan, pan heet laten worden, olie erin en eitje erin tikken. Hij gaat een beetje spetteren en herrie maken. Als de randjes bruin zijn is hij klaar. That’s it! Hete pan en genoeg olie. Ben benieuwd, laat je weten of het gelukt is? Groetjes, Simone