Stoofpeertjes uit de slowcooker, zonder alcohol. In plaats van wijn gebruik ik sap van rood fruit. Dit geeft veel smaak en een mooie rode kleur aan de peertjes. Verder voeg ik geen suiker toe omdat het sap al zoet genoeg is van zichzelf. Door ze te bereiden in de slowcooker heb je er helemaal geen omkijken naar.
Deze rode zachte zoete peertjes worden vaak gegeten bij winterse gerechten of stoofgerechten. Ik eet ze graag als dessert of tussendoortje. Koud vind ik ze persoonlijk het lekkerst. Ook heerlijk bij yoghurt of in een trifle. In een pan bereid je ze ongeveer in 2 uur. In de slowcooker bereid je ze in 4 uur op stand low. Je hoeft er dan niet bij te blijven, dat is het grote voordeel ervan.

Stoofpeertjes uit de slowcooker
Naast fruitsap voeg ik ook graag specerijen toe, zodat de peertjes en het sap een lekkere kruidige smaak krijgen. Kruidnagels, een kaneelstokje, laurierblad en steranijs zijn specerijen die heel goed bij stoofpeertjes passen. Voor een fris accent voeg ik ook de schil van een biologische citroen toe. Tijdens het bereiden van de stoofpeertjes gaat het in huis heerlijk ruiken. Je kunt in principe elke soort rood fruitsap gebruiken. Ik kies het liefst voor een fruitsap zonder toegevoegde suikers. Een sap op basis van zwarte bessen of bosvruchten zijn goede opties. Druivensap geeft de stoofperen ook een mooie rode kleur.
Stoofpeertjes uit de slowcooker
4
personen20
minuten4
uren4
uren20
minutenAlcoholvrije stoofpeertjes uit de slowcooker. Makkelijk recept met rood vruchtensap en lekkere specerijen. Gaar de stoofpeertjes in 4 uur op stand low in de slowcooker. Heerlijk bijgerecht of geserveerd bij een dessert.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 kilo stoofperen, geschild
1 liter (biologisch) roodfruitsap of bessensap
halve theelepel gemalen kaneel of 1 kaneelstokje
4 kruidnagels
2 laurierbladen
1 steranijs
halve citroen (rasp)
BEREIDING
- Schil de stoofperen met een dunschiller en laat de steeltjes eraan zitten. Je kunt de peertjes ook in de lengte halveren als je dat mooier vindt.
- Leg de peertjes in de slowcooker samen met de specerijen en citroenrasp en voeg het rode vruchtensap toe.
- Zet de slowcooker voor 4 uur op stand low. Als de kooktijd verstreken is, test je met een vork een van de peertjes op gaarheid.
- Bewaar de peertjes in het sap in de koelkast. Sap wat je overhoudt, kun je verwarmen en opdrinken als lekker winters drankje.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
- Wil je meer weten over koken met de slowcooker? Lees dan dit artikel. Inmiddels kook ik ook graag met een multicooker, de Crock-Pot Express. Hier zit ook een slowcook functie op. Lees hier een uitgebreide review over deze multicooker.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.