Feetselijke pannenkoekentaart

Feestelijke pannenkoekentaart

Ik ben niet zo van zoetigheden, desserts en taart. Maar het is inmiddels een traditie op mijn blog geworden om elk jaar rond de feestdagen toch een feestelijk en zoet gerecht te maken. Dit keer is het een feestelijke pannenkoekentaart geworden. Ik maakte hem als verjaardagsontbijt voor mijn dochter. Deze taart is heel makkelijk te maken, ziet er mooi uit en je kunt het helemaal naar je eigen smaak maken. Het is ook een gerecht wat redelijk low budget is en er ook spectaculair uitziet.

Rond de feestdagen is de bastogneparfait het meest bezochte gerecht op Eetspiratie.nl. En dat snap ik wel want die parfait is gewoon superlekker! Ook de recepten voor spekkoekparfait en de spekkoek tiramisu worden dan goed bekeken. Dit keer maakte ik een heel simpel gerecht waarvan je de meeste basisingrediënten waarschijnlijk gewoon in huis hebt, namelijk een feestelijke pannenkoekentaart.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Het leuke van deze taart is dat je deze naar je eigen smaak kunt maken. De basis voor deze taart zijn pannenkoeken. Met wat bloem, melk en eieren kom je al een heel eind. Je bouwt eigenlijk een pannenkoekentoren en tussen de laagjes kun je jezelf uitleven met allerlei lekkere ingrediënten. In dit recept heb ik gekozen voor slagroom met aardbeienjam, gecombineerd met kaneel en verkruimelde speculaas. Er zijn nog veel meer opties voor een lekkere pannenkoekentaart.

Feestelijke pannenkoekentaart

Hier een aantal suggesties voor de laagjes:

  • jam in je favoriete smaak
  • gesmolten chocolade of chocolade pasta
  • witte chocolade
  • botercrème
  • slagroom
  • mascarpone (op smaak gebracht)
  • lemoncurd
  • pindakaas of notenpasta
  • je kunt ook smaken combineren

Wat heb je nodig?

  • 500 gram bloem

  • 1 liter melk

  • flinke snuf zout

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel olijfolie

  • roomboter om in te bakken

  • 260 gram verse opgeklopte gezoete slagroom

  • theelepel kaneel

  • aardbeienjam

  • mespunt vanillepoeder en of theelepel extract

Pannenkoekentaart

Hoe maak je het?

  • Maak het beslag (bloem, eieren, melk, zout, olijfolie, snufje kaneel en vanille poeder) in een grote kom en laat deze 5 minuutjes staan. Verhit vervolgens een koekenpan (ik gebruikte een kleine pan van 20 cm doorsnede), smelt een klontje roomboter en begin met het bakken van de pannenkoeken. Ga door met bakken tot het beslag op is. Ik bakte 20 pannenkoeken. Het ligt eraan hoe dik je ze bakt of je er meer of minder hebt.
  • Laat de pannenkoeken volledig afkoelen. Zet ondertussen alles klaar om de laagjes te gaan maken.
  • Meng de slagroom met een snufje kaneel en zet deze apart. Als de pannenkoeken helemaal afgekoeld zijn kun je gaan bouwen.
  • Bouw de taart op, op het bord waarop je hem gaat serveren want de taart verplaatsen gaat straks wat lastig. Begin met een pannenkoek en besmeer deze met een laagje slagroom, leg de volgende pannenkoek erop en bestrooi deze lichtjes met kaneel. Op de volgende smeer je met een spatel een laagje jam. Leg de pannenkoeken strak op elkaar. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn.
  • Nu is de taart zo goed als klaar. Voor het serveren kun je hem bestrooien met bijvoorbeeld verkruimelde speculaasjes. Of bestrooi het met poedersuiker met behulp van een zeefje. Gehakte nootjes, discodip, geschaafde amandelen of iets anders met een crunch, kies iets wat je lekker vindt!
  • Je kunt de pannenkoekentaart makkelijk een dag of avond van tevoren maken. Je bewaart hem afgedekt in de koelkast, daar blijft hij een dag of 2 goed. Op dezelfde dag eten is natuurlijk het allerlekkerst. Snijd de taart in puntjes en serveer er slagroom of een bolletje ijs bij. Je kunt uit deze taart veel puntjes halen, afhankelijk van hoe dik je de puntjes snijd. Hij is vrij machtig dus snijd de puntjes niet te dik.
  • Je kunt ook los gaan met de versiering, denk aan sterretjes, vlaggetjes, lichtjes of kaarsjes.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*