Eetspiratie » Feestelijke pannenkoekentaart
Feetselijke pannenkoekentaart

Feestelijke pannenkoekentaart

Feestelijke pannenkoekentaart. Ik ben niet zo van zoetigheden, desserts en taart. Maar het is inmiddels een traditie op mijn blog geworden om elk jaar rond de feestdagen toch een feestelijk en zoet gerecht te maken. Dit keer is het een pannenkoekentaart geworden. Ik maakte hem als verjaardagsontbijt voor mijn dochter. Deze taart is heel makkelijk te maken, ziet er mooi uit en je kunt het helemaal naar je eigen smaak maken. Het is ook een gerecht wat redelijk low budget is en er ook spectaculair uitziet.

Rond de feestdagen is de bastogneparfait het meest bezochte gerecht op Eetspiratie.nl. En dat snap ik wel want die parfait is gewoon superlekker! Ook de recepten voor spekkoekparfait en de spekkoek tiramisu worden dan goed bekeken. Dit keer maakte ik een heel simpel gerecht waarvan je de meeste basis ingrediënten waarschijnlijk gewoon in huis hebt.

Feestelijke pannenkoekentaart

Het leuke van deze taart is dat je deze naar je eigen smaak kunt maken. De basis voor deze taart is een stapel pannenkoeken. Met bloem, melk en eieren kom je al een heel eind. Je bouwt eigenlijk een pannenkoekentoren en tussen de laagjes kun je jezelf uitleven met allerlei lekkere ingrediënten. In dit recept heb ik gekozen voor slagroom met aardbeienjam, gecombineerd met kaneel en verkruimelde speculaas. Er zijn nog veel meer opties voor een lekkere pannenkoekentaart.

Hier een aantal suggesties voor de laagjes:

  • jam in je favoriete smaak
  • gesmolten chocolade of chocolade pasta
  • witte chocolade
  • botercrème
  • slagroom
  • mascarpone (op smaak gebracht)
  • lemoncurd
  • pindakaas of notenpasta
  • je kunt ook smaken combineren

Feestelijke pannenkoekentaart

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

8

personen
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

60

minuten
Tijd totaal

1

uur 

10

minuten

Hoe maak je nu een taart die én feestelijk, lekker en low budget is? Deze feestelijke pannenkoekentaart is dan precies wat je zoekt!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 500 gram 500 bloem

  • 1 liter 1 melk

  • 1 flinke snuf 1 zout

  • 4 4 eieren

  • 1 eetlepel 1 olijfolie

  • 260 gram 260 verse opgeklopte gezoete slagroom

  • 1 theelepel 1 kaneel

  • aardbeienjam

  • mespunt vanillepoeder en of theelepel extract

  • roomboter om in te bakken

Bereiding:

  • Maak het beslag (bloem, eieren, melk, zout, olijfolie, snufje kaneel en vanille poeder) in een grote kom en laat deze 5 minuutjes staan. Verhit vervolgens een koekenpan (ik gebruikte een kleine pan van 20 cm doorsnede), smelt een klontje roomboter en begin met het bakken van de pannenkoeken. Ga door met bakken tot het beslag op is. Ik bakte 20 pannenkoeken. Het ligt eraan hoe dik je ze bakt of je er meer of minder hebt.
  • Laat de pannenkoeken volledig afkoelen. Zet ondertussen alles klaar om de laagjes te gaan maken.
  • Meng de slagroom met een snufje kaneel en zet deze apart. Als de pannenkoeken helemaal afgekoeld zijn kun je gaan bouwen.
  • Bouw de taart op, op het bord waarop je hem gaat serveren want de taart verplaatsen gaat straks wat lastig. Begin met een pannenkoek en besmeer deze met een laagje slagroom, leg de volgende pannenkoek erop en bestrooi deze lichtjes met kaneel. Op de volgende smeer je met een spatel een laagje jam. Leg de pannenkoeken strak op elkaar. Ga zo door tot alle pannenkoeken op zijn.
  • Nu is de taart zo goed als klaar. Voor het serveren kun je hem bestrooien met bijvoorbeeld verkruimelde speculaasjes. Of bestrooi het met poedersuiker met behulp van een zeefje. Gehakte nootjes, discodip, geschaafde amandelen of iets anders met een crunch, kies iets wat je lekker vindt!
  • Je kunt de pannenkoekentaart makkelijk een dag of avond van tevoren maken. Je bewaart hem afgedekt in de koelkast, daar blijft hij een dag of 2 goed. Op dezelfde dag eten is natuurlijk het allerlekkerst. Snijd de taart in puntjes en serveer er slagroom of een bolletje ijs bij. Je kunt uit deze taart veel puntjes halen, afhankelijk van hoe dik je de puntjes snijd. Hij is vrij machtig dus snijd de puntjes niet te dik.
  • Je kunt ook los gaan met de versiering, denk aan sterretjes, vlaggetjes, lichtjes of kaarsjes.
Pannenkoekentaart

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)