Eetspiratie » Feestelijke pannenkoekentaart
Feetselijke pannenkoekentaart

Feestelijke pannenkoekentaart

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Feestelijke pannenkoekentaart. Ik ben niet zo van zoetigheden, desserts en taart. Maar het is inmiddels een traditie op mijn blog geworden om elk jaar rond de feestdagen toch een feestelijk en zoet gerecht te maken. Dit keer is het een pannenkoekentaart geworden. Ik maakte hem als verjaardagsontbijt voor mijn dochter. Deze taart is heel makkelijk te maken, ziet er mooi uit en je kunt het helemaal naar je eigen smaak maken. Het is ook een gerecht wat redelijk low budget is en er ook spectaculair uitziet.

Rond de feestdagen is de bastogneparfait het meest bezochte gerecht op Eetspiratie.nl. En dat snap ik wel want die parfait is gewoon superlekker! Ook de recepten voor spekkoekparfait en de spekkoek tiramisu worden dan goed bekeken. Dit keer maakte ik een heel simpel gerecht waarvan je de meeste basis ingrediënten waarschijnlijk gewoon in huis hebt.

Feestelijke pannenkoekentaart

Het leuke van deze taart is dat je deze naar je eigen smaak kunt maken. De basis voor deze taart is een stapel pannenkoeken. Met bloem, melk en eieren kom je al een heel eind. Je bouwt eigenlijk een pannenkoekentoren en tussen de laagjes kun je jezelf uitleven met allerlei lekkere ingrediënten. In dit recept heb ik gekozen voor slagroom met aardbeienjam, gecombineerd met kaneel en verkruimelde speculaas. Er zijn nog veel meer opties voor een lekkere pannenkoekentaart.

Hier een aantal suggesties voor de laagjes:

  • jam in je favoriete smaak
  • gesmolten chocolade of chocolade pasta
  • witte chocolade
  • botercrème
  • slagroom
  • mascarpone (op smaak gebracht)
  • lemoncurd
  • pindakaas of notenpasta
  • je kunt ook smaken combineren
Voor perfecte omeletten en pannenkoeken
Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Met een diameter van 20 of 24 cm.

Feestelijke pannenkoekentaart

Feestelijke pannenkoekentaart

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 from 2 stemmen
Categorie: Gebak, DessertKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

taart
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

1

uur 
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Een heerlijke budgetvriendelijke pannenkoekentaart met slagroom en jam. Eenvoudig te maken, goed voor te beredeiden en hij valt bij veel mensen goed in de smaak. Serveer met leuke versieringen en je favoriete toppings.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram bloem

  • 1 liter melk

  • halve theelepel zout

  • 4 eieren

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 250 milliliter verse slagroom om zelf op te kloppen

  • 1 eetlepel poedersuiker

  • 1 theelepel kaneel

  • aardbeienjam

  • 1 theelepel vanille essence

  • roomboter om in te bakken

BEREIDING

  • Maak een beslag van 500 gram bloem, 4 eieren, 1 liter melk, een halve theelepel zout, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel kaneel en 1 theelepel vanille essence. Laat het beslag 5 minuten staan. Ik bakte 20 pannenkoeken. Het ligt eraan hoe dik je ze bakt of je er meer of minder hebt.
  • Verwarm een koekenpan van ongeveer 20 cm doorsnede. Smelt een theelepel roomboter en neem een soeplepel beslag per pannenkoek. Ga door met bakken tot het beslag op is. Met dit beslag kun je ongeveer 20 pannenkoeken bakken. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen.
  • Meng 250 milliliter ongezoete slagroom met 1 eetlepel poedersuiker en een theelepel kaneel en klop dit op met een handmixer tot het lobbig is. Zet de slagroom apart. Als de pannenkoeken helemaal afgekoeld zijn kun je de taart gaan opbouwen.
  • Neem een bord of schaal/dienblad waarop je de taart gaat serveren want verplaatsen gaat straks wat lastig. Begin met de eerste pannenkoek en besmeer deze met een laagje slagroom, leg de volgende pannenkoek erop en besmeer deze met een laagje jam. Leg de pannenkoeken strak op elkaar. Herhaal dit tot alle pannenkoeken op zijn.
  • Voor het serveren kun je de taart bestrooien met bijvoorbeeld verkruimelde speculaasjes. Of bestrooi het met poedersuiker met behulp van een zeefje. Gehakte nootjes, discodip, geschaafde amandelen of iets anders met een crunch, kies je favoriete topping.
  • Je kunt de pannenkoekentaart makkelijk een dag of avond van tevoren maken. Je bewaart hem afgedekt in de koelkast, daar blijft hij een dag of 2 goed. Op dezelfde dag eten is natuurlijk het allerlekkerst. Snijd de taart in puntjes en serveer er slagroom of een bolletje ijs bij. Je kunt uit deze taart veel puntjes halen, afhankelijk van hoe dik je de puntjes snijd.
  • Denk ook aan leuke versiering, zoals aan sterretjes, vlaggetjes, lichtjes of kaarsjes.
Pannenkoekentaart

Meer eetspiratie speciaal voor jou!