Pulled chicken uit de slowcooker, dit is de makkelijkste manier om dit gerecht te maken. Als je een net een slowcooker hebt, is pulled chicken een gerecht wat je ongetwijfeld een keer wilt gaan proberen. Eigenlijk zijn er geen vaste regels voor het maken van dit kipgerecht. Je kunt ingrediënten gebruiken die je lekker vindt. Je serveert de kip op een broodje, in een wrap of je eet het met rijst, aardappeltjes en een salade.
Dit recept heeft een beetje een Mexicaanse touch. Ik gebruik voor dit gerecht een groene peper, deze is eerder mild dan pittig. Hou je van een beetje pit? Gebruik dan een groene rawit (kleine peper).
Pulled chicken uit de slowcooker en stoofpan
Alles wat je kunt bereiden in de slowcooker kun je ook bereiden in een gewone pan. Bereiden in een pan gaat iets sneller dan in de slowcooker. In de slowcooker heeft het iets meer tijd nodig omdat het langer duurt voordat de pan op temperatuur komt. Een voordeel van de slowcooker is dat je er niet bij in de buurt hoeft te blijven. Ook kunnen de smaken goed intrekken. Vlees wordt ook zacht en mals en droogt niet uit.
Ik ben een groot voorstander van vlees/kip aanbakken voordat het de slowcooker of Crock-Pot Express ingaat. Maar bij een enkel recept doe ik het niet, zoals bij dit recept. Maar ook bij mijn recept voor honing soja kip. Waarom niet? Omdat ik het bij dit recept lekkerder vind dat de kip zacht blijft en uit elkaar valt.
Pulled chicken uit de slowcooker
4
personen15
minuten4
uren4
uren15
minutenPullled chicken uit de slowcooker met zelfgemaakte barbecuesaus. Je maakt dit recept in 4 uur op stand low in de slowcooker. Serveer in een wrap, op een broodje, met aardappels of met rijst.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
6 kippendijen
1 blikje tomatenblokjes of tomaten polpa (400 gram)
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 groene peper (of rawit) zaadjes + zaadlijsten verwijderd fijngesneden
1 eetlepel azijn
1 eetlepel (riet)suiker
halve theelepel gedroogde tijm
1 theelepel pittige mosterd
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
optioneel: halve theelepel gerookt paprikapoeder
verse koriander (optioneel)
1 limoen (het sap)
zout en peper naar smaak
BEREIDING
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de groene peper zo fijn mogelijk.
- Leg de kippendijen (rauw) op de bodem van de slowcooker en voeg alle ingrediënten toe behalve de verse koriander en het limoensap.
- Meng alles goed door elkaar. Zet de slowcooker op stand low voor 3,5 tot 4 uur.
- Als de kooktijd verstreken is controleer je of de kip gaar is. Trek deze met 2 vorken uit elkaar. Meng de pulled chicken door de saus. Proef, en breng het gerecht naar wens op smaak met zout, peper en limoensap. Bestrooi met verse koriander (als je dat lekker vindt).
AANTEKENINGEN
- Serveer de pulled chicken op een broodje met knapperige sla en een pickle van komkommer of rode ui. Klik hier om een recept voor zoetzure komkommer te bekijken.
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest. - Een andere variant van pulled chicken maken? De Indo pulled chicken is ook een erg lekker recept met veel specerijen. Klik hier om het recept te bekijken.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Oosterse pulled chicken salade
- Indo pulled chicken
- Piri piri pulled chicken
- Hainanese chicken rice (simpele versie)
- Wrap met oosterse vulling
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.