Eetspiratie » Oosterse aardappelschotel met pindasaus
Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Dit recept is perfect voor dagen dat je even niet meer weet wat je moet koken, of dat je gewoon geen Eetspiratie hebt. Ook is dit een ideaal gerecht om je groente la leeg te maken. Aan het eind van de week heb je misschien nog van alles liggen wat op moet en dat kun je mooi gebruiken voor dit gerecht. Ik kwam dit recept voor Aziatische aardappelschotel tegen op de website van de Groene meisjes en ik was hier meteen enthousiast over. Het lijkt namelijk een beetje op gado gado (Indonesische salade). Helemaal mijn ding dus!

Als je de ingrediëntenlijst al even doorgelezen hebt zie je dat er geen vlees of dierlijke producten in dit gerecht worden gebruikt. En dat klopt, want de recepten op het blog van de Groene meisjes zijn namelijk vegan.

Deze salade bestaat uit gedeeltelijk de warme aardappels, koude groenten en de warme pindasaus warmt het deels op. Net zoals bij gado gado! Het recept bestaat uit 2 delen, de schotel en de saus.

In dit recept kun je gewone aardappels of zoete aardappels gebruiken. De aardappels kun je bakken in de oven, pan of airfryer. Gewone aardappels hebben langer nodig om te bakken dan de zoete variant. Zoete aardappels worden minder knapperig dan de gewone aardappel.

Baktijd gewone aardappel in de oven 50 minuten op 200-225 graden en in de airfryer 25 minuten op 200 graden.

Baktijd zoete aardappel in de oven 30 tot 40 minuten op 200 graden en in de airfryer ongeveer 20 minuten op 200 graden.

wat heb je nodig voor de schotel?

  • 4 tot 5 grote (zoete) aardappels

  • flinke eetlepel kerriepoeder

  • 1 blok tahoe (tofu)

  • 1 wortel in reepjes gesneden

  • halve komkommer (zaadlijsten verwijderd)

  • rijpe avocado in blokjes gesneden

  • rode puntpaprika in lange dunne reepjes gesneden

  • stukje rode kool in dunne reepjes gesneden

  • optioneel: verse koriander

wat heb je nodig voor de pindasaus?

  • 4 eetlepels pindakaas

  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis

  • theelepeltje (kokosbloesem)suiker

  • teentje knoflook geraspt

  • sambal oelek naar smaak

  • scheutje water om de saus te verdunnen

Bereiding:

  • Schil de aardappels of boen ze goed schoon (als je de schil erom wil laten) en snijd ze in reepjes of partjes. Doe de aardappels in een kom en besprenkel ze met een beetje olie. Bestrooi de aardappels met het kerriepoeder en schud ze goed om. Verwarm de oven op 200 – 225 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels in ongeveer 50 minuten bruin en knapperig. Draai ze tussendoor een keer om.
  • Laat de tahoe uitlekken, dep deze een beetje droog met een stuk keukenpapier en snijd de tahoe in blokjes ter grootte van dobbelsteentjes. Verhit een ruime scheut olie in de pan en bak de blokjes rondom bruin en krokant. Laat de tahoe uitlekken op een bordje met keukenpapier, bestrooi met een snufje zout en zet apart tot gebruik.
  • Ondertussen maak je de pindasaus en daarna snijd je de groenten en de avocado. Maak de pindasaus door alle ingrediënten te verwarmen in een steelpannetje. Proef of de saus naar wens is en zet deze apart tot gebruik. De aardappels zullen ondertussen wel gaar zijn.
  • Verdeel de gebakken aardappels en de tahoe over de borden en verdeel daarop laagje voor laagje de groenten. Verwarm de pindasaus nog even en voeg indien nodig een beetje water toe om de saus te verdunnen. Drizzle de pindasaus over de groenten en garneer de aardappelschotel met verse koriander.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)