Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Dit recept is perfect voor dagen dat je even niet meer weet wat je moet koken, of dat je gewoon geen Eetspiratie hebt. Ook is dit een ideaal gerecht om je groentela leeg te maken. Aan het eind van de week heb je misschien nog van alles liggen wat op moet en dat kun je mooi gebruiken voor dit gerecht. Ik kwam dit recept voor Aziatische aardappelschotel tegen op de website van de Groene meisjes en ik was hier meteen enthousiast over. Het lijkt namelijk een beetje op gado gado (Indische salade). Helemaal mijn ding dus!

Als je de ingrediëntenlijst al even doorgelezen hebt zie je dat er geen vlees of dierlijke producten in dit gerecht worden gebruikt. En dat klopt, want de recepten op het blog van de Groene meisjes zijn namelijk vegan. Zelf eet en kook ik ook veel plantaardige gerechten. Neem ook eens een kijkje bij mijn vega(n) recepten. Maar voel je vrij om zelf toe te voegen aan dit recept wat jij lekker vind. Ik heb er ook mijn eigen draai aan gegeven. Het recept bestaat uit twee delen, de schotel en de saus.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 tot 5 grote (zoete) aardappels
  • flinke eetlepel kerriepoeder
  • 1 blok tahoe (tofu)
  • 1 wortel in reepjes gesneden
  • halve komkommer (zaadlijsten verwijderd)
  • rijpe avocado in blokjes gesneden
  • rode puntpaprika in lange dunne reepjes gesneden
  • stukje rode kool in dunne reepjes gesneden
  • optioneel: verse koriander

Wat heb je nodig voor de pindasaus?

  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • theelepeltje (kokosbloesem)suiker
  • teentje knoflook geraspt
  • sambal oelek naar smaak
  • water om de saus te verdunnen

Hoe maak je het?

Schil de aardappels of boen ze goed schoon (als je de schil erom wil laten) en snijd ze in reepjes of partjes. Doe de aardappels in een kom en besprenkel ze met een beetje olie. Bestrooi de aardappels met het kerriepoeder en schud ze goed om. Verwarm de oven op 225 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels in ongeveer 50 minuten bruin en knapperig. Draai ze tussentijds een keer om. Je kunt de aardappels ook bakken in de airfryer, (regelmatig omschudden) dan is de baktijd ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Vegan aardappelschotel

Hoe nu verder?

Laat de tahoe uitlekken, dep deze een beetje droog met een stuk keukenpapier en snijd de tahoe in blokjes ter grootte van dobbelsteentjes. Verhit een ruime scheut olie in de pan en bak de blokjes rondom bruin en krokant. Bak ze niet te lang anders worden ze taai en dat is niet lekker. Laat de tahoe uitlekken op een bordje met keukenpapier, bestrooi met een snufje zout en zet apart tot gebruik.

De pindasaus

Ondertussen maak je de pindasaus en daarna snijd je de groenten en de avocado. Maak de pindasaus door alle ingrediënten te verwarmen in een steelpannetje. Proef of de saus naar wens is en zet deze apart tot gebruik. De aardappels zullen ondertussen wel gaar zijn.

Verdeel de gebakken aardappels en de tahoe over de borden en verdeel daarop laagje voor laagje de groenten. Verwarm de pindasaus nog even en voeg indien nodig een beetje water toe om de saus te verdunnen. Drizzle de pindasaus over de groenten en garneer de aardappelschotel met verse koriander.

Vegan aardappelschotel

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Een heerlijk gerecht deze salade. Zeker voor herhaling.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*