Eetspiratie » Oosterse aardappelschotel met pindasaus
Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Oosterse aardappelschotel met pindasaus, een fijn recept voor dagen dat je even niet meer weet wat je moet koken. Ook is dit een ideaal gerecht om je groentelade leeg te maken. Aan het eind van de week heb je misschien nog van alles liggen wat op moet en dat kun je mooi gebruiken voor dit gerecht. Ik kwam dit recept voor Aziatische aardappelschotel tegen op de website van de Groene meisjes en ik was hier meteen enthousiast over. Het lijkt namelijk een beetje op gado gado (Indonesische salade). Helemaal mijn ding dus!

Deze salade bestaat uit gebakken aardappels met daarop koude groenten (rauwkost) en de pindasaus warmt het deels op. Net zoals bij gado gado! Het recept bestaat uit twee delen, de groenten (schotel) en de pindasaus. In dit recept kun je gewone aardappels of zoete aardappels gebruiken. De aardappels kun je bakken in de oven, pan of airfryer. Gewone aardappels bak je in 50 minuten op 200 graden in de oven en 25 minuten op 200 graden in de airfryer. Zoete aardappel bak je in 30 tot 40 minuten op 200 graden in de oven en 25 minuten op 200 graden in de airfryer. Zoete aardappels worden minder knapperig dan de gewone aardappel maar passen ook goed bij dit gerecht.

Airfryer xxl keramisch en minder vet
Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Oosterse aardappelschotel met pindasaus

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Porties

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

50

minuten
Totaal

1

uur 

5

minuten

Een heerlijke schotel met aardappel, groenten, tofu en een lekkere pindasaus.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • voor de schotel
  • 4 – 5 grote aardappels of middelgrote zoete aardappels

  • 1 eetlepel kerriepoeder

  • 1 blok tofu (500 gram) in blokjes gesneden

  • 1 wortel of winterpeen julienne gesneden

  • halve komkommer in blokjes gesneden

  • 1 rijpe avocado in blokjes gesneden

  • 1 rode puntpaprika in dunne reepjes gesneden

  • 1 kwart van een rode kool dun gesneden met een dunschiller

  • verse koriander (optioneel)

  • voor de pindasaus
  • 4 eetlepels pindakaas (of notenpasta bij een allergie)

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel suiker

  • 1 teen knoflook geraspt

  • halve tot hele eetlepel sambal oelek

  • 200 -250 milliliter kokosmelk

  • snuf zout

BEREIDING

  • Schil de aardappels of boen ze goed schoon en snijd ze in reepjes of partjes. Doe de aardappels in een kom en besprenkel ze met een beetje olie. Bestrooi de aardappels met 1 eetlepel kerriepoeder en schud ze goed om. Verwarm de oven op 200 – 225 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Bak de aardappels in ongeveer 50 minuten bruin en knapperig. Draai ze tussendoor een keer om.
  • Laat de tofu uitlekken, dep droog met een stuk keukenpapier en snijd in blokjes ter grootte van dobbelsteentjes. Verhit een ruime scheut olie in de pan en bak de blokjes rondom bruin en krokant. Laat de tofu uitlekken op een bordje met keukenpapier, bestrooi met een snufje zout en zet apart tot gebruik.
  • Maak de pindasaus door 4 eetlepels pindakaas (of notenpasta) 2 eetlepels ketjap manis, halve tot hele eetlepel sambal oelek, 1 theelepel suiker, 1 teen geraspte knoflook en een snufje zout te mengen en te verwarmen.
  • Terwijl de saus verwarmt snijd je de wortel julienne, de puntpaprika in reepjes, de komkommer en avocado in blokjes en de rode kool snijd je flinterdun met een dunschiller.
  • Verdeel de aardappels over de borden. Leg daarop blokjes tofu, de groenten en drizzle de pindasaus eroverheen. Garneer met verse koriander als je dat lekker vindt.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.