Op een regenachtige zondag had ik zin in lekkere warme chocolademelk. Lekker samen met mijn dochters onder een dekentje op de bank en een leuke film op tv, de perfecte zondag! Omdat de feestdagen eraan komen dacht ik ineens dat een lekkere kop chocolademelk ook een heel leuk cadeau is. Een soort diy chocolademelk cadeautje. Dat is én zelfgemaakt én origineel. Op internet kwam ik een hoop plaatjes tegen, compleet met marshmallows en andere zoetigheid. Ik heb het lekker simpel gehouden en je kunt de melk toevoegen die je lekker vind.
En mocht je niet weten waar DIY voor staat? Het betekent do it yourself!
Ingrediënten
1 eetlepel goede kwaliteit cacao
1 theelepel speculaaskruiden
1 flinke eetlepel grof gehakte pure chocolade of meer naar wens
snufje zout
1 theelepel (kokosbloesem) suiker
450 milliliter plantaardige melk (moet de ontvanger van het cadeautje zelf nog toevoegen)
Je kunt er nog allerlei andere kruiden of specerijen aan toevoegen. Wat dacht je van; vanillepoeder of gedroogde chiliflakes, gedroogde munt, geraspte kokos, een snufje koffie of gedroogde sinaasappelrasp. Laat je fantasie erop los!
Benodigdheden:
- klein weckpotje
- leuk label om eraan te hangen
- inpakfolie en lintjes

Hoe maak je het?
- Doe alle ingrediënten laagje voor laagje in het potje en sluit hem goed af. Hang er een label aan en schrijf de bereidingswijze erop:
Doe 450 ml melk in een steelpannetje, breng zachtjes aan de kook en voeg al roerend het chocomengsel toe. - Pak het leuk in en je cadeautje is klaar! Dit cadeautje kun je aan iedereen geven die van chocolade houdt. Het is ook leuk om samen met de kids te maken voor de juf of meester of voor opa en oma voor de feestdagen.
Tip: met (kokos)slagroom is de warme chocolademelk nog lekkerder!

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE