Eetspiratie » Chocolademelk maken in de slowcooker
Chocolademelk maken in de slowcooker

Chocolademelk maken in de slowcooker

Chocolademelk maken in de slowcooker, gewoon omdat het knus en gezellig is. Natuurlijk kun je deze warme chocoladedrank ook maken in een pannetje. Maar gemaakt in de slowcooker is het precies de goede temperatuur en kun je deze ook makkelijk warm houden. Zet de slowcooker op tafel, doe er een (soep)lepel in en iedereen kan zijn eigen kop chocolademelk inschenken.

Nu zijn er vast mensen die zich afvragen: Waarom zou je de slowcooker gaan aanzetten als je dit ook snel in een pannetje kunt maken? Dat dacht ik eerst ook maar nu ik het op deze manier gemaakt heb, vind ik het toch wel erg handig. Je doet alles in de cooker, roert het even door elkaar en gaat ondertussen iets anders doen. Gezellig om te maken met de feestdagen of op een koude dag net voordat de kinderen uit school komen. Chocolademelk die je over hebt, bewaar je in de koelkast en kun je in een pannetje weer opwarmen.

Chocolademelk maken in de slowcooker

Voor dit recept gebruik ik gecondenseerde melk. Deze is er in twee varianten, één met koemelk (Friesche vlag) en een vegan variant met kokosmelk (Nature’s Charm). Als je de kokosvariant gebruikt in combinatie met plantaardige melk – zoals bijvoorbeeld sojamelk – dan is je chocolademelk vegan. Gebruik wat je zelf lekker vindt. Volle melk of halfvolle melk, bij dit recept maakt het qua smaak niet zoveel uit. Gecondenseerde melk is erg zoet, voeg dit ook toe naar eigen smaak. Ik heb aan vier eetlepels al genoeg maar hou jij van heel zoet doe er dan gerust meer in. Ook kun je specerijen toevoegen zoals kaneel, kardemompeulen of zoals ik heb gedaan, een mespunt speculaaskruiden.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chocolademelk maken in de slowcooker
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden 
Chocolademelk maken in de slowcooker

Chocolademelk maken in de slowcooker

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 7 stemmen
Gang: DrankKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

5

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd (op stand high)

1

uur 

30

minuten
Totale tijd

1

uur 

35

minuten

Handig recept! Maak rijke, romige chocolademelk in de slowcooker. Melk, cacaopoeder, gecondenseerde melk en vanille op stand ‘high’, klaar in 1,5 uur. Voeg optioneel specerijen toe. Heerlijk met slagroom of kokosslagroom.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1,5 liter melk of plantaardige melk

  • 4 eetlepels gecondenseerde melk of kokosmelk (of meer naar smaak)

  • 50 gram cacaopoeder

  • 1 theelepel vanille aroma of essence

  • 1 mespunt zout

  • optioneel: kardemom/speculaaskruiden/kaneel

BEREIDING

  • Doe de melk met cacaopoeder, zout, vanille en eventueel specerijen in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op high en druk op start. Als de melk een beetje is opgewarmd, voeg je de gecondenseerde melk toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Als de gecondenseerde melk is opgelost, doe je de deksel op de pan en stel je een tijd in van ongeveer 1,5 uur op stand ‘high’.
  • Als de kooktijd verstreken is, proef je de chocolademelk en voeg je eventueel naar smaak nog extra gecondenseerde melk toe.
  • Schenk de chocolademelk in mokken en serveer eventueel met slagroom of kokosslagroom.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.