Sesam dadelpasta

Sesam dadelpasta

Ik heb een heerlijke sesam dadelpasta met maar 4 ingrediënten gemaakt! Deze pasta kun je gebruiken op brood, crackers of een rijstwafel. Deze sesam dadelpasta heb ik gemaakt voor mijn jongste dochter die geen pindakaas kan eten en speculoos pasta erg lekker vind. Sesamzaad is gezond en daarom vind ik dit een perfecte pasta voor op brood. In een potje kun je het makkelijk een week in de koelkast bewaren.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram (geroosterd) sesamzaad
  • 3 tot 4 grote dadels (ontpit)
  • ongeveer 50 milliliter olijfolie
  • theelepel speclaaskruiden
  • scheutje water
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Rooster eerst het sesamzaad in een droge koekenpan en doe deze met de dadels, een scheutje olijfolie en de speculaaskruiden in de blender of een keukenmachine. Je kunt de dadels eventueel ook eerst weken in warm water, dat is wat handiger met blenden.

Blend het zo fijn of grof als je zelf wil. Ik vind het zelf wel lekker als het een beetje structuur heeft. Als het mengsel te droog is voeg je er wat water aan toe.

Proef of het op smaak is en schep het over in een schone glazen pot. Lekker op brood, een cracker of een rijstwafel. Ook lekker op pannenkoeken.

Sesam dadelpasta

 

 

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Dit lijkt me lekker! Ik wil het graag proberen, hoelang zou ik het kunnen bewaren? En moet het dan in de koelkast?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*