Ik heb met dit recept out of the box gekookt. Oftewel, ik heb als basis een Indisch recept genomen en hier een grote Eetspiratie twist aan gegeven. Uiteindelijk is het recept qua ingrediënten en bereiding totaal anders geworden dan het eigenlijk ‘hoort’. Het duurde even voordat ik tevreden was, want ik heb het recept een aantal keren moeten uittesten.
De smaak van Indische saucijzen doet een beetje denken aan de vulling van Indische saucijzenbroodjes, die ook erg lekker zijn. Het zijn een soort mini gehaktbroodjes geworden die je op verschillende manieren kunt serveren.
Deze saucijzen heb ik gemaakt in mijn slowcooker. Heb je geen slowcooker? Dan kun je met deze ingrediënten ook lekkere worstjes of burgers in de pan maken.
Er zit kruidnagel en nootmuskaat in dit recept. Omdat dit uitgesproken en sterke smaken zijn kun je het beste de hoeveelheid toevoegen naar eigen smaak.
Uit dit recept haal je 8 saucijzen. Deze worden gewikkeld in bananenblad, dit is verkrijgbaar bij de toko. Ik koop ingevroren bananenbladeren, deze kun je lang bewaren want je hebt immers niet wekelijks bananenbladeren nodig.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)