Kaneelbroodjes, misschien ken je ze wel als cinnamon rolls. Tegen deze lekkere luchtige broodjes met heerlijke kaneelsmaak zeg ik geen nee. De ingrediënten in dit recept zijn volledig plantaardig dus met dit recept maak je heerlijke vegan kaneelbroodjes. Het glazuur maakt deze broodjes extra lekker. Een makkelijk en heerlijk recept. Lekker bij de thee, als tussendoortje, bij een brunch of picknick.
Je kunt bij deze broodjes een simpel glazuur maken van poedersuiker en water. Meng dit glad in een kommetje en drizzle het voor het serveren op de broodjes. Het is een feestelijk hapje voor bijvoorbeeld Pasen, bij een brunch of het kerstontbijt.

KitchenBrothers Keukenweegschaal
Weeg nauwkeurig de juiste hoeveelheden af voor je lievelingsrecept.
Kaneelbroodjes
In dit recept gebruik ik kokosmelk. Door de kokosmelk worden de broodjes heerlijk zacht en fluffy. Je kunt deze mooie rolletjes heel eenvoudig maken. Het deeg rol je eerst uit tot een plak, de plak bestrooi je met kaneelsuiker en dan rol je de plak van onder naar boven op tot een ‘worst’. Van die worst snijd je plakjes. De plakjes plaats je rechtop tegen elkaar in een springvorm of bakvorm. Tijdens het bakken zetten ze uit waardoor ze ‘tegen elkaar aan bakken’. Zo maak je dus heel eenvoudig vegan cinnamon rolls.
Kaneelbroodjes
10
stuks30
minuten25
minuten55
minutenMet maar een paar ingrediënten maak je heerlijke kaneelbroodjes, ook wel bekend als cinnamon rolls. Serveer deze vegan kaneelbroodjes met een goede drizzle glazuur gemaakt van poedersuiker en water.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
300 gram bloem
halve theelepel zout
1 zakje bakpoeder (7 gram)
1 eetlepel citroensap
160 milliliter kokosmelk
halve eetlepel kaneel
1 eetlepel rietsuiker
2 eetlepels plantaardige boter op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker
1-2 eetlepels water
BEREIDING
- Laat 2 eetlepels plantaardige boter op kamertemperatuur komen.
- Meng in een grote kom 300 gram bloem met een halve theelepel zout en 7 gram bakpoeder. Voeg vervolgens 160 milliliter kokosmelk samen met 1 eetlepel citroensap toe en maak hier met de hand of met een keukenmachine een deeg van. Heb even geduld, het wordt vanzelf een mooie deegbal. Is het deeg te droog voeg dan nog een klein beetje kokosmelk toe.
- Meng een halve eetlepel kaneel met 1 eetlepel rietsuiker in een kommetje en zet deze even apart. Bestrooi je werkoppervlak met bloem en neem het deeg uit de kom, het hoeft niet te rijzen.
- Rol het deeg uit met de deegroller tot een grote plak van ongeveer 10 cm breed en 13 cm lang. Smeer de plak in met de plantaardige boter. Vervolgens strooi je het kaneel/suikermengsel erop.
- Rol de plak nu op van onder naar boven zodat je een mooie lange rol krijgt en snijd ongeveer 10 tot 12 even grote stukjes van het deeg met een deegschraper of mes.
- Bekleed een springvorm van 22 centimeter met bakpapier en zet de rolletjes er rechtop in een cirkel in. Zorg dat er ongeveer 1 centimeter ruimte tussen elk rolletje zit, ze zetten tijdens het bakken nog iets uit. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rolletjes af in ongeveer 22-25 minuten.
- Maak ondertussen het glazuur van 125 gram poedersuiker en 2 eetlepels water. Haal de broodjes uit de oven en laat ze lichtjes afkoelen. Drizzle het glazuur eroverheen en bestrooi met een beetje rietsuiker.
AANTEKENINGEN
- Gebruik in plaats van kaneel ook eens speculaaskruiden of koekkruiden. Ook erg lekker!