Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes of cinnamonrolls zijn superlekker! Bij het zien van de foto denk je misschien dat het een heel ingewikkeld recept is, maar dat is dus niet het geval. Het is niet meer dan het maken van een simpel deeg, een laag maken van kaneel en het deeg oprollen. Vervolgens snijd je het in stukjes en zet je deze bij elkaar in een bakvorm, simpel toch!

Wat heb je nodig?

  • 300 gram (spelt) bloem
  • snufje zout
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 160 milliliter kokosmelk
  • halve eetlepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel (kokosbloesem) suiker
  • 2 eetlepels kokosolie of boter

Wat heb je nodig voor het glazuur?

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • mespunt vanillepoeder of 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel ahorn siroop

Benodigdheden:

  • deegroller
  • bakpapier
  • springvorm

Hoe maak je het?

Meng in een grote kom de speltbloem met het zout, bakpoeder en de honing. Voeg de kokosmelk toe en maak hier met de hand of met een keukenmachine een deeg van. Heb even geduld, het wordt vanzelf een mooie deegbal. Is het deeg te droog voeg dan nog een klein beetje kokosmelk toe.

Meng de kaneel met de suiker in een bakje en zet deze even apart. Bestrooi je werkoppervlak met wat bloem en neem het deeg uit de kom, het hoeft niet te rijzen.

Rol het deeg uit met de deegroller tot een grote plak van ongeveer 10 cm breed en 13 cm lang. Vervolgens neem je twee eetlepels (harde) kokosolie en besmeer je de hele plak deeg met de achterkant van een lepel hiermee. Vervolgens strooi je het kaneel/suikermengsel erop.

Rol de plak nu op totdat je een mooie lange deegrol hebt en snijd ongeveer 10 rolletjes/stukjes uit het deeg met een glad mes. Bekleed een springvorm met bakpapier en zet de rolletjes erin in een cirkel of bloemvorm met ongeveer 1 cm afstand tussen elkaar, ze zetten tijdens het bakken nog iets uit. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rolletjes in ongeveer 22-25 minuten.

Maak ondertussen het glazuur door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Als de kaneelrolletjes klaar zijn schenk je het glazuur erover, hierdoor worden de broodjes lekker zacht en glanzend. Je kunt het glazuur ook weglaten en de broodjes bestrooien met een klein beetje kokosbloesemsuiker.

Superleuke broodjes toch!

Tip: je kunt in plaats van kaneel ook speculaaskruiden gebruiken, dat is ook erg lekker!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

10 Reacties

  1. Tot hoelang houdbaar??

  2. Hoi hoi VROEGER haha, op school met kookles heb ik deze rolletjes leren maken maar dat was een zeer langdurig ingewikkeld recept en deze zijn zo, hoppa, klaar ha ha. Ga ze uitproberen. Bedoel je met kokosmelk uit een blikje of zuivel vervanger kokosmelk uit de koeling uit pak?
    Kan je ook honing of maplesyrup gebruiken inplaats van ahoornsiroop?

    • Hoi! Haha vroegah :-) Deze broodjes zijn echt supersimpel toch. Heb er toevallig vandaag een variant gemaakt, namelijk pizzarolls en waren ook erg lekker! Met kokosmelk bedoel ik een blikje inderdaad, de echte dikke kokosmelk. En ahornsiroop = maple syrup en honing zou je ook kunnen gebruiken. Ben benieuwd naar je broodjes! Groetjes, Simone

  3. Wat een geweldige tip! Dacht altijd dat deze broodjes veel moeilijker te bereiden waren. Ga ze zeker maken voor volgende week :-)
    Vraagje: hoe en hoelang kun je ze bewaren? Dankjewel!

    • Hoi! Dank je!
      Het lekkerst is om ze meteen op te eten :-) Maar je kunt ze ongeveer een dag bewaren in een bakje of trommeltje. Als je ze langer bewaard zijn ze nog steeds eetbaar maar niet zo lekker vers meer. Bak ze!
      Liefs,

      Simone

  4. Hoi simone, allereerst mijn complimenten over je site. Ik haal er heel vaak mijn inspiratie vandaan! Ik wil al heel lang deze broodjes maken maar ik hou niet van kokosmelk. Zou de structuur hetzelfde blijven met amandelmelk? Groetjes rosalie

    • Hoi Rosalie,
      bedankt voor je leuke bericht! Ik heb het niet getest met amandelmelk maar ik denk dat dat wel moet lukken. Ik zou het zeker proberen. Je zou de bloem ook eerst nog kunnen zeven voor een luchtiger resultaat.
      Succes!
      Groetjes,
      Simone

  5. Hoi! Ik wilde net dit heerlijke recept gaan uitproberen maar zie dat ik geen kokosmelk in huis heb. Kan ik dit vervangen door gewone melk?
    Fijne Paasdagen!

    • Hoi Jose,
      Je zou ook gewone melk kunnen gebruiken alleen zal de structuur misschien ietsjes anders zijn. Door de kokosmelk worden ze wat zachter. Maar ik zou het gewoon doen! Veel bak plezier en fijne paasdagen! Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*