Eetspiratie » Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes, misschien ken je ze wel als cinnamon rolls. Tegen deze lekkere luchtige broodjes met heerlijke kaneelsmaak zeg ik geen nee. De ingrediënten in dit recept zijn volledig plantaardig dus met dit recept maak je heerlijke vegan kaneelbroodjes. Het glazuur maakt deze broodjes extra lekker. Een makkelijk en heerlijk recept.

Je kunt bij deze broodjes een simpel glazuur maken van poedersuiker en water. Meng dit glad in een kommetje en drizzle het voor het serveren op de broodjes. Deze broodjes zijn een lekkernij, je eet ze niet voor je gezondheid. Ik ben geen zoetekauw maar af en toe een lekker kaneelbroodje smaakt prima.

Kaneelbroodjes

In dit recept gebruik ik kokosmelk. Door de kokosmelk worden de broodjes heerlijk zacht en fluffy. Je kunt deze mooie rolletjes heel eenvoudig maken. Het deeg rol je eerst uit tot een plak, de plak bestrooi je met kaneelsuiker en dan rol je de plak van onder naar boven op tot een ‘worst’. Van die worst snijd je plakjes. De plakjes plaats je rechtop tegen elkaar in een springvorm of bakvorm. Tijdens het bakken zetten ze uit waardoor ze ’tegen elkaar aan bakken’. Zo maak je dus heel eenvoudig vegan cinnamon rolls.

Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 4 stemmen
Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Baktijd

25

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Met maar een paar ingrediënten maak je heerlijke kaneelbroodjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 300 gram bloem

  • halve theelepel zout

  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)

  • 1 eetlepel citroensap

  • 160 milliliter kokosmelk

  • halve eetlepel kaneel

  • 1 eetlepel rietsuiker

  • 2 eetlepels plantaardige boter op kamertemperatuur

  • 125 gram poedersuiker

  • 1 – 2 eetlepels water

BEREIDING

  • Meng in een grote kom 300 gram bloem met een halve theelepel zout, en 7 gram bakpoeder. Voeg de kokosmelk samen met 1 eetlepel citroensap en maak hier met de hand of met een keukenmachine een deeg van. Heb even geduld, het wordt vanzelf een mooie deegbal. Is het deeg te droog voeg dan nog een klein beetje kokosmelk toe.
  • Meng een halve eetlepel kaneel met 1 eetlepel rietsuiker in een kommetje en zet deze even apart. Bestrooi je werkoppervlak met wat bloem en neem het deeg uit de kom, het hoeft niet te rijzen.
  • Rol het deeg uit met de deegroller tot een grote plak van ongeveer 10 cm breed en 13 cm lang. Smeer de plak in met de plantaardige boter. Vervolgens strooi je het kaneel/suikermengsel erop.
  • Rol de plak nu op totdat je een mooie lange deegrol hebt en snijd ongeveer 10 tot 12 even grote rolletjes/stukjes van het deeg met een glad mes.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en zet de rolletjes er rechtop in een cirkel in. Zorg dat er ongeveer 1 centimeter ruimte tussen elk rolletje zit, ze zetten tijdens het bakken nog iets uit. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rolletjes in ongeveer 22-25 minuten.
  • Maak ondertussen het glazuur van 125 gram poedersuiker en 2 eetlepels water. Haal de broodjes uit de oven en laat ze lichtjes afkoelen. Drizzle het glazuur eroverheen en bestrooi met een beetje rietsuiker.Kaneelbroodjes

AANTEKENINGEN

  • Gebruik in plaats van kaneel ook eens speculaaskruiden of koekkruiden. Ook erg lekker!

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.