Eetspiratie » Kaneelbroodjes
Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes

Zei er iemand kaneelbroodjes? Misschien ken je ze wel als cinnamon rolls. Tegen deze lekkere luchtige broodjes met heerlijke kaneelsmaak zeg ik geen nee. Ik ben geen zoetekauw, maar door de kaneelsmaak smaken ze niet perse zoet. Ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken.

In dit recept gebruik ik kokosmelk. Door de kokosmelk worden de broodjes heerlijk zacht en fluffy. Je kunt ook ‘gewone’ melk gebruiken maar kokosmelk vind ik zelf lekkerder qua structuur. De kokossmaak is overigens niet erg aanwezig mocht je daar bang voor zijn.

Je kunt bij deze broodjes een simpel glazuur maken van poedesuiker en water. Meng dit glad in een kommetje en drizzle het voor het serveren op de broodjes. Wil je liever geen glazuur? Dan is een sprinkle van rietsuiker ook erg lekker.

Kaneelbroodjes

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: Brood en borrelhapjes, BakreceptenCuisine: ZoetighedenDifficulty: gemiddeld
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

25

minutes
Tijd totaal

55

minutes

Met maar een paar ingrediënten maak je heerlijke kaneelbroodjes.

Ingrediënten

  • 300 gram speltbloem

  • halve theelepel zout

  • 1 zakje bakpoeder (7 gram)

  • 2 eetlepels honing

  • 160 milliliter kokosmelk (geen light variant)

  • halve eetlepel kaneel

  • 1 eetlepel rietsuiker

  • 2 eetlepels roomboter op kamertemperatuur

Hoe maak je het?

  • Meng in een grote kom de speltbloem met het zout, bakpoeder en de honing. Voeg de kokosmelk toe en maak hier met de hand of met een keukenmachine een deeg van. Heb even geduld, het wordt vanzelf een mooie deegbal. Is het deeg te droog voeg dan nog een klein beetje kokosmelk toe.
  • Meng kaneel met suiker in een kommetje en zet deze even apart. Bestrooi je werkoppervlak met wat bloem en neem het deeg uit de kom, het hoeft niet te rijzen.
  • Rol het deeg uit met de deegroller tot een grote plak van ongeveer 10 cm breed en 13 cm lang. Smeer de plak in met de roomboter. Vervolgens strooi je het kaneel/suikermengsel erop.
  • Rol de plak nu op totdat je een mooie lange deegrol hebt en snijd ongeveer 10 tot 12 even grote rolletjes/stukjes van het deeg met een glad mes.
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en zet de rolletjes er rechtop in een cirkel in. Zorg dat er ongeveer 1 centimeter ruimte tussen elk rolletje zit, ze zetten tijdens het bakken nog iets uit. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de rolletjes in ongeveer 22-25 minuten.
  • Maak ondertussen het glazuur. Haal de broodjes uit de oven en laat ze lichtjes afkoelen. Drizzle het glazuur eroverheen of bestrooi met een beetje rietsuiker.Kaneelbroodjes

Aantekeningen

  • Gebruik in plaats van kaneel ook eens speculaaskruiden of koekkruiden. Ook erg lekker!

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE