Geroosterde bloemkool met pindasaus vega(n)

Geroosterde bloemkool met pindasaus vega(n)

Bloemkool en pindasaus zijn een perfecte combinatie wat mij betreft. Hoe lekker zou dit zijn met een beetje rijst of een gepofte aardappel? Nou heel erg lekker kan ik je vertellen! Ik vind dit van mezelf een geniaal idee om meer bloemkool op tafel te zetten. Dit Indofood gerecht is zowel vegetarisch als vegan en het is ook nog eens redelijk snel klaar.

De combi bloemkool en pindasaus ken ik natuurlijk van gado gado. Ik had er alleen nog nooit eerder over nagedacht om er een gerecht van te maken. De laatste tijd ben ik helemaal fan van het roosteren van groenten in de oven en bloemkool is hier echt heel erg geschikt voor.

Hoe rooster je bloemkool in de oven?

Dit is echt weer een dingetje van mij, ik snijd de bloemkool in plakjes. Ik snijd eerst de roosjes van de kool af en daarna snijd ik de roosjes in plakjes. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zo bakken de stukjes bloemkool gelijkmatig in de oven en de saus gaat lekker overal tussen zitten.

De plakjes doe je in een grote kom, je besprenkelt ze met olie en voegt kruiden naar smaak toe. Het is lekker als de bloemkool nog een beetje een bite heeft. 20 minuten op 180 graden vind ik voor bloemkool zelf voldoende.

Geroosterde bloemkool met pindasaus vega(n)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Vegetarisch, Vegan, Eetspiratie OriginalsKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Met geroosterde bloemkool en pindasaus maak je een lekker en snel vega(n) gerecht.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

  • 3 eetlepels rijstolie

  • 1 theelepel kerriepoeder

  • 2 theelepels knoflookpoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • 3 eetlepels pindakaas

  • 150 milliliter kokosmelk

  • 1 theelepel (riet)suiker

  • halve citroen

  • 1 snufje chili flakes

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • halve eetlepel sambal oelek

Hoe maak je het?

  • Maak de bloemkool schoon, snijd de roosjes eraf en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes in een grote kom en besprenkel met 2 eetlepels olie. Schud alles goed om.
  • Bestrooi de bloemkool met het kerriepoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en een halve theelepel uienpoeder. Schud dit nogmaals goed om. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de bloemkool over de bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met nog 1 eetlepel olie.
  • Bak de bloemkool in 20 minuten bruin en gaar.Geroosterde bloemkool met pindasaus (vega(n)
  • Ondertussen ga je de pindasaus maken. Doe 3 eetlepels pindakaas in een steelpan en verwarm dit samen met de kokosmelk. Roer dit los met een spatel.
  • Voeg het knoflookpoeder, suiker, sap van een halve citroen, sambal, ketjap manis, sesamolie en peper en zout toe. Naar wens kun je nog wat extra chili flakes toevoegen.
  • Roer de saus goed door en voeg eventueel een scheutje water toe om de saus iets te verdunnen.
  • Als de bloemkool klaar is haal je deze uit de oven. Verdeel de bloemkool over de borden en serveer de saus erop of ernaast. Je kunt ook steeds een stukje bloemkool op je vork prikken en dippen in de saus. Of je serveert de saus over de bloemkool.Geroosterde bloemkool met pindasaus (vega(n)
  • Serveer de bloemkool met rijst of een gepofte aardappel en een kleine salade. Acar ketimun (zoet zure komkommer) smaakt er ook heerlijk bij. (Cassave) kroepoek mag ook niet ontbreken.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*