Bloemkool en pindasaus zijn een perfecte combinatie wat mij betreft. Hoe lekker zou dit zijn met een beetje rijst of een gepofte aardappel? Nou heel erg lekker kan ik je vertellen! Ik vind dit van mezelf een geniaal idee om meer bloemkool op tafel te zetten. Dit Indofood gerecht is zowel vegetarisch als vegan en het is ook nog eens redelijk snel klaar.
De combi bloemkool en pindasaus ken ik natuurlijk van gado gado. Ik had er alleen nog nooit eerder over nagedacht om er een gerecht van te maken. De laatste tijd ben ik helemaal fan van het roosteren van groenten in de oven en bloemkool is hier echt heel erg geschikt voor.
Hoe rooster je bloemkool in de oven?
Dit is echt weer een dingetje van mij, ik snijd de bloemkool in plakjes. Ik snijd eerst de roosjes van de kool af en daarna snijd ik de roosjes in plakjes. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zo bakken de stukjes bloemkool gelijkmatig in de oven en de saus gaat lekker overal tussen zitten.
De plakjes doe je in een grote kom, je besprenkelt ze met olie en voegt kruiden naar smaak toe. Het is lekker als de bloemkool nog een beetje een bite heeft. 20 minuten op 180 graden vind ik voor bloemkool zelf voldoende.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.