Eetspiratie » Notenburger
Notenburger

Notenburger

Notenburger, een lekker alternatief voor vlees of een hamburger. In de supermarkt is er genoeg keuze op het gebied van vega burgers. Maar met wat simpele ingrediënten kun je deze ook heel goed zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je weet dat er geen gekke ingrediënten in zitten en je alles zelf op smaak kunt brengen.

Veel vega burgers zijn gemaakt op basis van soja-eiwit of erwten-eiwit en daar is op zich niks mis mee. Maar het wel fijn als je vega of veganistisch eet om een keer af te wisselen. Noten zijn erg geschikt om een burger van te maken. Je kunt ze goed vermalen en doordat noten al vettig zijn van zichzelf geeft het ook een beetje dat mondgevoel. Daarnaast hebben ze ook een lekkere hartige smaak.

Notenburger

Dit soort zelfgemaakte burgers hebben wel een beetje extra liefde nodig. Ze hebben de neiging om sneller uit elkaar te vallen en je moet een beetje geduld hebben tijdens het bakken. Een notenburger kun je zowel warm als koud eten. Je eet het net als dat je een stukje vlees zou eten of je eet het op een (hamburger)broodje compleet met ketchup en augurk.

Notenburger

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Bakken

20

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met noten kun je heerlijke vegetarische burgers maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 50 gram 50 ongezouten noten

  • 2 eetlepels 2 zonnebloempitten

  • 1 1 ui

  • 1 snee 1 brood

  • 1 1 ei

  • 1 theelepel 1 gedroogde oregano

  • halve theelepel halve knoflookpoeder

  • 1 theelepel 1 mosterd

  • 1 eetlepel 1 bloem + extra om de burgers mee te paneren

  • 1 eetlepel 1 (kokos)olie

Hoe maak je het?

  • Maal de noten samen met de zonnebloempitten fijn in een keukenmachine. Voeg de ui, oregano, knoflookpoeder, mosterd, boterham en ei toe.
  • Meng dit goed door elkaar in de keukenmachine. Voeg nu bloem toe om het mengsel wat droger te maken. Schep het uit de keukenmachine en vorm er burgers van. Is het mengsel te vochtig? Voeg dan nog extra bloem toe.
  • Als je de burgers gevormd hebt, haal je ze nog even door wat bloem. Zorg dat de hele burger bedekt is. Laat de burgers even stevig worden in de koelkast.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rustig rondom bruin. Serveer ze op een broodje of bij een salade en gebakken aardappeltjes. Deze notenburger smaakt ook prima koud, hij is ook handig mee te nemen in je lunchtrommel.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE