Notenburger

Notenburger

Deze notenburger verdiend het om in de spotlights te staan, want hij is enorm lekker. Dus wil je een dagje geen vlees eten dan is dit een goed plantaardig alternatief. Ik noem het geen vleesvervanger, want ik vind het onzin dat je dan iets zou moeten eten wat vlees ‘vervangt’. Je kunt toch ook gewoon een keer iets anders eten dan vlees? Burgers gemaakt van bonen, tofu en groenten vind ik zelf erg lekker. Soms zelfs lekkerder dan vlees!

Wat heb je nodig voor 4 burgers?

  • 50 gram ongezouten gemengde noten
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 kleine ui geraspt of heel fijn gesnipperd
  • 1 boterham verkruimeld
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel pittige mosterd
  • snufje zout en peper
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 1 eetlepel (kokos) olie

Hoe maak je het?

Zet de olie en de bloem even apart. Meng de rest van de ingrediënten fijn in een keukenmachine. Vorm burgers van het mengsel en laat dit even opstijven in de koelkast. Als het mengsel te nat is, voeg dan een klein beetje bloem toe.

Haal de burgers voor je ze gaat bakken even door de bloem. Verhit de olie in de koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin. Laat even uitlekken op keukenpapier.

Je eet deze burgers op een broodje, of bij een heerlijke salade met gebakken aardappeltjes.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

9 Reacties

  1. En het broodkruim, kan ik dat ook vervangen

    • Hoi Jet, ik denk dat vermalen havermout ook wel zou kunnen ipv broodkruim. En de bloem zou je wellicht kunnen vervangen door rijstmeel. Groetjes, Simone

  2. Deze ziet er heerlijk uit. Kan ik de bloem ook vervangen?
    Ik ga em zeker een keertje maken

  3. Hoi. Simone,
    Het lijkt me heel gaaf om jouw recepten te proberen.
    Hoe kan ik het ei vervangen?
    Ik ben benieuwd naar jouw antwoord,
    Bij voorbaat dank
    Krista

    • Hoi Krista, bedankt voor je berichtje. Als je geen ei gebruikt heb je iets anders nodig dat alles bij elkaar houdt. Een eetlepel tahin of notenpasta zou misschien kunnen of bijvoorbeeld zoete aardappelpuree. Of een combinatie van deze producten met een beetje bloem erbij. Groetjes, Simone

  4. Hey, wat een leuk recept is dit. Ik dacht ik probeer het eens, en met goed resultaat.
    Heel makkelijk om te maken en toch echt eens iets anders.
    Het enige waar ik me niet aan gehouden heb is de olie in de koekenpan.
    Ik vind de burger vet genoeg door alle noten die erin zitten dus heb ik ze in een droge pan gebakken.
    Je hebt wat mij betreft helemaal gelijk waar je schrijft dat het heerlijk smaakt bij salade en gebakken aardappeltjes. Daar past deze burger inderdaad heel goed bij.
    Ik ga dit vaker maken, wellicht ook eens iets proberen als knoflook of kaas erdoor. Er zal vast veel variatie mogelijk zijn.
    Bedankt voor het delen van dit leuke recept.

  5. Deze notenburger verdiend…

  6. Rina lakerveld@live.nl

    Hallo simone,
    Ik heb zojuist de notenburger gemaakt.
    Heerlijke makkelijk te maken burger die bij manlief ook in goede aarde is gevallen.
    Ik heb een tijdje geleden de gehaktballen gemaakt, ook een toppertje.
    Dank je wel voor je heerlijke recepten.
    Groetjes rina

    • Hoi Rina, wat leuk om te horen dat je de notenburger en de gehaktballen gemaakt hebt! Fijn dat het ook bij je man goed in de smaak valt, dat is ook heel erg belangrijk. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*