Notenburger, een lekker alternatief voor vlees of een hamburger. In de supermarkt is er genoeg keuze op het gebied van vega burgers. Maar met wat simpele ingrediënten kun je deze ook heel goed zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je weet dat er geen gekke ingrediënten in zitten en je alles zelf op smaak kunt brengen.
Veel vega burgers zijn gemaakt op basis van soja-eiwit of erwten-eiwit en daar is op zich niks mis mee. Maar het wel fijn als je vega of veganistisch eet om een keer af te wisselen. Noten zijn erg geschikt om een burger van te maken. Je kunt ze goed vermalen en doordat noten al vettig zijn van zichzelf geeft het ook een beetje dat mondgevoel. Daarnaast hebben ze ook een lekkere hartige smaak.
Notenburger
Dit soort zelfgemaakte burgers hebben wel een beetje extra liefde nodig. Ze hebben de neiging om sneller uit elkaar te vallen en je moet een beetje geduld hebben tijdens het bakken. Een notenburger kun je zowel warm als koud eten. Je eet het net als dat je een stukje vlees zou eten of je eet het op een (hamburger)broodje compleet met ketchup en augurk.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)