Eetspiratie » Notenburger
Notenburger

Notenburger

In de supermarkt is er genoeg keuze op het gebied van vega(n) burgers. Maar met wat simpele ingrediënten kun je deze ook heel goed zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je weet dat er geen gekke toevoegingen inzitten. Ik noem deze burger geen vleesvervanger, het is gewoon een notenburger. En of je nou een vega(n) leefstijl hebt of niet, deze burger is gewoon lekker.

Veel vegetarische burgers zijn gemaakt van soja, daar is op zich niks mis mee. Maar het wel fijn als je vega(n) eet om een keer af te wisselen. Burgers van peulvruchten zoals een linzenburger of falafel zijn ook erg lekker en bevatten geen soja. Een combinatie van af en toe vega(n) producten kopen en zelf maken vind ik zelf het fijnst.

Noten zijn ook een fijn ingrediënt om een hartige burger van te maken. Dit soort burgers hebben wel een beetje extra liefde nodig. Ze hebben de neiging om sneller uit elkaar te vallen en je moet een beetje geduld hebben tijdens het bakken. Een notenburger kun je zowel warm als koud eten.

Notenburger

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Course: VegetarischCuisine: VegetarischDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Bakken

20

minutes
Tijd totaal

40

minutes

Met noten kun je heerlijke vegetarische burgers maken.

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten noten

  • 2 eetlepels zonnebloempitten

  • 1 ui

  • 1 snee brood

  • 1 ei

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel bloem + extra om de burgers mee te paneren

  • 1 eetlepel (kokos)olie

Hoe maak je het?

  • Maal de noten samen met de zonnebloempitten fijn in een keukenmachine. Voeg de ui, oregano, knoflookpoeder, mosterd, boterham en ei toe.
  • Meng dit goed door elkaar in de keukenmachine. Voeg nu bloem toe om het mengsel wat droger te maken. Schep het uit de keukenmachine en vorm er burgers van. Is het mengsel te vochtig? Voeg dan nog extra bloem toe.
  • Als je de burgers gevormd hebt, haal je ze nog even door wat bloem. Zorg dat de hele burger bedekt is. Laat de burgers even stevig worden in de koelkast.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers rustig rondom bruin. Serveer ze op een broodje of bij een salade en gebakken aardappeltjes. Deze notenburger smaakt ook prima koud, hij is ook handig mee te nemen in je lunchtrommel.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE