Eetspiratie » Notenburger
Notenburger

Notenburger

Notenburger, een lekker alternatief voor vlees of een hamburger. In de supermarkt is er genoeg keuze op het gebied van vega burgers. Maar met wat simpele ingrediënten kun je deze ook heel goed zelf maken. Het voordeel hiervan is dat je weet dat er geen gekke ingrediënten in zitten en je alles zelf op smaak kunt brengen.

Veel vega burgers zijn gemaakt op basis van soja-eiwit of erwten-eiwit en daar is op zich niks mis mee. Maar het wel fijn als je vega of veganistisch eet om een keer af te wisselen. Noten zijn erg geschikt om een burger van te maken. Je kunt ze goed vermalen en doordat noten al vettig zijn van zichzelf geeft het ook een beetje dat mondgevoel. Daarnaast hebben ze ook een lekkere hartige smaak.

Onmisbaar voor dit recept
Magimix - Mini Plus - Foodprocessor

Magimix – Mini Plus – Foodprocessor

Kleine foodprocessor, ook geschikt voor het maken van boemboes!

Notenburger

Dit soort zelfgemaakte burgers hebben wel een beetje extra liefde nodig. Ze hebben de neiging om sneller uit elkaar te vallen en je moet een beetje geduld hebben tijdens het bakken. Een notenburger kun je zowel warm als koud eten. Je eet het net als dat je een stukje vlees zou eten of je eet het op een (hamburger)broodje compleet met ketchup en augurk.

Notenburger

Notenburger

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.5 van 4 stemmen
Gang: Lunch, Hoofdgerecht, SnackKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

40

minuten

Met noten kun je heerlijke vegetarische burgers maken. Serveer ze op een broodje met sla, ketchup en augurk zoals een ‘echte’ hamburger.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 50 gram ongezouten noten

  • 2 eetlepels zonnebloempitten

  • 1 ui, grof gesneden

  • 1 snee brood

  • 1 ei

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 eetlepel bloem + extra om de burgers mee te bebloemen

  • 1 eetlepel (kokos)olie

BEREIDING

  • Maal 50 gram ongezouten noten samen met d2 eetlepels zonnebloempitten fijn in een foodprocessor. Voeg 1 grofgesneden ui, 1 theelepel gedroogde oregano, 1 halve theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel mosterd, 1 snee brood en 1 ei toe.
  • Meng dit goed door elkaar in de foodprocessor. Voeg nu 1 eetlepel bloem toe om het mengsel wat droger te maken. Schep het mengsel uit de foodprocessor en vorm er 4 burgers van. Is het mengsel te vochtig? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
  • Als je de burgers gevormd hebt, bedek ze dan rondom met een laagje bloem. Zorg dat de hele burger bedekt is. Laat de burgers even stevig worden in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de burgers rustig rondom bruin. Serveer ze op een broodje of bij een salade en gebakken aardappeltjes. Deze notenburger smaakt ook prima koud, hij is ook handig mee te nemen in je lunchtrommel.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.