Udon noedels met kip, een makkelijk en snel Aziatisch gerecht. Dikke zachte tarwenoedels die je kunt gebruiken in soepen, roerbakgerechten en salades. Je koopt ze al voorgekookt of je kookt ze zelf. Als je op zoek bent naar een simpel en smaakvol Oosters gerecht dan is dit een aanrader. Het is kleurrijk, vullend en de (wok) saus maak je met ingrediënten uit je voorraadkast.
Deze noedelsoort koop in de supermarkt en de toko. Bij de toko zijn ze in verhouding goedkoper omdat ze daar meer aanbod hebben. In dit artikel kun je lezen wat mijn favoriete toko producten zijn. En hier kun je een handige gratis toko boodschappenlijst downloaden en printen. Handig als je naar de toko gaat, zo kun je niks vergeten. Dit recept kun je ook heel makkelijk omtoveren in een plantaardige/vegan variant. Vervang de kip voor tofu, plantaardige kipstukjes op basis van soja-eiwit of gebruik verschillende soorten paddenstoelen in plaats van kip. Wil je extra eiwitten toevoegen, dan zijn edamame bonen een goede optie.
Udon noedels met kip
Dit gerecht is ideaal om restjes groente op te maken. Naast paprika en bosui kun je natuurlijk ook andere lekkere groenten toevoegen. Kijk wat je nog in huis hebt en verwerk het in dit gerecht. Reepjes wortel, komkommer, peultjes en paksoi zijn ook een lekkere toevoeging. Voor dit gerecht heb je de keuze uit twee soorten noedels. Je hebt ‘de ready to wok’. Dit zijn voorgekookte noedels die je rechtstreeks uit het pakje aan je gerechten kunt toevoegen. Ze zijn per portie verpakt. Maak ze eerst een beetje los met je handen want het is in het begin nogal een stevige plak. Naarmate ze verwarmd worden, worden komen ze los en zijn ze makkelijk te verwerken. Voeg ze toe aan soepen, wokgerechten of aan de hotpot (Oosterse bouillonfondue).
Ook kun je ongekookte udon noedels kopen. Deze zijn per portie afgemeten. Vergeet niet voor het koken het papiertje eraf te halen. Na het koken spoel je ze goed af met koud water zodat het gaarproces stopt en ze niet aan elkaar plakken. Het beste is om de noedels net voor het serveren te bereiden en toe te voegen, dan zijn ze het lekkerst. In dit artikel kun je lezen welke verschillende soorten noedels er zijn en welke je gebruikt in welk gerecht.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.