Udon noedels met kip

Udon noedels met kip

In ons favoriete sushi restaurant serveren ze een gerecht met udon noedels en dat is zo lekker dat ik het verzoek kreeg om het thuis ook te maken. Udon noedels zijn die lekkere dikke noedels met een nootachtige smaak, die je heerlijk naar binnen kunt slurpen. Het is een snel en makkelijk gerecht wat binnen een half uurtje op tafel kan staan.

Udon noedels zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Je vind ze in het Oosterse schap. En als je udon noedels bereid, vergeet dan niet het papiertje eraf te halen voordat je ze gaat koken!

Udon noedels met kip

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 tot 4 porties udon noedels
  • rode paprika en gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • rode ui
  • 2 tot 3 kipfilets
  • 4 bosuitjes
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • eetlepel citroensap
  • theelepel sesamolie
  • snufje chiliflakes of theelepel sambal oelek
  • flinke draai vers gemalen zwarte peper
  • scheutje olie om in te wokken
  • optioneel: sesamzaadjes als garnering

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

  • De kipfilet ga je eerst gaar koken in water met een beetje zout. Vul een pannetje met water, leg de kipfilets erin en kook ze tot ze gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in dunne reepjes, de bosui in schuine reepjes en de ui in halve maantjes. Leg dit apart tot gebruik. Maak een sausje van de ketjap, chilisaus, sambal,  citroensap, zwarte peper en sesamolie. Zet dit ook apart.
  • Als de kip gaar is haal je deze uit de pan, leg deze op een snijplank en snijd de filets in schuine plakken. Snijd vervolgens de plakken in dunne lange reepjes. Leg de kip apart tot gebruik.
  • Zet ondertussen een pan water op om de udon noedels in te koken. De noedels hebben ongeveer 10 minuten kooktijd nodig.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin de paprika en de rode ui met de knoflook totdat het zacht is. Schep dit daarna uit de pan en leg even apart op een bord.
  • Verhit in dezelfde pan een scheutje olie en voeg de reepjes gekookte kip toe. Schep goed om en voeg het ketjapsausje toe. Voeg vervolgens de gewokte groenten toe en ook de reepjes bosui. Door de bosui later toe te voegen blijft het mooi groen. Bewaar een beetje bosui voor de garnering.
  • Giet na 10 minuten koken de udon noedels af. Spoel ze af onder de koude kraan en doe ze direct in de wok bij de kip en de groenten. Meng het met een tang goed door elkaar laat het goed warm worden. Serveer direct. Garneer met extra bosui en sesamzaadjes en eet er komkommertjes en kroepoek bij. Serveer de noedels in een kommetje en eet het gerecht met stokjes!

Ben je ook net als ik gek op snelle wokgerechten? Kijk dan hier voor meer recepten!

Udon noedels met kip
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*