Krokant gebakken tahoe (of tofu), crispy, crunchy, wie houdt daar nu niet van? En hoe bak je tahoe nu lekker krokant? Normaal gesproken wordt tahoe gefrituurd. De blokjes zuigen zich vol met olie, wat natuurlijk erg lekker is maar het kan ook anders. Met een klein trucje geef je tahoe een krokant korstje en je hebt maar een eetlepel olie nodig om de blokjes in te bakken.
Ik ben gek op tahoe, maar het bakken daar had ik eigenlijk nooit echt zin in. Het kost veel tijd en het hele huis (inclusief je haar) ruikt naar olie. Hetzelfde had ik met tempeh. En ik zeg had, want ik heb een tijd geleden ontdekt dat je tempeh perfect kunt bakken in de airfryer (kijk hier hoe).
Mocht je niet bekend zijn met de term tahoe, tahoe is de Indonesische benaming en tofu is de Chinese benaming. Het is hetzelfde product, namelijk sojakaas (gefermenteerde soja). Het gaat dus om krokante tahoe én ook om krokante tofu.
Krokant gebakken tahoe
Tahoe bereiden is niet moeilijk maar er zijn wel een paar kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden. Wil je krokante tahoe en tahoe die smaak opneemt? Dan is het aan te raden je tahoe na aankoop direct in te vriezen. Wil je weten waarom? In het recept van de vegetarische schnitzel leg ik dit uit. Klik hier om het recept te bekijken en de uitleg te lezen.
Maar soms heb je niet veel tijd en wil je toch graag krokante tahoe maken. Het belangrijkste is dan om zoveel mogelijk vocht uit de tahoe te persen. Hoe meer vocht je uit de tahoe perst, hoe krokanter je tahoe kunt bakken.
Hoe krijg je het vocht uit een blok tahoe?
Je wil niet weten wat voor soort stellages ik gebouwd heb om water uit mijn tahoe te persen. Ik gebruikte een diep bord, zette daar op zijn kop een schoteltje in, daarop de tahoe, een bakpapiertje en daarop de zwaarste vijzel die ik heb. Een heel gedoe, maar het vocht kwam er wel uit!
Nu kun je natuurlijk zelf ook een stellage bouwen voor je tahoe maar er is een heel handig hulpje waarmee je het vocht uit je tahoe krijgt, namelijk een tofu press of tofu pers.
Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten om het vocht uit de tahoe te persen. De volgende stap is de tahoe in blokjes snijden en droogdeppen. Droogdeppen doe je met keukenpapier of een schone theedoek.
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Ook interessant?
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)