Eetspiratie » Krokant gebakken tahoe
Krokante tahoe

Krokant gebakken tahoe

Krokant gebakken tahoe (of tofu), crispy, crunchy, wie houdt daar nu niet van? En hoe bak je tahoe nu lekker krokant? Normaal gesproken wordt tahoe gefrituurd. De blokjes zuigen zich vol met olie, wat natuurlijk erg lekker is maar het kan ook anders. Met een klein trucje geef je tahoe een krokant korstje en je hebt maar een eetlepel olie nodig om de blokjes in te bakken.

Ik ben gek op tahoe, maar het bakken daar had ik eigenlijk nooit echt zin in. Het kost veel tijd en het hele huis (inclusief je haar) ruikt naar olie. Hetzelfde had ik met tempeh. En ik zeg had, want ik heb een tijd geleden ontdekt dat je tempeh perfect kunt bakken in de airfryer (kijk hier hoe).

Mocht je niet bekend zijn met de term tahoe, tahoe is de Indonesische benaming en tofu is de Chinese benaming. Het is hetzelfde product, namelijk sojakaas (gefermenteerde soja). Het gaat dus om krokante tahoe én ook om krokante tofu.

Krokant gebakken tahoe

Tahoe bereiden is niet moeilijk maar er zijn wel een paar kleine dingetjes waar je rekening mee moet houden. Wil je krokante tahoe en tahoe die smaak opneemt? Dan is het aan te raden je tahoe na aankoop direct in te vriezen. Wil je weten waarom? In het recept van de vegetarische schnitzel leg ik dit uit. Klik hier om het recept te bekijken en de uitleg te lezen.

Maar soms heb je niet veel tijd en wil je toch graag krokante tahoe maken. Het belangrijkste is dan om zoveel mogelijk vocht uit de tahoe te persen. Hoe meer vocht je uit de tahoe perst, hoe krokanter je tahoe kunt bakken.

Hoe krijg je het vocht uit een blok tahoe?

Je wil niet weten wat voor soort stellages ik gebouwd heb om water uit mijn tahoe te persen. Ik gebruikte een diep bord, zette daar op zijn kop een schoteltje in, daarop de tahoe, een bakpapiertje en daarop de zwaarste vijzel die ik heb. Een heel gedoe, maar het vocht kwam er wel uit!

Nu kun je natuurlijk zelf ook een stellage bouwen voor je tahoe maar er is een heel handig hulpje waarmee je het vocht uit je tahoe krijgt, namelijk een tofu press of tofu pers.

Het duurt ongeveer 15 tot 20 minuten om het vocht uit de tahoe te persen. De volgende stap is de tahoe in blokjes snijden en droogdeppen. Droogdeppen doe je met keukenpapier of een schone theedoek.

Krokant gebakken tahoe

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, Vegan, VegetarischKeuken: Indofood, Vega(n)Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Hoe bak je tahoe krokant? Ik vertel hoe je dat doet.

Ingrediënten

  • 450 gram stevige tahoe (geen silken tofu)

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 snufje chilipoeder (naar smaak)

  • 2 eetlepels maïzena

  • zout naar smaak

  • 1 eetlepel rijstolie of zonnebloemolie

Hoe maak je het?

  • Haal ruim op tijd de tahoe uit de koelkast. Houd rekening met de tijd om het vocht uit de tahoe te persen. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Als het vocht uit de tahoe is geperst, snijd je het in blokjes. Leg de blokjes op een theedoek en dep de blokjes droog met keukenpapier of de theedoek.
  • Doe de blokjes in een kom en bestrooi ze met knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder. Schep de tahoe voorzichtig om met een spatel.
  • Bestrooi de blokjes met maïzena en schep nogmaals goed om zodat alle blokjes voorzien zijn van een wit laagje.
  • Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan. Test of de olie heet is door er een blokje in te leggen. Bak de tahoe in 2 rondes anders is de pan te vol.
  • Laat de blokjes 3 minuten bakken aan beide kanten. Draai ze daarna regelmatig om zodat ze ook rondom (aan de zijkanten) bruin worden.
  • Schep de tahoe uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Bestrooi met zout en serveer direct.Krokante tahoe

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Ook interessant?

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE