Firecracker chicken, kip in een pittige firecracker sauce. Een tijdje terug deelde ik het recept voor deze popilaire pittige saus al. Het is een recept dat afkomstig is van een Aziatisch restaurant en veel mensen maken hier hun eigen copycat versie van. Er is ook een gerecht dat bij deze saus hoort, namelijk firecracker chicken. Er is een versie met kip en één met garnalen en er is zelfs een bepaalde manier waarop je dit gerecht serveert. De kip wordt gewokt met groenten en de saus en wordt geserveerd met een timbaaltje rijst in het midden van het bord.
Voor dit recept heb je natuurlijk het belangrijkste onderdeel nodig namelijk: de saus. Firecracker sauce is heel eenvoudig te maken. Het is een kwestie van een aantal ingrediënten mengen in een kom. Je kunt het dus ook prima voorbereiden en bewaren in de koelkast tot je het nodig hebt. En zoals de naam aangeeft mag de saus best een beetje pit hebben. Pas dit aan naar je eigen persoonlijke smaak.

Firecracker chicken
Voor dit gerecht is het lekker als je kipstukjes zacht en mals zijn. Met een simpele kooktechniek uit de Aziatische keuken en een ingrediënt uit je voorraadkast krijg je dit heel eenvoudig voor elkaar. Voorzie de kip voor het bakken van een laagje maïzena en je zult zien dat dit zorgt voor zachte, glanzende stukjes kip zoals je die ziet in Chinese gerechten. In dit artikel kun je lezen hoe dit precies werkt. Ik leg het ook uit in de receptenkaart hieronder. Dit gerecht kun je ook prima aanpassen naar een plantaardige variant. Gebruik dan bijvoorbeeld plantaardige kipstukjes op basis van soja-eiwit. Sojastukjes of seitan zijn ook lekker opties. Vervang ook de vissaus in het recept voor een vegan variant of laat het weg.
