Eetspiratie » Firecracker chicken (kip in pittige saus)
Firecracker chicken

Firecracker chicken (kip in pittige saus)

Firecracker chicken, kip in een pittige firecracker sauce. Een tijdje terug deelde ik het recept voor deze popilaire pittige saus al. Het is een recept dat afkomstig is van een Aziatisch restaurant en veel mensen maken hier hun eigen copycat versie van. Er is ook een gerecht dat bij deze saus hoort, namelijk firecracker chicken. Er is een versie met kip en één met garnalen en er is zelfs een bepaalde manier waarop je dit gerecht serveert. De kip wordt gewokt met groenten en de saus en wordt geserveerd met een timbaaltje rijst in het midden van het bord.

Voor dit recept heb je natuurlijk het belangrijkste onderdeel nodig namelijk: de saus. Firecracker sauce is heel eenvoudig te maken. Het is een kwestie van een aantal ingrediënten mengen in een kom en klaar!

Klik hier om het recept van de saus te bekijken.

Firecracker chicken maken

Voor dit gerecht wil je natuurlijk heerlijke malse stukjes kip. Maar hoe krijg je kip nu lekker zacht en mals? Ik heb daar dus een hele goede tip voor! Klik hier om te kijken hoe je zachte kipstukjes maakt. Ik leg het hieronder in de beschrijving van dit recept ook nog duidelijk uit.

Dit recept is voor firecraker chicken (kip in pittige saus). De groenten, rijst, frietjes of brood mag je er zelf bij bedenken. Deze pittige kip kun je op verschillende manieren serveren. Serveer het met rijst en gewokte groenten zoals sugarsnaps, paprika en ui of eet het als topping op frietjes of vul er een pitabroodje mee. De stukjes kip zijn ook lekker in een salade. Je kunt met dit recept alle kanten op.

Firecracker chicken (kip in pittige saus)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, WereldkeukenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Firecracker chicken zijn stukjes gebakken kip in een pittige Oosterse firecracker sauce.

Ingrediënten

Hoe maak je het?

  • Maak de firecracker sauce zoals beschreven in het recept. Zet deze apart tot gebruik.
  • Snijd de kip in dunne reepjes of blokjes. Doe ze in een schaal of ziplockzakje en voeg 2 eetlepels maïzena toe. Schep de kip om of schud ze goed door elkaar in het zakje zodat elk stukje kip bedekt is met een laagje maïzena.
  • Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan. Schud de overtollige maïzena van de kipstukjes af en bak de kipstukjes bruin en gaar. In het begin kunnen ze iets aan elkaar plakken maar met een spatel haal je ze makkelijk uit elkaar.
  • Als de kip bruin en gaar is voeg je de firecracker sauce toe. Schep alles goed om en laat de saus een beetje indikken. Proef, en breng naar eigen wens op smaak.

Aantekeningen

  • Zelf vind ik dit gerecht erg lekker met rijst, geroosterde broccoli en een kleine salade.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE