Firecracker chicken, kip in een pittige firecracker sauce. Een tijdje terug deelde ik het recept voor deze popilaire pittige saus al. Het is een recept dat afkomstig is van een Aziatisch restaurant en veel mensen maken hier hun eigen copycat versie van. Er is ook een gerecht dat bij deze saus hoort, namelijk firecracker chicken. Er is een versie met kip en één met garnalen en er is zelfs een bepaalde manier waarop je dit gerecht serveert. De kip wordt gewokt met groenten en de saus en wordt geserveerd met een timbaaltje rijst in het midden van het bord.
Voor dit recept heb je natuurlijk het belangrijkste onderdeel nodig namelijk: de saus. Firecracker sauce is heel eenvoudig te maken. Het is een kwestie van een aantal ingrediënten mengen in een kom en klaar!
Klik hier om het recept van de saus te bekijken.
Firecracker chicken maken
Voor dit gerecht wil je natuurlijk heerlijke malse stukjes kip. Maar hoe krijg je kip nu lekker zacht en mals? Ik heb daar dus een hele goede tip voor! Klik hier om te kijken hoe je zachte kipstukjes maakt. Ik leg het hieronder in de beschrijving van dit recept ook nog duidelijk uit.
Dit recept is voor firecraker chicken (kip in pittige saus). De groenten, rijst, frietjes of brood mag je er zelf bij bedenken. Deze pittige kip kun je op verschillende manieren serveren. Serveer het met rijst en gewokte groenten zoals sugarsnaps, paprika en ui of eet het als topping op frietjes of vul er een pitabroodje mee. De stukjes kip zijn ook lekker in een salade. Je kunt met dit recept alle kanten op.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.