Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng tuna (tonijn)

Heb je in je voorraadkast nog een verdwaald blikje tonijn staan? Nou, daar kun je iets heel lekkers mee maken! Nasi goreng tuna (tonijn) is niet alleen erg lekker, het is simpel en vriendelijk voor je portemonnee. Zo komt dat blikje vis goed van pas. Samen met wat ingrediënten uit je voorraadkast zet je snel iets lekkers op tafel.

Ik heb altijd blikjes vis in huis. Deze zijn superhandig! Ik maak regelmatig een Thaise tonijnsalade of een salade met makreel voor op een cracker of ik maak het recept sambal goreng witlof met vis van mijn moeder. Met vis uit een blikje kun je altijd iets lekkers maken.

Dit keer maakte ik nasi goreng maar niet zoals jullie misschien gewend zijn. Nasi goreng = gebakken rijst (of fried rice) en tuna = tonijn. Op Eetspiratie.nl deel ik verschillende recepten voor nasi goreng en ik maakte er zelfs een video van. Als je net als ik gek bent op nasi goreng dan spreekt de variant met tonijn je vast ook wel aan.

Kijk hier voor het recept van nasi goreng met kip + de bijbehorende video.

Nasi goreng tuna (tonijn)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Eetspiratie Originals, Indo food, WokgerechtenKeuken: Oosters, IndofoodMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

35

minuten

Nasi goreng is een heerlijk gerecht uit de Indo food keuken. Ken je de variant nasi goreng tuna (tonijn) al? Verrassend lekker en simpel!

Ingrediënten voor een volle pan nasi

  • 1 restje gekookte rijst (ik gebruikte 4 rijstlepels gekookte rijst) 6 kan ook

  • 1 blikjes tonijn op water (olie kan ook)

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 ui

  • 1 rode punt paprika

  • 3 bosuitjes

  • 1 theelepel (pittig) paprikapoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 snufje chilipoeder naar smaak

  • halve eetlepel sesamolie

  • 1 – 2 eetlepels ketjap manis

  • halve theelepel halve theelepel Thaise vissaus

  • 1 eetlepel citroensap (of meer naar smaak)

  • 1 eetlepel (rijst)olie om in te bakken

  • 1 ei per persoon (hier bak je een omelet van)

  • optioneel: geroosterde sesamzaadjes en verse koriander

Hoe maak je het?

  • Zet alle ingrediënten alvast klaar. Begin met het snipperen van de ui. De paprika snijd je in blokjes en de bosui in ringetjes. Leg een beetje bosui apart, die gebruik je straks als garnering.
  • Giet de tonijn af. Verhit een eetlepel olie in een wok en fruit hierin de ui en de sambal aan. Als de ui glazig ziet voeg je de blokjes paprika toe. Bak deze even mee.
  • Voeg de tonijn toe. Bak deze even los en daarna kan het paprikapoeder, knoflookpoeder en chilipoeder erbij. Proef of de smaak naar wens is. Het gerecht mag best wat pit hebben.
  • Schep nu de rijst in de wok en bak dit samen aan. Breng op smaak met de ketjap manis, Thaise vissaus, sesamolie en citroensap. Proef en kijk of je nog iets extra moet toevoegen. Voeg indien nodig een snufje zout en peper toe.
  • Bak ondertussen van de eieren een omelet. Kluts de eieren in een schaaltje, verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Snijd de omelet vervolgens in stukken. Je kunt ook roerei maken als je dat handiger vind.
  • Als de rijst goed warm is meng je de stukken ei erdoor. Nu is je nasi goreng klaar. Serveer het met ringetjes bosui, een partje citroen en bestrooi eventueel met geroosterde sesamzaadjes.

Aantekeningen

  • Tip: gebruik voor dit recept koude afgekoelde rijst. Nasi goreng wordt altijd gemaakt van restjes rijst. Ik kook altijd extra rijst zodat ik een gedeelte altijd voor een ander gerecht kan gebruiken.
  • Tip: 1 blikje tonijn is voldoende voor 2 personen. Voor 4 personen neem je twee blikjes.
  • Tip: dit gerecht is ideaal om restjes uit je groentela op te maken. Je kunt verschillende groenten gebruiken voor nasi goreng. Kijk gewoon wat je in huis hebt. Wortel, erwtjes of gele paprika passen ook prima bij dit gerecht.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*