Eetspiratie » Nasi goreng tuna (tonijn)
Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng tuna (tonijn)

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Nasi goreng tuna (tonijn), een lekker en makkelijk gebakken rijstgerecht voor drukke doordeweekse dagen of een lui weekend. Zo kun je met dat verdwaalde blikje tonijn achter in je voorraadkast een simpel en smaakvol gerecht maken. Samen met wat basis ingrediënten zet je snel iets lekkers op tafel. Serveer er een frisse komkommersalade en een drizzle crispy chili olie of pittige sambal bij.

De meeste mensen hebben wel een blikje vis of tonijn in huis. Tegenwoordig is er ook een plantaardige variant van tonijn te krijgen. Blikjes vis doen me denken aan vroeger. Elke woensdagmiddag als ik vrij was van school maakte mijn moeder standaard ‘vissalade’ voor op brood. Lekker met uitjes en augurk en een beetje mayonaise. Maar naast vissalade kun je er ook een heerlijke ‘fried rice’ mee maken.


Onmisbaar in de Aziatische keuken
Blackwell Wadjan Wokpan - Gietijzer - 32 cm - Zwart

Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart

Geschikt voor alle warmtebronnen.

Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng = gebakken rijst en tuna = tonijn. Op Eetspiratie deel ik verschillende recepten voor nasi goreng. Het is namelijk traditioneel een restjesgerecht waarbij je rijst opbakt (goreng) met ui, knoflook en ingrediënten die je nog in huis hebt. Je kunt dus met allerlei ingrediënten nasi goreng maken, dus ook met tonijn. Naast dat het een makkelijk gerecht is, is het ook nog eens eiwitrijk. Maak dit gerecht met een restje rijst of kook er rijst voor. Doe dit dan wel de dag ervoor of in de ochtend zodat het kan afkoelen. Nasi goreng maak je altijd met koude afgekoelde rijst.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Nasi goreng tuna Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng tuna (tonijn)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 12 stemmen
Categorie: Lunch, Hoofdgerecht, BijgerechtKeuken: IndischNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten