Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes). Als je deze aardappeltjes hebt gemaakt, weet ik zeker dat je er een nieuw favoriet gerecht bij hebt! Het liefst eet ik deze spicy aardappeltjes koud als snack met een snufje zout en een beetje sambal om in te dippen. Kentang belado (of blado) is een lekker (bij)gerecht, hartige snack of onderdeel van een rijsttafel. Het is ook heel eenvoudig te maken.
In dit recept maak je eerst gebakken aardappeltjes. Dit kun je doen door ze eerst ouderwets in een pan te koken of zoals ik het doe, koken in de Crock-Pot Express. Daarna bak je ze krokant in een koekenpan of in de airfryer. Vervolgens bak je ze samen met een heerlijke pittige boemboe met lekker veel djeroek poeroet (limoenblad). Voor een snlle variant kun je een zakje voorgekookte aardappelpartjes uit de supermarkt voor gebruiken en zelfs een restje gebakken friet. Vroeger maakte mijn moeder dit gerecht vaak als we op vrijdag nog een restje friet over hadden. We noemen dit nog altijd ‘hete friet‘. Dit aten we dan in de avond als snack. Maar het is ook lekker als bijgerecht bij nasi goreng of andere Indofood gerechten.

Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes)
Deze pittige aardappeltjes zijn verslavend lekker. Ze passen prima bij een rijsttafel. En het is een ideaal gerecht om een restje aardappels of friet mee op te maken. Je kunt het ook serveren bij daging smoor (gestoofd rundvlees) of ajam smoor (gestoofde kip) Bij deze stoofgerechten worden vaak naast rijst ook gebakken aardappeltjes geserveerd. Deze pittige variant geeft het een extra kick.
