Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes). Als je deze aardappeltjes gemaakt hebt weet ik zeker dat je er een nieuw favoriet gerecht bij hebt! Het liefst eet ik deze aardappeltjes koud als snack met een snufje grof zout en een beetje sambal om in te dippen. Kentang belado (of blado) is een lekker (bij)gerecht en weer eens iets anders dan rijst. Het is ook lekker en eenvoudig om te maken.
In dit recept maak je eerst gebakken aardappeltjes. Dit kun je doen in een pan of in de airfryer. Vervolgens bak je op in een heerlijke boemboe met (heel veel) djeroek poeroet (limoenblad). Je kunt er ook een zakje voorgekookte aardappelpartjes voor gebruiken en zelfs (gebakken) friet. Vroeger maakte mijn moeder dit gerecht vaak van een restje (overgebleven) friet. We noemen dit nog altijd ‘hete friet’. Dit aten we als snack of als bijgerecht bij nasi goreng.
Kentang belado (pittige gebakken aardappeltjes)
Deze pittige aardappeltjes zijn verslavend lekker. Het past prima bij een (vegetarische) rijsttafel. En het is ideaal om een restje gebakken aardappels of friet mee op te maken. Je kunt het ook serveren bij daging smoor (gestoofd rundvlees) of ajam smoor (gestoofde kip) Bij deze stoofgerechten worden ook gebakken aardappels geserveerd. Deze pittige variant geeft het een extra kick.
Heb je een Crock-Pot Express? Hier kun je hele lekkere opbakaardappeltjes in maken die perfect zijn voor dit gerecht. Bekijk hier hoe je de aardappeltjes bereidt.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.