Luchtig breekbrood uit de slowcooker, zachte broodjes die iets weg hebben van brioche. Deze breekbroodjes worden ook wel ‘dinner rolls’ genoemd. Ze worden in Amerika standaard als bijgerecht bij de avondmaaltijd geserveerd. Lekker met een beetje boter of om in een saus of jus te dippen. Maar eigenlijk zijn ze overal lekker bij en ze zijn perfect te maken in de slowcooker.
Ik ben (zoals de meesten weten) geen ster in bakken. Hiermee bedoel ik het bakken van taarten, cakes en koekjes. Ik doe het af en toe maar mijn talent ligt toch echt bij koken. Maar brood bakken vind ik wel heel erg leuk. Van een beetje bloem en water iets lekkers maken daar word ik echt blij van. Normaal gesproken gebruik ik de oven of airfryer om brood in te bakken, maar dit keer liet ik het brood garen in de slowcooker en dat ging perfect.
Luchtig breekbrood uit de slowcooker
Een breekbrood ziet er altijd erg mooi uit. Het is een eyecatcher op tafel en daarom een goed brood voor feestelijke gelegenheden. Het is ook gewoon lekker bij een soep of stoofschotel. Daarnaast is ook nog eens heel makkelijk te maken. Je maakt een simpel deeg en na het rijzen verdeel je het in kleine stukjes. Deze stukjes draai je tot balletjes en deze leg je naast elkaar in een bakvorm of in dit geval in de slowcooker. Tijdens het bakken wordt het brood een geheel maar je kunt het heel makkelijk in stukjes ‘breken’, dat is eigenlijk alles. De bereidingstijd in de slowcooker is trouwens best kort. In anderhalf uur is het brood al gaar.

Ik bereidde het brood in mijn Crock-Pot Express multicooker op de slowcooker stand. Het kan in elke slowcooker en de vorm van de pan maakt niet uit. Leg het brood in de vorm die jij mooi vindt. Rond is het meest gangbaar, maar je kunt het ook rustiek doen en gewoon de vorm van je binnenpan aanhouden. Mijn Bartscher slowcooker heeft een ovale binnenpan, die vul ik gewoon met deeg in plaats van dat ik het brood in een ronde vorm leg. Heb je een kleinere slowcooker? Dan doe je het gewoon in twee keer (zodat je 2 breekbroden hebt) of je halveert de ingrediënten.
Het brood is al lekker van zichzelf maar je kunt natuurlijk ook gedroogde kruiden aan het deeg toevoegen. Rozemarijn, oregano of tijm zijn lekkere smaakmakers. Een paar korreltjes grof zout of sesamzaadjes bovenop geeft ook een lekkere smaak. Na het bereiden in de slowcooker kun je ze direct eten. Je kunt er ook voor kiezen ze in te kwasten met een laagje gesmolten boter. Hierna kun je ze eventueel voor 5 tot 10 minuten onder de ovengrill te zetten voor een kleurtje.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)