Eetspiratie » Creatieve traktatie met lolly’s + gratis printvoorbeeld
Creatieve traktatie met lolly's en gratis printvoorbeeld

Creatieve traktatie met lolly’s + gratis printvoorbeeld

Mijn dochter was jarig en zoals elk jaar moet er dan weer een originele traktatie worden bedacht. Dit keer vroeg ze of ze een keer iets ‘ongezonds’ mocht trakteren. Elk jaar proberen we iets uit te zoeken wat toch een beetje ‘gezond’ is. Ze heeft al een keer een trifle met zelfgemaakte hangop getrakteerd en prikkers met kaas, druiven en een worstje. Dit keer mocht het iets van snoep zijn, het is natuurlijk wel feest! We maakte samen deze creatieve traktatie met lolly’s.

Op Pinterest kwam ik dit idee voor lolly’s tegen, maar alleen vond ik geen goed voorbeeld van snorren en mondjes dat helemaal naar mijn zin was. De ene was weer te groot, de andere weer te klein. Dus heb ik zelf een aantal voorbeelden getekend met de juiste grootte. Deze voorbeelden wil ik natuurlijk graag met jullie delen.

Wat heb je nodig?

  • Lolly’s

  • zwart, bruin, roze en rood knutselpapier (ca. 240gr/m2), verkrijgbaar bij de hobbywinkel

  • zwarte dikke stift

  • schaar

  • potlood

  • zilverkleurige stift


  • een gaatjestang of iets anders om een klein gaatje te prikken

Hoe maak je deze creatieve traktatie met lolly’s?

Print het voorbeeldblad met snorren uit. Knip ze uit en trek ze over op het gekleurde papier. Als je op de afbeelding hieronder klikt, dan opent een pdf-bestand. Deze kun je dan uitprinten.

Printvoorbeeld DIY traktatie met lolly's
Klik op deze afbeelding op het printvoorbeeld te downloaden

Ik heb van alles wat gemaakt. Verschillende snorren en roze en rode lippen zodat er voor zowel jongens als meisjes iets te kiezen is. Knip alles netjes uit en zet de randen aan met een dikke zwarte stift.

Lolly snorren traktatie DIY
Een simpele leuke traktatie!

Maak er met een gaatjestang of een schaartje gaatjes in om de lolly doorheen te steken. Maak het gaatje niet te groot want anders blijft de lolly niet zitten. Schrijf op de achterkant de naam van de jarige en de leeftijd.

Doe alles in een mooie grote schaal en de traktatie is klaar!

Traktatie met lolly's
Traktatie met lolly’s

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)