Indische hachee

Indische hachee (slowcooker)

Als je aan stoofvlees denkt, dan denk je vaak aan hachee. Er is ook een Indische hachee variant. Maar wat is hier nu Indisch aan? Door lekker royaal specerijen te gebruiken en door ketjap toe te voegen krijgt deze hachee een Indische touch. Ook wordt er meestal laksa (glasnoedels) aan toegevoegd in combinatie met aardappels. Ik heb het lekker simpel gehouden en serveer mijn hachee met wortelstamp.

Toen mijn opa en oma in Nederland kwamen waren er bijna geen Indonesische ingrediënten te vinden. Producten zoals bijvoorbeeld sereh en djeroek poeroet waren niet beschikbaar. Ze toverden daarom gerechten uit de Nederlandse (en andere) keuken(s) om in gerechten die wat beter pasten bij hun smaak en cultuur. Ze gebruikten hiervoor de ingrediënten die voorhanden waren.

Deze hachee is vrij eenvoudig om te maken en perfect te bereiden in de slowcooker. Het geheim van de smaak zit hem in het aanbakken van het vlees en de uien in roomboter. Sla deze stap daarom ook niet over!

Indische hachee (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, SlowcookerKeuken: Indofood, SlowcookerMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

5

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

8

uren 
Tijd totaal

8

uren 

25

minuten

Met een paar Indische ingrediënten maak je van hachee een lekkere Indofood variant.

Ingrediënten

  • 700 gram runderriblappen

  • 2 grote uien

  • 3 tenen knoflook

  • 4 laurierbladen

  • 6 kruidnagels

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld bouillonblokje

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel azijn

  • 1 eetlepel roomboter

  • 120 milliliter water

  • zout en zwarte peper naar smaak

Hoe maak je het?

  • Haal het vlees ruim voordat je gaat koken uit de koelkast zodat het een beetje op temperatuur kan komen. Snijd of knip het in blokjes en bestrooi met een snufje zout en peper. Zet het vlees even apart en ga verder met het snijden van de ui en knoflook.
  • Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees kort aan tot het bruin ziet. Schep het vlees uit de pan over in de slowcooker. In dezelfde pan doe je nu de rest van de boter en hierin bak je de ui en de knoflook glazig. De laurierblaadjes bak je ook even mee. Als de ui zacht is geworden voeg je alles bij het vlees in de slowcooker.
  • Meet het water af in een maatbeker en voeg hier het bouillonpoeder, de azijn en de ketjap aan toe. Roer het even door en giet het mengsel bij het vlees. Schep het even om. Het vlees staat niet helemaal onder en dat hoeft ook niet.
  • Druk de kruidnagels in een stukje ui of laurierblad en leg deze in het vocht in de slowcooker. Zet de slowcooker voor minimaal 8 uur op stand low.Kruidnagel tip
  • Serveer de hachee met wortelstamp, aardappelpuree of rijst.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

24 Reacties

  1. Hoi Simone,

    Ik wil deze in de cpe maken. Zelfde ingrediënten en dan 1 uur op meat/stew?

    • Hoi, voor een voorbeeld van een rundvlees recept in de CPE kun je het beste even kijken bij mijn recept voor gestoofd rundvlees in kokosmelk uit de Crock-Pot Express. Dan heb je een beetje een idee van de bereiding en de kooktijd. Groetjes, Simone

  2. De teentjes knoflook moet ik die persen of snijden?

  3. Marina Florijn

    Vandaag de Indische Hachee gemaakt, verrukkelijk! Ik had wel i.p.v. 2 uien, 3.5 flinke ui gebruikt. 4 Tenen knoflook.. Wij zijn gek op gerechten uit de slowcooker. Hachee eten we met vers gebakken brood, heerlijk dippen. En gestoofde pompoen 😋

  4. Gister de hachee gemaakt. Hij is heerlijk. Die komt bij de favoriete recepten. Met nog zo veel meer van jou. Ga alsjeblieft nog heel lang door met bedenken van nieuwe recepten.

  5. Indische hachee gemaakt in de slowcooker met hutspot. Ik vond het heerlijk!! Heb al verschillende recepten gemaakt van je in de slowcooker. Heerlijk!

  6. Kan hachee ook met kip?

  7. Cocky Besemer

    Hallo Simone,

    Ik heb al diverse recepten van je gemaakt en altijd een succes. Wij vinden dit een heel lekker recept, dank hiervoor. Ben het nu voor de 3e maal aan het maken en heb nu mijn eigen draai er aan gegeven. Meer uien en een theelepel sambal er door gedaan. Weet zeker dat het weer smullen wordt vanavond, de rest vries ik in voor bij de rodekool, ook zo lekker.

    Met vriendelijke groet Cocky.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*