Indische hachee (slowcooker). Als je aan stoofvlees denkt, dan denk je misschien wel aan hachee. Er is ook een Indische hachee variant. Maar wat is hier nu Indisch aan? Door lekker royaal specerijen te gebruiken en door ketjap toe te voegen krijgt deze hachee een Indische touch. Ook wordt er meestal laksa (glasnoedels) aan toegevoegd in combinatie met aardappels. Ik heb het lekker simpel gehouden en serveer mijn hachee met wortelstamp.
Toen mijn opa en oma in 1950 aankwamen per boot in Nederland waren er bijna geen Indonesische ingrediënten te vinden. Producten zoals bijvoorbeeld sereh en djeroek poeroet waren niet beschikbaar. Van sambal hadden ze hier al helemaal niet gehoord. Ze toverden daarom gerechten uit de Nederlandse (en andere) keuken(s) om in gerechten die wat beter pasten bij hun smaak en cultuur. Ze gebruikten hiervoor de ingrediënten die voorhanden waren. Het was voor mijn Indonesische oma een uitdaging om te koken met Hollandse ingrediënten. Maar ze was erg creatief in de keuken en maakte van niets, ‘iets’.
Indische hachee (slowcooker)
Deze Indische hachee is vrij eenvoudig om te maken en perfect te bereiden in de slowcooker. Het geheim van de smaak zit hem in het aanbakken van het vlees en de uien in boter. Sla deze stap daarom ook niet over. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook prima bereiden in een stoofpan. De bereiding is hetzelfde alleen de kooktijd ligt ergens tussen de 3 tot 4 uur. Het lekkerst is om de hachee te eten met wortelstamp (hutspot). Vergeet dan de sambal niet, dit is namelijk erg lekker bij wortelstamp. De hachee smaakt ook prima met aardappelpuree of rijst.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE