Indische hachee

Indische hachee (slowcooker)

Wat is nu het verschil tussen Indische hachee en gewone ‘gewone hachee’? Eigenlijk zijn er maar een paar kleine verschilletjes. In de ene versie wordt wijn gebruikt en in de andere ketjap. Bij de Indische variant wordt er salam (Indisch laurier) gebruikt en bij de ‘gewone’ versie het laurier die je kunt kopen in de supermarkt. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Bij de Indische variant wordt er laksa (glasnoedels) aan de hachee toegevoegd. Later komen er ook aardappels bij. Dit heb ik weggelaten en de hachee gemaakt zoals ik hem lekker vind. Ik serveer er wortelstamp bij en een grote schep sambal! 

Dit recept is voor 4 personen. Ik maakte deze hoeveelheid in mijn slowcooker van 6,5 liter. Voor dit recept heb ik roomboter gebruikt in plaats van olie om het vlees en de uien en knoflook in aan te bakken. Dit geeft een lekkere volle smaak wat echt past bij hachee. De combinatie met wortelstamp en een beetje pit van sambal is echt heel erg lekker. Probeer het maar eens!

Ingrediënten

  • 700 gram runder riblappen
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 tot 6 kruidnagels
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepels ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • 1 theelepel (appelcider) azijn
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper
  • eetlepel roomboter om in te bakken
  • 100 tot 120 milliliter water

Hoe maak je het?

Haal het vlees ruim voordat je gaat koken uit de koelkast zodat het een beetje op temperatuur kan komen. Snijd of knip het in blokjes en bestrooi met een snufje zout en peper. Zet het vlees even apart en ga verder met het snijden van de ui en knoflook.

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees kort aan tot het bruin ziet. Schep het vlees uit de pan over in de slowcooker. In dezelfde pan doe je nu de rest van de boter en hierin bak je de ui en de knoflook glazig. De laurierblaadjes bak je ook even mee. Als de ui zacht is geworden voeg je alles bij het vlees in de slowcooker.

Hoe nu verder

Meet het water af in een maatbeker en voeg hier het bouillonpoeder, de azijn en de ketjap aan toe. Roer het even door en giet het mengsel bij het vlees. Schep het even om. Het vlees staat niet helemaal onder en dat hoeft ook niet.

Druk de kruidnagels in een stukje ui of laurierblad en leg deze in het vocht in de slowcooker. Zet de slowcooker voor minimaal 8 uur op stand low. Je mag best een keertje spieken tussendoor!

Serveer de hachee met wortelstamp, aardappelpuree of rijst. Bij dit gerecht passen veel soorten groenten. Paksoi, broccoli, boontjes of rode kool. Kies de groente die jij lekker vind!

Indische hachee

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

17 Reacties

  1. Cocky Besemer

    Hallo Simone,

    Ik heb al diverse recepten van je gemaakt en altijd een succes. Wij vinden dit een heel lekker recept, dank hiervoor. Ben het nu voor de 3e maal aan het maken en heb nu mijn eigen draai er aan gegeven. Meer uien en een theelepel sambal er door gedaan. Weet zeker dat het weer smullen wordt vanavond, de rest vries ik in voor bij de rodekool, ook zo lekker.

    Met vriendelijke groet Cocky.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*