Sambal goreng witlof met vis

Sambal goreng witlof met vis

Dit recept is van mijn moeder en ik vind het een heel bijzonder en lekker recept. Niet iedereen zal hier fan van zijn maar het is een van mijn favoriete gerechten die mijn moeder altijd maakte. Als ik het nu eet denk ik aan vroeger. Het is een simpel gerecht met maar een paar ingrediënten. Mijn moeder had niet zoveel nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Niet iedereen loopt warm voor witlof in combinatie met vis maar het is een verrassend lekkere combi.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 tot 4 stronken witlof
  • 2 blikjes haring in tomatensaus
  • eetlepel sambal oelek (of meer naar smaak)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout en peper
  • scheutje olie om in te bakken
  • rijst en komkommer om erbij te serveren
  • gebakken uitjes als garnering

Hoe maak je het?

Haal de vis uit de blikjes en controleer deze op eventuele graatjes en verwijder deze. Zorg dat de vis een beetje heel blijft. Zet de vis even apart. De tomatensaus giet je over in een kommetje en zet je ook apart tot gebruik.

Snipper de ui en de knoflook en snijd de witlof in reepjes. Snijd de witlof net voordat je deze gaat bakken want anders wordt de witlof snel bruin.

Sambal goreng witlof met vis

Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit de ui en knoflook aan en voeg de sambal toe. Houd je van pittig neem dan een eetlepel en wil je het minder pittig voeg dan sambal naar smaak toe. Je kunt er altijd nog sambal naast serveren. Kook ondertussen de rijst.

Voeg de witlof toe en schep alles op hoog vuur om. De tomatensaus kan er nu bij. Meng alles door elkaar en leg dan voorzichtig de stukken vis bovenop de witlof. Laat het nu even op een zacht vuur staan zodat de vis ook warm kan worden. Plaats eventueel een deksel op de pan.

Serveer de witlof en vis met (witte)rijst, komkommer en extra sambal. Doe een schep rijst in een mooie kom en leg hierop de witlof en daarop een paar stukjes vis. Schep er een beetje van de tomatensaus uit de pan overheen en garneer met een paar gebakken uitjes.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Steven Wernsen

    Hoi, ja ik kende dit gerecht van een Indische oma, maar zonder wilof..goede tip heerlijk. En een leuke site, ga zo door..

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*