Sambal goreng witlof met vis. Dit recept is van mijn moeder en het is een bijzonder en lekker gerecht. Niet iedereen zal hier fan van zijn maar het is een van mijn favoriete gerechten die mijn moeder altijd maakte. Als ik het nu eet denk ik aan vroeger. Het is een bordje eten met maar een paar ingrediënten. Mijn moeder had niet zoveel nodig om iets lekkers op tafel te zetten.
Gebakken witlof met sambal is sowieso een lekkere combinatie. Je kunt in principe van elke groente een ‘sambal goreng’ gerecht maken. Sambal goreng betekend namelijk: gebakken met sambal. Je kunt het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt. Voeg naar eigen smaak sambal toe. Bij dit recept is het lekker als het vrij pittig is en goed warm geserveerd wordt. Dit gerecht doet qua smaak denken aan ‘pepesan’ (pittige vis uit de oven).
Sambal goreng witlof met vis
De ietwat bittere smaak van de witlof, het pittige van de sambal oelek en het zoete van de tomatensaus maken dit gerecht zo lekker. De vis in dit gerecht zijn hele simpele haringen in tomatensaus uit het bekende blikje. Je legt deze in de saus zodat ze een beetje warm worden. Het gerecht eet je met rijst en een paar komkommers als frisse tegenhanger voor de pittige smaken.
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)