Eetspiratie » Persoonlijk (update) Ik stop!
Persoonlijke update

Persoonlijk (update) Ik stop!

Sorry voor de spannende titel van dit artikel, hopelijk ben je niet geschrokken. Het is niet gelogen. Ik stop, maar niet met Eetspiratie! In maart schreef ik een persoonlijk artikel (lees hier) en vandaag deel ik een update! De weken zijn voorbij gevlogen. Het corona virus is er nog steeds maar iets meer op de achtergrond als een paar maanden geleden. Het ‘gewone’ leven voor zover je het gewoon kunt noemen begint weer een beetje op gang te komen. Ik vertel je wat ik zoal gedaan heb en wat ik ga doen in de toekomst.

Wij zijn de afgelopen maanden binnen gebleven. We gingen alleen naar buiten als het nodig was en ontvingen ook verder niemand in huis. Inmiddels ontvangen we wel tuinbezoek. Thuiswerken, school/les ging eigenlijk hartstikke goed. Werken kon ik de afgelopen 3 maanden niet dus ik heb me flink kunnen storten op Eetspiratie.

Ik stop!

In het begin van de corona crisis dacht ik, oké we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. We komen deze periode door en daarna pik ik mijn werk in mijn massagepraktijk gewoon weer op. Ik had niet voor niets in december nog een massagecursus gedaan en nieuwe mooie foto’s van mijn praktijk laten maken. Na de eerste corona periode zou ik weer kunnen beginnen. Misschien met wat aanpassingen, maar daar zou ik wel uitkomen. Maar halverwege april kreeg ik van alle kanten prikkels. Er werden in mijn vakgebied allerlei protocollen bedacht waar ik mij totaal niet in kon vinden. Hoe kan ik masseren op 1,5 meter afstand? Niet dus!

Nu is het zo dat een mondkapje niet verplicht is. Terwijl ik heel dichtbij de mensen kom (vooral het gezicht). Wel moet je allerlei aanpassingen en investeringen doen om jezelf, je gezin en je cliënten te beschermen. Maar wil ik wel zo dichtbij andere mensen komen in deze tijd? Hoe langer ik erover nadacht hoe meer buikpijn ik ervan kreeg.

Dus na bijna 10 jaar masseren en heb ik besloten te stoppen.

Ik heb al mijn cliënten gebeld, hier heb ik bijna 4 dagen over gedaan. Ik wilde het iedereen persoonlijk vertellen en ze bedanken. Ik vond het ook fijn om ze na 3 maanden weer te spreken. Sommige mensen kwamen al bijna 10 jaar bij mij, dus je bouwt een band op. En ik ga iedereen missen! Blijkbaar kennen ze me ook goed want de meesten zeiden dat die ‘nieuwe’ manier van werken (afstandelijk en zonder gevoel) niet bij mij past. Touch of Pink stond juist voor ontspanning, aandacht, warmte en aanraking en dat kan ik op dit moment in deze gekke tijd niet overbrengen. Ik wil niet ongelukkig worden van mijn werk en mijn bedrijf. Daarom kies ik voor een ander pad.

Tijdens de ‘lockdown’ (blijf het een rare term vinden) heb ik ook minder last gehad van lichamelijke klachten. Ook heb ik minder migraine gehad. 10 jaar lang minimaal 4 dagen per week een flink aantal uren per dag achter elkaar masseren, hebben er toch wel ingehakt. Dat was voor mij ook een eye-opener. Voordeel van masseren was dat ik elke dag een betaalde work-out had! Nadeel, nu zal ik moeten gaan trainen om in shape te blijven!

Ontspanning

De afgelopen periode hebben we best wel mooi weer gehad. We hebben dan ook regelmatig in onze tuin gezeten. Lekker lunchen in het zonnetje tussen de bloemen en planten. We hebben vorig jaar zelf onze hele tuin aangelegd en meer dan 1500 planten gezet en meer dan 500 bollen geplant. En met dit mooie weer is er al heel veel in bloei komen staan. Ik kan intens genieten van onze tuin en dat was voor ons ook echt een plek om te relaxen in deze gekke tijd. Ook hadden we een nestje koolmeesjes. Deze hebben we kunnen volgen van het bouwen van het nest tot het zien uitvliegen van de kleintjes. Heel zen om naar te kijken!

Ik ga verder + kleine verbouwing

Vorig jaar april zijn we verhuisd en hebben we een compleet nieuwe praktijk naast huis gebouwd en ingericht. Deze was de afgelopen 3 maanden leeg en zag er maar troosteloos uit. Wel jammer, want het is echt zo’n fijne ruimte. Maar… hij heeft inmiddels een nieuwe bestemming gekregen! De praktijk is omgebouwd tot studio, want ik ga niet stoppen als ondernemer.

Ik ga volledig verder met Eetspiratie!

In mijn nieuwe studio kook ik deels mijn recepten, neem ik video’s op voor mijn YouTube kanaal (vertel ik zo meer over), fotografeer en style ik mijn gerechten en schrijf ik mijn blogs. En ga ik in de toekomst – als het weer veilig is – individueel kookles geven gericht op Indofood voor wie dat graag zou willen leren. Denk aan sambal maken, rendang of soto. Ik kan het je leren!

Ik ga dus zeker niet bij de pakken neer zitten maar ga verder, alleen sla ik gewoon een andere weg in. En ik moet zeggen dat ik me best wel happy voel. Ik kan al mijn creativiteit kwijt en koken werkt voor mij ontspannend. Ook vind ik het heel leuk om mensen te leren koken via mijn blog of in de toekomst in real-life.

Nieuw logo

Bij een nieuwe frisse ‘start’ hoort ook een nieuw logo! Het oude logo met het pannetje had ik alweer een tijdje maar paste niet helemaal meer bij wat ik doe. Dus na veel tekenen, nadenken en ontwerpen is er iets moois (vinden wij) uitgekomen! Dus misschien had je hem al voorbij zien komen, maar dit is hem geworden!

YouTube

Ik had al een YouTube kanaal, maar daar deed ik eigenlijk niet veel mee. Dus de afgelopen periode heb ik deze een nieuw leven ingeblazen. Op dit kanaal ga ik korte video’s delen waarbij ik je stap voor stap leer koken. Vooral Indofood recepten, recepten met lekker veel kruiden, specerijen en pepers. Er staan inmiddels 14 video’s online. Mijn kanaal moet nog groeien voordat YouTube deze als echt ‘kanaal’ aanmerkt. Ik heb dus eerst 1000 abonnees nodig, dan pas ziet YouTube dat mijn kanaal interessant is. Ik ben inmiddels op de helft dus ik ben goed op weg. Maar als je wilt abonneren dan zou dat uiteraard heel erg tof zijn! Klik ook op het belletje zodat je geen video mist.

Bekijk hieronder de trailer van mijn YouTube kanaal:

Crock-pot express multicooker

Ik had natuurlijk alle tijd om het een en ander uit te testen! Ik ontving een een Crock-Pot Express, zodat ik deze zelf eens kon uitproberen en om te kijken of deze mijn slowcooker zou kunnen vervangen. Het was even wennen en een uitzoekwerk en mijn bevindingen schreef ik in een heel uitgebreid blog.

Zoek je nog een leuk vaderdag cadeau? Dan is dit apparaat misschien wel een leuk idee!

Lees hier mijn bevindingen over de CPE type CR051

Crock-Pot Express multicooker

Mijn ultieme rendang + video

Op eetspiratie.nl vind je inmiddels 5 rendang recepten. 4 recepten stonden er al een tijdje op maar nu wilde ik eens mijn ultieme rendang recept (de 5e) maken en dit vastleggen op video. Dit recept heeft me wel wat tijd gekost. Het uitzoeken, testen, proeven en filmen. Uiteindelijk is het een heerlijke rendang geworden precies zoals ik hem wilde. Droog, zoals een rendang eigenlijk hoort te zijn. Kijk hier voor het recept.

Bekijk hieronder de video van mijn ultieme rendang:

De Bijbel van de Indonesische keuken

De Bijbel viel bij mij in de bus en niet zomaar een Bijbel, maar die van de Indonesische keuken geschreven door Maureen Tan. Het is een prachtig boek met maar liefst 230 recepten! Het bijzondere is dat de recepten per eilandkeuken zijn ingedeeld. Zo kon ik opzoeken met welke gerechten mijn opa en oma zijn opgegroeid. Prachtig boek om te lezen en ook iedereen kan de gerechten uit dit boek koken.

Lees hier mijn review over De Bijbel van de Indonesische keuken.

Review Bijbel van de Indonesische keuken - Maureen Tan

Pepers!

De afgelopen periode is ook mijn liefde voor pepers weer helemaal opgebloeid. Ik ben mijn hele leven al gek op pepers en tijdens de corona periode kookte ik het ene na het andere recept. Ik maakte verschillende soorten sambals, chilisaus, piri piri saus en pittige chili olie. Een aantal van deze recepten komen nog online. De pepers waar ik mee kook komen van Westlandpeppers. Met dit bedrijf heb ik al een paar jaar fijn contact. Regelmatig ontvang ik van hun een doos met allerlei verschillende soorten pepers waar ik vervolgens dan weer lekkere recepten mee maak, zoals bijvoorbeeld sambal badjak!

Bekijk hieronder de video voor het recept voor sambal badjak:

Deze afgelopen periode was best wel vreemd maar heeft ook weer tot nieuwe inzichten geleid! Ik ben ook benieuwd hoe jullie de ‘coronatijd’ zijn doorgekomen. In ieder geval zul je nog heel veel van Eetspiratie gaan zien in de toekomst!

Liefs, Simone

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE