Sambal ketjap – sambal kecap, een heerlijke en makkelijke sambal met zoete ketjap in de hoofdrol. Deze sambal kan iedereen maken, hij kan niet mislukken. Dit is wellicht het makkelijkste sambalrecept dat er bestaat. Het is geen rode sambal van gemalen pepers, zoals je misschien gewend bent. Het is een […]
Indofood
Indofood is een verzamelnaam voor gerechten uit de Indonesische en Indische keuken. In deze categorie vind je allerlei recepten, inspiratie en (achtergrond)informatie over deze manier van koken.
Smoor terong – Indonesische gestoofde aubergines
Smoor terong – Indonesische gestoofde aubergines, een lekker en makkelijk gerecht. Aubergine en zoete ketjap zijn een goede combinatie. Samen met Indische specerijen, knoflook en ui zet je binnen no time een heerlijk gerecht op tafel. Serveer de gestoofde aubergines met rijst en een frisse zoetzuur van komkommer. Een heerlijk […]
Sambal matah – een frisse rauwe Balinese sambal
Sambal matah – een frisse rauwe Balinese sambal met aromatische smaken. In deze sambal zit alles wat ik lekker vind, sereh, djeroek poeroet, pepers en limoen. Het wordt vaak geserveerd bij vis, gegrild vlees, rijstgerechten, tahoe en tempeh. Maar eerlijk gezegd, deze sambal is zo lekker dat ik eet het […]
Frietje tempeh
Frietje tempeh of tempeh loaded fries, dit wil je maken! Ja, het is weer tempeh tijd want de receptinspiratie met dit veelzijdige product blijft maar komen. Als je nu nog niet enthousiast wordt van tempeh dan weet ik het ook niet meer. Friet met toppings, dat lust bijna iedereen wel. […]
Tempeh bakken in de oven
Tempeh bakken in de oven, een lekkere en makkelijke manier om tempeh te bereiden. Ik ben gek op tempeh, maar wil deze niet altijd frituren. Eerder deelde ik al een artikel waarbij ik uitleg hoe je tempeh kunt bakken in de airfryer. In dit artikel vertel ik hoe je het […]
Hoe bereid je petehbonen – stinkbonen
Hoe bereid je petehbonen – stinkbonen? Je vindt ze heerlijk of je gruwelt ervan, petehbonen zijn een geval apart! Het is de koriander onder de peulvruchten. Ze worden niet voor niets stinkbonen genoemd, want de geur is behoorlijk intens en kan wel een tijdje in je neus én je huis […]
Kemangi pesto – een frisse pesto met een Aziatische twist
Kemangi pesto – een frisse pesto met een Aziatische twist. Elke keer als ik naar de toko ga kom ik ze tegen, schattige frisgroene plantjes met delicate blaadjes genaamd kemangi. Nu had ik wel van dit kruid gehoord en het schijnt in Indonesië een vrij bijzondere plant te zijn. Aangezien […]
Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet!
Broodje sambal goreng tempeh – je nieuwe favoriet! Sambal goreng tempeh, een geliefd gerecht uit de Indonesische keuken. Deze knapperige, sticky tempeh is meestal als eerste op bij een etentje, feestje of een rijsttafel. Maar wat nog lekkerder is, serveer het op een broodje! Gecombineerd met knapperige groenten en een […]
Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack!
Wat is emping? Ontdek deze heerlijke Indonesische snack! Emping is één van mijn lievelingssnacks. Deze ‘chips’ is gemaakt van melindjonoten en wordt vaak in een adem genoemd met kroepoek. Echter zijn emping en kroepoek twee verschillende producten. Emping wordt wel gegeten als kroepoek, maar je kunt het beter vergelijken met […]
Indische recepten voor de barbecue
Indische recepten voor de barbecue, van sateetjes tot spareribs, sauzen en zomerse salades. In de zomer mag hij weer naar buiten, de barbecue! Je kunt het hele jaar door grillen en roosteren, maar in de zomer met een zonnetje erbij en een koel drankje in je hand is het toch […]
De lekkerste recepten met tempeh
De lekkerste recepten met tempeh, ontdek hoe lekker en veelzijdig tempeh is! Absoluut onmisbaar in mijn keuken, betaalbaar, een goede bron van eiwitten en makkelijk te bereiden. Iedereen heeft weleens gehoord van tempeh, maar wat kun je er precies mee? Misschien dat deze recepten je inspireren om nu eindelijk met […]
Indische pasteitjes – vegan
Indische pasteitjes – vegan. Van dit lekkere snackje uit de Indische keuken heb ik een vegan/plantaardige variant gemaakt. Met een paar simpele ‘foodswaps’ kun je van bijna elk gerecht een plantaardige variant maken, zo ook van deze pasteitjes. De meeste ingrediënten zijn hetzelfde als het originele recept, met hier en […]