Eetspiratie » Tofusoep met noedels en Chinese kool
Tofusoep met Chinese kool

Tofusoep met noedels en Chinese kool

Tofusoep met noedels en Chinese kool, een simpele soep met lekkere Aziatische smaken. Zachte blokjes tofu in een smaakvolle bouillon met knapperige stukjes kool. Voeg de toppings toe die jij lekker vindt. Verse kruiden, pittige chili olie, stukjes gefrituurde knoflook of zoetzure pepertjes, het kan allemaal.

Laatst hadden we het er hier thuis over, wat maakt andere keukens zo lekker? De reden dat ik van de Oosterse en Aziatische keuken houd, is omdat het eten zo kleurrijk is. Maar vooral omdat er bij veel gerechten toppings worden gebruikt. Hiermee bedoel ik – wat ik in mijn inleiding al aangaf – verse kruiden, gebakken uitjes, sesamzaadjes, geroosterde pinda’s of stukjes nori. Daarbij wordt er vaak nog een condiment geserveerd, iets wat het eten nog lekkerder maakt en andere smaken versterkt. Denk aan sojasaus, (vegan) vissaus of een pittige saus zoals sriracha of hoisinsaus met een zoet/hartige smaak. Deze soep is een goed voorbeeld. Het is een simpel recept met niet al te sterke smaakmakers. Maar je maakt het af met de toppings en condimenten die je lekker vindt.

Mijn favoriete condimenten zijn sambal, sriracha, sojasaus, sesamolie en deze Thaise smaakmakers. Gebakken uitjes, gefrituurde knoflook en sesamzaadjes gebruik ik ook vaak bij Oosterse gerechten. En een zoetzuur van pepertjes en ook het vocht daarvan is een heerlijke smaakmaker bij verschillende gerechten.

Tofusoep met noedels en Chinese kool

Voor deze soep gebruik je stevige tofu. Je hoeft de tofu niet uit te persen of te bakken. Je dept het blok tofu een beetje droog, snijd het in blokjes en doet deze rechtsreeks in de soep. De blokjes zuigen smaken op als een spons. Chinese kool geeft de soep kleur en een bite. Deze kool is heerlijk in allerlei Oosterse gerechten. In dit artikel vind je inspiratie voor recepten met Chinese kool. Daarnaast vul je de soep aan met noedels. Die kook je apart en voeg je op het laatst aan de soep toe. Je kunt hier elke noedelsoort voor gebruiken. Kijk wat je nog in je voorraadkast hebt liggen.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Tofusoep met noedels en Chinese kool
Tofusoep met noedels en Chinese kool
Tofusoep met noedels en Chinese kool

Tofusoep met noedels en Chinese kool

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

30

minuten
Total time

45

minuten

Noedelsoep met tofu en Chinese kool, een simpele soep met lekkere Aziatische smaken.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram stevige tofu in blokjes gesneden

  • 8 bladeren Chinese kool in grove stukken gesneden (vierkantjes)

  • 3 bosuitjes (wit en groen gedeelte apart)

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 1 mespunt witte peper (zwarte kan ook)

  • 2 tenen knoflook fijngehakt

  • 2 theelepels geraspte gember

  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes gesneden

  • 2 eetlepels sojasaus (naar smaak)

  • 1 limoen (sap naar smaak) + rasp

  • 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of bouillonblokjes)

  • 1 liter water

  • 1 theelepel olie

  • 150 gram gekookte noedels naar keuze

BEREIDING

  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het witte en het groene gedeelte apart. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. De champignons in dunne plakjes en de kool in grove stukken. Dep de tofu droog en snijd deze in blokjes.
  • Kook ondertussen de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze daarna koud af onder de kraan en zet ze apart tot gebruik.
  • Verhit een theelepel olie in een soeppan en fruit hierin het witte gedeelte van de bosui, de knoflook, gember aan samen met een snufje zout. Bak de champignons mee voor 5 minuten tot ze verkleurd en geslonken zijn.
  • Schenk er 1 liter water op, voeg het groentebouillonpoeder toe en breng aan de kook.
  • Voeg de kool, blokjes tofu, 1 tot 2 eetlepels sojasaus, een mespunt witte peper, limoenrasp en sap toe. De noedels mogen er nu ook bij. Laat de soep zachtjes koken om de tofu en de noedels te verwarmen. Breng de soep op smaak met sesamolie. Garneer met de achtergehouden ringetjes bosui.
  • Serveer met toppings en condimenten naar smaak zoals hierboven omschreven.

AANTEKENINGEN

  • Wil je naast tofu nog extra eiwitten aan deze soep toevoegen? Dan zijn gepelde edamame boontjes een goede optie. Diepvries edamame boontjes zijn hiervoor ideaal, je kunt ze bevroren rechtstreeks aan de soep toevoegen.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.