Tofusoep met noedels en Chinese kool, een simpele soep met lekkere Aziatische smaken. Zachte blokjes tofu in een smaakvolle bouillon met knapperige stukjes kool. Voeg de toppings toe die jij lekker vindt. Verse kruiden, pittige chili olie, stukjes gefrituurde knoflook of zoetzure pepertjes, het kan allemaal.
Laatst hadden we het er hier thuis over, wat maakt andere keukens zo lekker? De reden dat ik van de Oosterse en Aziatische keuken houd, is omdat het eten zo kleurrijk is. Maar vooral omdat er bij veel gerechten toppings worden gebruikt. Hiermee bedoel ik – wat ik in mijn inleiding al aangaf – verse kruiden, gebakken uitjes, sesamzaadjes, geroosterde pinda’s of stukjes nori. Daarbij wordt er vaak nog een condiment geserveerd, iets wat het eten nog lekkerder maakt en andere smaken versterkt. Denk aan sojasaus, (vegan) vissaus of een pittige saus zoals sriracha of hoisinsaus met een zoet/hartige smaak. Deze soep is een goed voorbeeld. Het is een simpel recept met niet al te sterke smaakmakers. Maar je maakt het af met de toppings en condimenten die je lekker vindt.
Mijn favoriete condimenten zijn sambal, sriracha, sojasaus, sesamolie en deze Thaise smaakmakers. Gebakken uitjes, gefrituurde knoflook en sesamzaadjes gebruik ik ook vaak bij Oosterse gerechten. En een zoetzuur van pepertjes en ook het vocht daarvan is een heerlijke smaakmaker bij verschillende gerechten.
Tofusoep met noedels en Chinese kool
Voor deze soep gebruik je stevige tofu. Je hoeft de tofu niet uit te persen of te bakken. Je dept het blok tofu een beetje droog, snijd het in blokjes en doet deze rechtsreeks in de soep. De blokjes zuigen smaken op als een spons. Chinese kool geeft de soep kleur en een bite. Deze kool is heerlijk in allerlei Oosterse gerechten. In dit artikel vind je inspiratie voor recepten met Chinese kool. Daarnaast vul je de soep aan met noedels. Die kook je apart en voeg je op het laatst aan de soep toe. Je kunt hier elke noedelsoort voor gebruiken. Kijk wat je nog in je voorraadkast hebt liggen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)