Eetspiratie » Vegan courgettesoep met kokosmelk
Vegan courgette soep

Vegan courgettesoep met kokosmelk

Vegan courgettesoep met kokosmelk, een snel en romig soepje met een vleugje citroen. Waarom vegan? Vaak wordt er in soep room (melk) gebruikt en ik ben hier zelf geen fan van. Kokosmelk is een lekker, romig en plantaardig alternatief. Met wat simpele ingrediënten uit mijn koelkast en kruidenla maakte ik binnen een half uur een lekkere soep.

Courgette is een groente die ik wekelijks op mijn boodschappenlijstje heb staan. Deze handige en ‘goedkope’ groente kun je met van alles combineren. Aan de meeste gerechten kun je wel een courgette toevoegen of verwerken. Denk aan risotto of plakken courgette als laagjes tussen een lasagne, gegrild op een veggie sandwich, in een Oosterse omelet of bak er Koreaanse pannenkoekjes van. Wil je meer groente toevoegen aan een gerecht, denk dan eens aan de courgette!

Vegan courgettesoep met kokosmelk

Deze soep is heel simpel qua ingrediënten. Ik maak dit regelmatig als snelle lunch. Een lekker stukje brood erbij en je bent compleet. Maar voel je vrij om er zelf iets aan toe te voegen. Je kunt er prima (diepvries) doperwten, broccoli en zelfs boerenkool aan toevoegen. Kijk wat je nog aan ‘groen’ in je koelkast hebt liggen en verwerk dit in je soep.

Ik gebruik voor soep altijd groentebouillon. Vaak gebruik ik groentebouillonpoeder (zonder toevoegingen) een verkruimeld blokje, zelfgemaakte groentebouillon of een combinatie hiervan. Als ik dat allemaal niet in huis heb dan gebruik ik kant en klare groentebouillon uit een pot, deze leng ik aan met water. Ik kies dan voor de variant met de minste toevoegingen en zout, deze informatie vindt je natuurlijk op het etiket.

Vegan courgettesoep met kokosmelk

Recipe by Simone | Eetspiratie Course: Lunch, Soepen, Vegan, VegetarischDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Tijd totaal

30

minutes

Romige courgette soep met kokosmelk en een vleugje citroen.

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 ui

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 (biologische) citroen (de rasp)

  • gedroogde chilivlokken naar smaak

  • 500 – 700 milliliter groentebouillon

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • 200 milliliter kokosmelk

  • peper en zout naar smaak

  • 1 eetlepel olijfolie

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in blokjes en rasp de citroen.
  • Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de courgetteblokjes toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de citroenrasp toe samen met een snufje zout, peper en chilivlokken. schep alles goed om.
  • De groentebouillon mag er nu bij. Laat dit op een laag vuurtje zachtjes koken voor ongeveer 15 minuten.
  • Pureer de soep (voorzichtig) glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met groentebouillonpoeder en schenk de kokosmelk erbij. Meng dit er goed doorheen en proef. Voeg indien nodig nog iets extra’s toe. Serveer de soep met extra zwarte peper en een drizzle kokosmelk voor een mooi effect.

Aantekeningen

  • Soep en brood is een perfecte combinatie. Naan (platbrood) of een vers zelf gebakken speltbrood passen beide goed bij deze soep. Ook knoflook croutons zijn een lekkere aanvulling.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE