Kip met sambal en tomaat (slowcooker). Dit recept heb ik bedacht als tegenhanger van de hele pittige variant, ajam rica rica (sambal kip). In tegenstelling tot het pittige kipgerecht is deze variant met sambal en tomaat mild/zoet en dus geschikt voor iedereen die liever niet met een zakdoek aan tafel zit. Een gerecht met sambal hoeft natuurlijk niet altijd heel erg pittig te zijn. De pittigheid bepaal je zelf.
Dit gerecht maak je in een gewone stoofpan, een Crock-Pot multicooker of een slowcooker. Deze manier van koken is ideaal want je hebt er dan geen omkijken meer naar. Kip is vrij ‘snel’ klaar in de slowcooker. Een uurtje of 3 tot 3,5 is meestal wel genoeg. En ben je bang dat kip te droog wordt? Neem dan kippendijen in plaats van kipfilet. Een andere tip voor malse kipstukjes is om de kip voor het bakken te voorzien van een laagje maïzena (zie bereidingswijze hieronder). Lees ook dit artikel. Dit trucje kun je bij verschillende gerechten toepassen.
Kip met sambal en tomaat (slowcooker)
In dit recept gebruik ik een van mijn favoriete ingrediënten namelijk: djeroek poeroet (limoenblad). Dit geurige blad koop je bij de toko of de grotere supermarkt. Je vindt het in een gedroogde versie maar ook bevroren, dit gebruik ik altijd. Maar heb je dit niet in huis of is het moeilijk verkrijgbaar in jouw omgeving, gebruik dan limoenrasp (naar smaak) als alternatief. Dit geeft niet exact dezelfde smaak als limoenblad maar je hebt dan wel die aromatische citrus smaak wat dit gerecht zo lekker maakt.
Je eet deze zoet/pittige kip met rijst, groenten zoals broccoli, sugarsnaps of peultjes. Een komkommersalade en kroepoek mogen niet ontbreken.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE