Kip met sambal en tomaat (slowcooker). Dit recept heb ik bedacht als tegenhanger van de hele pittige variant, ajam rica rica (sambal kip). In tegenstelling tot het pittige kipgerecht is deze variant met sambal en tomaat mild/zoet en dus geschikt voor iedereen die liever niet met een zakdoek aan tafel zit. Een gerecht met sambal hoeft natuurlijk niet altijd heel erg pittig te zijn. De pittigheid bepaal je grotendeels zelf.
Dit gerecht maak je in een gewone pan, een Crock-Pot multicooker of een slowcooker. Deze manier van koken is ideaal want je hebt er dan geen omkijken meer naar. Kip is vrij ‘snel’ klaar in de slowcooker. Een uurtje of 3 tot 3,5 is meestal wel genoeg. En ben je bang dat kip te droog wordt? Neem dan kippendijen in plaats van kipfilet. Hier zitten wel meer flubbertjes en vet aan maar het wordt niet gauw droog.
Kip met sambal en tomaat (slowcooker)
In dit recept gebruik ik een van mijn favoriete ingrediënten namelijk: djeroek poeroet (limoenblad). Heb je dit niet in huis of is het moeilijk verkrijgbaar in jouw omgeving, gebruik dan limoenrasp als alternatief. Dit geeft niet exact dezelfde smaak als limoenblad maar je hebt dan wel die aromatische citrus smaak wat dit gerecht zo lekker maakt.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE