Eetspiratie » Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus
Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus oftewel: hobak jeon. Deze lekkere Koreaanse pannenkoekjes kunnen gemaakt worden met allerlei groenten. Er wordt een sojasaus bij geserveerd waar je stukjes pannenkoek in kunt dippen. Ik vind dit een perfect lunchgerecht, lekkere snack of bijgerecht.

In het originele recept gaat het ingrediënt doenjang (sojapasta). Ik heb dit niet gebruikt. Maar zonder deze pasta smaken de pannenkoekjes ook heerlijk. Wil je de pasta toch gebruiken dan kun je deze kopen bij de toko. Om de pannenkoekjes toch een beetje pit mee te geven heb ik een snufje gedroogde kimchi peper gebruikt, maar cayennepeper is een prima alternatief.

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Je kunt pannenkoekjes bakken met allerlei verschillende soorten groente. Chinese bosui pannenkoekjes en Indische maiskoekjes zijn hier ook een voorbeeld van. Het recept is vrij simpel, je maakt een beslag van bloem, water, kruiden en/of specerijen en de groente naar keuze. Het is een vrij dik en lobbig beslag wat je in hoopjes in een laagje olie bakt. Lekker met een snufje zout en een dip van sojasaus of chilisaus.

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Budget, Oosterse recepten, WereldkeukenKeuken: KoreaansNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

8

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met bloem, water en groente kun je snel lekkere hartige pannenkoekjes maken.

Ingrediënten

  • 1 1 courgette in dunne reepjes gesneden (julienne gesneden)

  • 80-100 80-100 bloem

  • 1 1 ei

  • 1 snufje 1 zout

  • 1 mespunt 1 gemalen kimchi peper of cayenne peper

  • rijstolie om in te bakken

  • 100 milliliter 100 water

  • 4 eetlepels 4 sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)

  • 1-2 eetlepels 1-2 (rijst)azijn

  • 1 theelepel 1 honing of meer naar smaak

  • 1 snufje 1 gedroogde chili flakes

  • 1 theelepel 1 (geroosterde) sesamzaadjes

Hoe maak je het?

  • Snijd de courgette in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe de bloem met het zout, gemalen kimchi peper of cayennepeper in een kom. Meng dit door elkaar en voeg het water en het ei toe. Roer dit tot een beslagje. Voeg de reepjes courgette toe en meng dit goed door elkaar.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep 2 tot 3 (ligt eraan hoe groot je pan is) hoopjes van het beslag in de pan. Duw de hoopjes plat met de achterkant van een lepel tot ze een beetje rond zijn. Bak de pannenkoekjes bruin aan beide kanten.
  • Maak de dipsaus door de sojasaus, azijn, honing, chiliflakes en sesamzaadjes te mengen in een kommetje. Serveer de pannenkoekjes warm met de dipsaus erbij. Het lekkerst is om ze met stokjes te eten en ook koud zijn ze erg lekker dus ook geschikt voor in de lunchtrommel. De sojadipsaus maken de pannenkoekjes extra lekker. Maar als ze net warm en knapperig uit de pan komen smaken ze ook heerlijk met een klein snufje zout.Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Aantekeningen

  • Courgette is een lekkere en makkelijke groente. Je kunt er een heerlijke soep van maken. Bekijk hier het recept voor vegan courgette soep met kokosmelk.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE