Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus oftewel: hobak jeon. Deze lekkere Koreaanse pannenkoekjes kunnen gemaakt worden met allerlei groenten. Er wordt een sojasaus bij geserveerd waar je stukjes pannenkoek in kunt dippen. Ik vind dit een perfect lunchgerecht, lekkere snack of bijgerecht.
In het originele recept gaat het ingrediënt doenjang (sojapasta). Ik heb dit niet gebruikt. Maar zonder deze pasta smaken de pannenkoekjes ook heerlijk. Wil je de pasta toch gebruiken dan kun je deze kopen bij de toko. Om de pannenkoekjes toch een beetje pit mee te geven heb ik een snufje gedroogde kimchi peper gebruikt, maar cayennepeper is een prima alternatief.
Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus
Je kunt pannenkoekjes bakken met allerlei verschillende soorten groente. Chinese bosui pannenkoekjes en Indische maiskoekjes zijn hier ook een voorbeeld van. Het recept is vrij simpel, je maakt een beslag van bloem, water, kruiden en/of specerijen en de groente naar keuze. Het is een vrij dik en lobbig beslag wat je in hoopjes in een laagje olie bakt. Lekker met een snufje zout en een dip van sojasaus of chilisaus.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)