Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Dit recept voor courgette pannenkoekjes met sojadipsaus is geïnspireerd op een Koreaans recept genaamd: hobak jeon. Deze lekkere pannenkoekjes kunnen gemaakt worden met allerlei groenten. Er wordt een sojasaus bij geserveerd waar je stukjes pannenkoek in kunt dippen. Ik vind dit een perfect lunchgerecht, lekkere snack of bijgerecht.

Met dit recept maak je ongeveer 8 pannenkoekjes maar wil je er meer maken, verdubbel dan de ingrediënten.

In het originele recept gaat het ingrediënt doenjang (sojapasta). Ik heb dit niet gebruikt. Maar zonder deze pasta smaken de pannenkoekjes ook heerlijk. Wil je de pasta toch gebruiken dan kun je deze kopen bij de toko. Om de pannenkoekjes toch een beetje pit mee te geven heb ik een snufje gedroogde kimchi peper gebruikt, maar cayennepeper is een prima alternatief.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette in dunne reepjes gesneden (julienne gesneden)
  • 80 tot 100 gram bloem
  • 1 ei
  • snufje zout
  • mespunt gemalen kimchi peper of cayenne peper
  • rijstolie om in te bakken
  • 100 milliliter water
  • 4 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • 1 tot 2 eetlepels (rijst)azijn
  • theelepel honing of meer naar smaak
  • snufje gedroogde chiliflakes
  • theelepel (geroosterde) sesamzaadjes

Hoe maak je het?

Snijd de courgette in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe de bloem met het zout, gemalen kimchi peper of cayennepeper in een kom. Meng dit door elkaar en voeg het water en het ei toe. Roer dit tot een beslagje. Voeg de reepjes courgette toe en meng dit goed door elkaar.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep 2 tot 3 (ligt eraan hoe groot je pan is) hoopjes van het beslag in de pan. Duw de hoopjes plat met de achterkant van een lepel tot ze een beetje rond zijn. Bak de pannenkoekjes bruin aan beide kanten.

Maak de dipsaus door de sojasaus, azijn, honing, chiliflakes en sesamzaadjes te mengen in een kommetje. Serveer de pannenkoekjes warm met de dipsaus erbij. Het lekkerst is om ze met stokjes te eten en ook koud zijn ze erg lekker dus ook geschikt voor in de lunchtrommel. De sojadipsaus maken de pannenkoekjes extra lekker. Maar als ze net warm en knapperig uit de pan komen smaken ze ook heerlijk met een klein snufje zout.

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

De inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*