Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Dit recept voor courgette pannenkoekjes met sojadipsaus is geïnspireerd op een Koreaans recept genaamd: hobak jeon. Deze lekkere pannenkoekjes kunnen gemaakt worden met allerlei groenten. Er wordt een sojasaus bij geserveerd waar je stukjes pannenkoek in kunt dippen. Ik vind dit een perfect lunchgerecht, lekkere snack of bijgerecht.

In het originele recept gaat het ingrediënt doenjang (sojapasta). Ik heb dit niet gebruikt. Maar zonder deze pasta smaken de pannenkoekjes ook heerlijk. Wil je de pasta toch gebruiken dan kun je deze kopen bij de toko. Om de pannenkoekjes toch een beetje pit mee te geven heb ik een snufje gedroogde kimchi peper gebruikt, maar cayennepeper is een prima alternatief.

Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Budget, Oosterse recepten, WereldkeukenKeuken: KoreaansMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

8

stuks
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette in dunne reepjes gesneden (julienne gesneden)

  • 80-100 bloem

  • 1 ei

  • 1 snufje zout

  • 1 mespunt gemalen kimchi peper of cayenne peper

  • rijstolie om in te bakken

  • 100 milliliter water

  • 4 eetlepels sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)

  • 1-2 eetlepels (rijst)azijn

  • 1 theelepel honing of meer naar smaak

  • 1 snufje gedroogde chiliflakes

  • 1 theelepel (geroosterde) sesamzaadjes

Hoe maak je het?

  • Snijd de courgette in dunne reepjes (ter grootte van lucifers). Doe de bloem met het zout, gemalen kimchi peper of cayennepeper in een kom. Meng dit door elkaar en voeg het water en het ei toe. Roer dit tot een beslagje. Voeg de reepjes courgette toe en meng dit goed door elkaar.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep 2 tot 3 (ligt eraan hoe groot je pan is) hoopjes van het beslag in de pan. Duw de hoopjes plat met de achterkant van een lepel tot ze een beetje rond zijn. Bak de pannenkoekjes bruin aan beide kanten.
  • Maak de dipsaus door de sojasaus, azijn, honing, chiliflakes en sesamzaadjes te mengen in een kommetje. Serveer de pannenkoekjes warm met de dipsaus erbij. Het lekkerst is om ze met stokjes te eten en ook koud zijn ze erg lekker dus ook geschikt voor in de lunchtrommel. De sojadipsaus maken de pannenkoekjes extra lekker. Maar als ze net warm en knapperig uit de pan komen smaken ze ook heerlijk met een klein snufje zout.Courgette pannenkoekjes met sojadipsaus

Aantekeningen

  • Met dit recept maak je ongeveer 8 pannenkoekjes maar wil je er meer maken, verdubbel dan de ingrediënten.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*