Boerenkoolstamppot en dan niet met spekjes maar met tempeh! En ik kan je vertellen, dit is echt heel erg lekker. Nu at ik mijn boerenkool altijd al met sambal maar de combinatie van tempeh en boerenkool is echt een hele goeie. Het is ook een handige manier om je stamppot vegetarisch te maken. Maar ook als je geen vegetariër bent dan lust je dit, zeker weten.
Sambal goreng tempeh is een gerecht wat eigenlijk wel bij iedereen in de smaak valt. Klein puntje, er zit trassi in. Dus om het helemaal vegetarisch te maken laat je de trassi gewoon weg. Ook dan smaakt het nog steeds lekker.
Dit recept bestaat uit twee delen, de boerenkoolstamppot en de sambal goreng tempeh. Het recept voor sambal goreng tempeh vind je hier. Het handigst is als je eerst de reepjes tempeh krokant bakt (dit kan zelfs in de airfryer). Daarna maak je de bijbehorende boemboe (evt zonder trassi) en zet deze even apart. Net voordat je gaat serveren ga je de tempeh en de boemboe samenvoegen zodat de tempeh nog een beetje knapperig blijft.
Als de alles voor de tempeh is voorbereid ga je de stamppot maken. De aardappels kun je natuurlijk koken in een pan met water maar ook prima garen in de Crock-Pot Express. Op het manual programma (stand high) kook je ze in ongeveer 12 gaar met daarna 10 minuten natural release. Je hoeft er dan alleen nog maar de boerenkool doorheen te ‘stampen’.
Kijk hier voor meer info en een uitgebreide review over de Crock-Pot Express multicooker.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE