Boernkoolstamppot met tempeh

Boerenkoolstamppot met tempeh

Boerenkoolstamppot en dan niet met spekjes maar met tempeh! En ik kan je vertellen, dit is echt heel erg lekker. Nu at ik mijn boerenkool altijd al met sambal maar de combinatie van tempeh en boerenkool is echt een hele goeie. Het is ook een handige manier om je stamppot vegetarisch te maken. Maar ook als je geen vegetariër bent dan lust je dit, zeker weten.

Sambal goreng tempeh is een gerecht wat eigenlijk wel bij iedereen in de smaak valt. Klein puntje, er zit trassi in. Dus om het helemaal vegetarisch te maken laat je de trassi gewoon weg. Ook dan smaakt het nog steeds lekker.

Dit recept bestaat uit twee delen, de boerenkoolstamppot en de sambal goreng tempeh. Het recept voor sambal goreng tempeh vind je hier. Het handigst is als je eerst de reepjes tempeh krokant bakt (dit kan zelfs in de airfryer). Daarna maak je de bijbehorende boemboe (evt zonder trassi) en zet deze even apart. Net voordat je gaat serveren ga je de tempeh en de boemboe samenvoegen zodat de tempeh nog een beetje knapperig blijft.

Als de alles voor de tempeh is voorbereid ga je de stamppot maken. De aardappels kun je natuurlijk koken in een pan met water maar ook prima garen in de Crock-Pot Express. Op het manual programma (stand high) kook je ze in ongeveer 12 gaar met daarna 10 minuten natural release. Je hoeft er dan alleen nog maar de boerenkool doorheen te ‘stampen’.

Kijk hier voor meer info en een uitgebreide review over de Crock-Pot Express multicooker.

Boerenkoolstamppot met tempeh

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Eetspiratie Originals, Indofood, Oosterse recepten, VegetarischKeuken: Hollandse pot, IndofoodMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Boerenkoolstamppot met tempeh? Ja! De combinatie van de stamppot met het pittige van de sambal en het zoete van de ketjap is echt superlekker!

Ingrediënten

  • 1,5 kilo aardappelen

  • 500 gram (bevroren) boerenkool

  • 1 eetlepel eetlepel roomboter

  • 4 eetlepels melk (of meer indien nodig)

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • halve theelepel gedroogde chili flakes (of meer naar smaak)

  • 1 snufje vers gemalen zwarte peper

  • 1 snuf zout

  • sambal goreng tempeh volgens bovengenoemd recept

Hoe maak je het?

  • Begin met het bakken van de tempeh en het maken van de boemboe. Zet dit allebei apart.
  • Schil de aardappels en was deze. Kook ze gaar in ruim water met een snufje zout. Giet ze vervolgens af en stamp het fijn met een pureestamper.
  • Voeg de boter en de melk toe. Stamp de puree fijn of haal deze door een pureeknijper voor extra zachte aardappelpuree.
  • Meng de (bevroren) boerenkool er doorheen. Ik kook de boerenkool niet mee maar gebruik hem ongekookt. Schep alles om tot het goed vermengd is.
  • Breng de boerenkoolstamppot op smaak met het groentebouillonpoeder, zout, peper en chili flakes. Voeg indien nodig nog wat melk toe en zet de pan nog even op een laag vuur om het goed op te warmen.
  • Verwarm ondertussen de boemboe voor de sambal goreng tempeh. Zodra de boemboe warm is voeg je de gebakken stukjes tempeh toe. Schep goed om zodat alle stukjes tempeh zijn bedekt met een laagje ketjap.
  • Schep de boerenkool op de borden en daarop een flinke schep van de tempeh. Serveer er extra sambal bij. Je hebt verder geen jus voor dit recept nodig. Selamat makan!

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Boerenkoolstamppot met tempeh

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*