Eetspiratie » Tahoe in pindasaus
Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Tahoe in pindasaus, een perfecte combinatie! Ik ben gek op gado gado en dan vooral op de blokjes gebakken tahoe die ik er standaard bij serveer. Maar soms heb ik geen tijd om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten dus maak ik iets wat er een beetje op lijkt qua smaak. Net zo lekker en sneller klaar.

Het hoofdingrediënt van dit gerecht is tahoe. Wellicht ken je dit ingrediënt als tofu. Dit is exact hetzelfde product. Tofu is de Chinese benaming en tahoe is de Indonesische benaming. Omdat dit een gerecht uit de Indonesische keuken is gebruik ik in dit geval de naam tahoe. Wil je meer weten over dit veelzijdige ingrediënt, ik schreef er een uitgebreid informatief artikel over. Ontdek recepten, tahoetips en meer! Lees het artikel hier.

Gebakken blokjes tahoe in pindasaus

Voordat je gaat bakken dep je de tahoe goed droog met keukenpapier. Vervolgens pers je het overtollige vocht uit de tahoe zodat hij straks beter smaken kan opnemen. Het vocht eruit persen kun je op verschillende manieren doen. In dit artikel vind je hier een aantal manieren voor. Daarna snijd je het in even grote blokjes en kun je ze gaan bakken. Het bakken doe je in een ruime hoeveelheid olie in een koekenpan. Zorg dat de bodem van de pan bedekt is met olie en bak de tahoe bruin en krokant.


De snelste manier om het vocht uit een blok tofu te persen
TofuBud - Tofupers

TofuBud – Tofupers

Om jouw tofu lekker krokant te kunnen bakken!

Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.

Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Categorie: BijgerechtKeuken: IndischNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

45

minuten

Gebakken tahoe in pindasaus is een lekker en simpel gerecht. Serveer met rijst, groenten en een zoetzure komkommersalade. Gebakken uitjes geven het een lekkere crunch.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 sjalotjes, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • halve eetlepel sambal oelek (of meer naar smaak)

  • 2 eetlepels tomatenketchup

  • 2 eetlepels pindakaas (100%)

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel suiker

  • 500 gram tahoe, geperst en in blokjes gesneden

  • 1-2 eetlepels water

  • 25 milliliter olie

  • 2 takjes verse selderij, fijngehakt

  • gebakken uitjes (bawang goreng)

BEREIDING

  • Laat 500 gram tahoe uitlekken, dep het droog met keukenpapier en pers het vocht eruit. Giet het overtollige vocht af en snijd de tahoe in blokjes. Verhit 25 milliliter olie in een wok en bak hierin in 2 rondes de tahoe bruin en krokant. Laat het uitlekken op een bord bekleed met een stukje keukenpapier. Bestrooi met zout en zet apart.
  • Snipper de 2 sjalotjes en hak 2 tenen knoflook fijn. Fruit dit aan in dezelfde pan samen met een halve eetlepel sambal oelek in de resterende olie.
  • Voeg 2 eetlepels pindakaas toe samen met 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis en 1 theelepel suiker. Meng alles met een spatel goed door elkaar en laat de saus warm worden.
  • Proef of de saus op smaak is en voeg dan de gebakken tahoeblokjes toe. Schep alles om zodat alle blokjes bedekt zijn met een laagje pindasaus.
  • Garneer de tahoe met een beetje vers gehakte selderij en gebakken uitjes. Serveer met rijst en groenten.

BEKIJK DE VIDEO

AANTEKENINGEN

  • Een frisse komkommersalade (acar ketimun) past goed bij dit gerecht. Toemis boontjes (gestoofde boontjes) zijn er ook erg lekker bij. Wil je het vega(n) houden laat dan de trassi uit het recept weg.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!