Pittige tahoe uit de wok

Pittige tahoe uit de wok

Ik ben altijd op zoek naar inspiratie voor gerechten met tahoe en ik kwam online een recept tegen voor tahoe met zwarte peper. Deze combinatie leek mij wel wat aangezien ik gek ben op tahoe en peper(s). Ik zag verschillende varianten van deze combinatie op het internet voorbij komen en ik ontdekte dat het basis recept afkomstig is uit het boek Plenty van Ottolenghi. Dus geïnspireerd door zijn recept black pepper tofu maakte ik mijn eigen variant voor pittige tahoe uit de wok.

Dit gerecht is lekker met tahoe maar je kunt het ook heel goed maken met kip. Volg het recept en vervang de tahoe door kip(filet). In mijn recept gebruik ik naast rode pepers ook puntpaprika’s. Naast dat dit erg lekker is voeg je ook nog eens extra groenten toe aan je gerecht. Als je niet van pittig houdt pas dan de hoeveelheid rode peper en zwarte peper aan. De saus kun je van tevoren proeven en eventueel nog aanpassen naar smaak.

Wat heb je nodig?

  • 1 blok tahoe
  • theelepel maizena
  • 2 rode puntpaprika’s
  • snufje zout
  • 2 rode pepers (zaadjes verwijderd)
  • 3 eetlepels (rijst)olie
  • snufje chiliflakes naar smaak
  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook geraspt
  • 1 centimeter verse gember
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje water
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 bosuitjes
  • extra olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Laat de tahoe uitlekken en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de tahoe in evengrote blokjes en doe deze samen met het zout, maizena en chiliflakes in een ziplockzakje. Schud dit goed door elkaar zodat de tahoe is bedekt met een laagje van het maizena mengsel.

Maak een saus van de ketjap, sojasaus, gemalen zwarte peper, honing, azijn en water en meng dit door elkaar. Zet de saus even apart tot gebruik. Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin de tahoe rondom bruin. Schep vervolgens de tahoe uit de pan en laat deze uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier.

Pittige tahoe uit de wok
Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst

Hoe nu verder?

Rasp de knoflook en de gember. Snipper de sjalot en snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de puntpaprika in ringen en de bosui in stukjes in plaats van ringetjes. Het is lekker om de bosui een beetje grof te laten. Gebruik dezelfde pan waar je de tahoe in hebt gebakken. Doe de pan eventueel uit met een keukenpapiertje.

Verhit een klein scheutje olie in de pan. Fruit de sjalot aan samen met de rode peper, knoflook en gember. Voeg nu de gesneden puntpaprika en bosui toe en wok deze kort mee, deze mogen straks nog best een bite hebben. Doe de gebakken tahoe terug in de pan en voeg de saus toe. Schep alles goed om zodat de tahoe blokjes goed bedekt worden met een laagje van de saus.

Serveer de tahoe met rijst of noedels en een frisse salade met komkommer.

Pittige tahoe uit de wok

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Joop van den Bosch

    Hoi Simone, wat noem jij een scheutje olie? Mijn ervaring met tofu is dat het moet zwemmen om het lekker te bakken….

    • Hoi Joop,
      Ik gebruik niet zoveel olie, maar net genoeg om de bodem van de pan een beetje te bedekken.
      Ik bak de tahoe liever, in plaats van te frituren in ruime olie. Maar dat laatste kan uiteraard ook.
      Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*