Pittige tahoe uit de wok, een recept geïnspireerd op het ‘black pepper tofu’ recept van Ottolenghi. Pepers en tahoe (tofu) zijn wat mij betreft een perfecte combinatie. Tahoe is sowieso een product waar je qua smaak alle kanten mee op kunt. En aangezien ik gek ben op zowel tahoe als pepers moest ik dit recept natuurlijk uitproberen. Uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en het is een verrassend lekker gerecht geworden.
Als je tahoe gaat bakken is het handig om deze eerst te laten uitlekken en het vocht eruit te persen. Dit kan met een speciale ’tofu pers’ of je kunt de tahoe in een vergiet leggen en er iets zwaars (zoals een vijzel) op zetten. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je de tahoe verder gaan verwerken.
![De snelste manier om het vocht uit een blok tofu te persen](https://www.eetspiratie.nl/wp-content/uploads/2024/07/De-snelste-manier-om-vocht-uit-een-blok-tofu-te-persen.jpg)
Pittige tahoe uit de wok
Dit gerecht hoort (zoals de titel aangeeft) natuurlijk een beetje pittig te zijn. De pittigheid komt in dit geval voor een groot deel van de zwarte peper. Vergis je niet, dit kan erg pittig zijn maar wel heel lekker! Het recept van Ottolenghi heet niet voor iets ‘black pepper tofu’. Hou je wel van pit maar niet teveel? Voeg dan in het begin iets minder toe, je kunt later altijd nog meer toevoegen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
![](https://www.eetspiratie.nl/wp-content/uploads/2018/08/Pittige-tahoe-uit-de-wok-Pinterest.jpg)
Pittige tahoe uit de wok
4
personen10
minuten20
minuten30
minutenBen je nog op zoek naar een lekker vegetarisch gerecht? Maak dan eens deze pittige tahoe uit de wok geinspireerd op een recept van Ottolenghi.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 blok tahoe
1 theelepel maizena
2 rode puntpaprika’s
1 snufje zout naar smaak
2 rode pepers (zaadjes verwijderd)
3 eetlepels olie
1 snufje chiliflakes naar smaak
2 sjalotten
6 teentjes knoflook geraspt
1 centimeter verse gember
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel honing
1 scheutje water
1 eetlepel azijn
2 bosuitjes
extra olie om in te bakken
BEREIDING
- Laat de tahoe uitlekken en dep deze droog met keukenpapier. Snijd de tahoe in even grote blokjes en doe deze samen met het zout, maïzena en chiliflakes in een ziplock zakje. Schud dit goed door elkaar zodat de tahoe is bedekt met een laagje van het maïzena mengsel.
- Maak een saus van de ketjap, sojasaus, gemalen zwarte peper, honing, azijn en water en meng dit door elkaar. Zet de saus even apart tot gebruik.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak hierin de tahoe rondom bruin. Schep vervolgens de tahoe uit de pan en laat deze uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier.
- Rasp de knoflook en de gember. Snipper de sjalot en snijd de rode peper in ringetjes. Snijd de puntpaprika en de bosui in ringen.
- Gebruik dezelfde pan waar je de tahoe in hebt gebakken. Doe de pan eventueel uit met een keukenpapiertje.
- Verhit een klein scheutje olie in de pan. Fruit de sjalot aan samen met de rode peper, knoflook en gember. Voeg nu de gesneden puntpaprika en bosui toe en wok deze kort mee, deze mogen straks nog best een bite hebben.
- Doe de gebakken tahoe terug in de pan en voeg de saus toe. Schep alles goed om zodat de tahoe blokjes goed bedekt worden met een laagje van de saus.
- Serveer de tahoe met rijst of noedels en een frisse salade met komkommer.
AANTEKENINGEN
- Hoe kun je tahoe nu lekker krokant bakken? Ik heb een aantal tips voor je! Bekijk de tips hier.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Sambal goreng tahoe
- Tahoe ketjap
- Krokant gebakken tofu
- Sambal goreng boontjes met tahoe
- Tahoe in pindasaus
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.