Pittige tahoe uit de wok, een recept geïnspireerd op het ‘black pepper tofu’ recept van Ottolenghi. Pepers en tahoe (tofu) zijn wat mij betreft een perfecte combinatie. Tahoe is sowieso een product waar je qua smaak alle kanten mee op kunt. En aangezien ik gek ben op zowel tahoe als pepers moest ik dit recept natuurlijk uitproberen. Uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en het is een verassend lekker gerecht geworden.
Als je tahoe gaat bakken is het handig om deze eerst te laten uitlekken en het vocht eruit te persen. Dit kan met een speciale ‘tofu pers’ (te koop bij Bol.com) of je kunt de tahoe in een vergiet leggen en er iets zwaars (zoals een vijzel) op zetten. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je de tahoe verder gaan verwerken.
Pittige tahoe uit de wok
Dit gerecht hoort (zoals de titel aangeeft) natuurlijk een beetje pittig te zijn. De pittigheid komt in dit geval voor een groot deel van de zwarte peper. Vergis je niet, dit kan erg pittig zijn maar wel heel lekker! Het recept van Ottolenghi heet niet voor iets ‘black pepper tofu’. Hou je wel van pit maar niet teveel? Voeg dan in het begin iets minder toe, je kunt later altijd nog meer toevoegen.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)