Eetspiratie » Pittige tahoe uit de wok
Pittige tahoe uit de wok

Pittige tahoe uit de wok

Pittige tahoe uit de wok, een recept geïnspireerd op het ‘black pepper tofu’ recept van Ottolenghi. Pepers en tahoe (tofu) zijn wat mij betreft een perfecte combinatie. Tahoe is sowieso een product waar je qua smaak alle kanten mee op kunt. En aangezien ik gek ben op zowel tahoe als pepers moest ik dit recept natuurlijk uitproberen. Ik heb mijn eigen draai aan dit recept gegeven en de ingrediënten gebruikt die ik in huis had.

Als je stevige tahoe gaat bakken is het handig om het blok eerst te laten uitlekken en het vocht eruit te persen. Dit kan met een speciale ‘tofu pers’ of je kunt de tahoe in een vergiet leggen en er iets zwaars (zoals een vijzel) op zetten. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je de tahoe verder gaan verwerken. Door de tofu te persen neemt deze beter smaken op en kun je de blokjes krokanter bakken.

De snelste manier om het vocht uit een blok tofu te persen
TofuBud - Tofupers

TofuBud – Tofupers

Om jouw tofu lekker krokant te kunnen bakken!

Pittige tahoe uit de wok

Dit gerecht mag best wat pit hebben. De pittigheid komt in dit geval voor een groot deel van de zwarte peper. Vergis je niet, zwarte peper kan vrij pittig zijn. Het recept van Ottolenghi heet niet voor iets ‘black pepper tofu’. Hou je wel van pit maar niet teveel? Voeg dan in het begin iets minder toe, je kunt later altijd nog meer toevoegen. Serveer dit gerecht met rijst of noedels en een frisse/zoetzure komkommersalade als tegenhanger van deze pittige peper tahoe.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Pittige tahoe uit de wok

Pittige tahoe uit de wok

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Gang: Lunch, HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Pittige tahoe uit de wok, een gerecht geïnspireerd op het recept ‘black pepper tofu’ van Ottolenghi. Gebakken blokjes tahoe in een peperige pittige saus met paprika en bosui. Serveer dit gerecht met rijst of noedels en een frisse komkommersalade.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram stevige tahoe, geperst en in blokjes gesneden

  • 2 theelepels maïzena

  • 2 rode puntpaprika’s, in reepjes gesneden

  • 2 rode pepers (zaadjes verwijderd)

  • 3 eetlepels olie

  • chilivlokken (naar smaak)

  • 2 sjalotten, gesnipperd

  • 6 teentjes knoflook, geraspt

  • 1 theelepel verse gember, geraspt

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 eetlepel water

  • 1 eetlepel azijn

  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

  • halve theelepel zout

  • extra olie om in te bakken

BEREIDING

  • Laat 500 gram tahoe uitlekken en pers het overtollige vocht eruit. Dep het blok droog met keukenpapier. Snijd de tahoe in even grote blokjes en doe deze samen met een halve theelepel zout, 2 theelepels maïzena en chilivlokken in een ziplock zakje. Schud dit goed door elkaar zodat de tahoe is bedekt met een laagje van het maïzena mengsel.
  • Maak een saus van 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper, 1 eetlepel ahornsiroop, 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel water en meng dit door elkaar. Zet de saus even apart tot gebruik.
  • Verhit een 3 eetlepels olie in een wok en bak hierin de tahoe rondom bruin. Schep vervolgens de tahoe uit de pan en laat deze uitlekken op een bordje bekleed met keukenpapier.
  • Rasp 6 tenen knoflook en 1 theelepel gember. Snipper 1 sjalot en snijd 2 rode peper in ringetjes. Snijd ook 2 puntpaprika’s en 2 bosuitjes in ringen.
  • Gebruik dezelfde pan waar je de tahoe in hebt gebakken. Veeg de pan lichtjes schoon met een stukje keukenpapier.
  • Fruit de sjalot aan samen met de rode peper, knoflook en gember. Voeg nu de gesneden puntpaprika en bosui toe. Wok deze kort mee, ze mogen straks nog best een bite hebben.
  • Doe de gebakken tahoe terug in de pan en voeg de saus toe. Schep alles goed om zodat de tahoe blokjes goed bedekt zijn met een laagje van de saus.
  • Serveer de tahoe met rijst of noedels en een frisse komkommersalade.

AANTEKENINGEN

  • Hoe kun je tahoe nu lekker krokant bakken? Ik heb een aantal tips voor je! Bekijk de tips hier.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.