Bamisoep, een gerecht waarmee ik ben opgeroeid. Thuis noemen we het altijd bamisoep en de meest bekende is de Indomie. Mijn oma had hier hele dozen van in haar voorraadkast staan, altijd handig als er kleinkinderen kwamen eten. De snelle versie is met een bosuitje, gebakken uitjes en sambal. Deze versie zit vol groenten, zodat je het ook prima als lunch of avondmaaltijd kunt eten.
Schrik niet van de hoeveelheid ingrediënten (het grootste gedeelte zijn groenten). Deze soep is gemaakt ‘from scratch’ dus niet met de kruidenmix zakjes die bij het pakje bamisoep zitten. Bewaar de zakjes wel want je kunt ze altijd gebruiken om iets mee op smaak te brengen. Wist je dat je met de noedels uit een pakje bamisoep een lekkere krokante snack of saladetopping kunt maken? Dit wordt ’toasted ramen’ genoemd, het recept vind je hier.

Bamisoep
Voor het maken van bamisoep zijn eigenlijk geen regels. Dit is een ideaal gerecht om restjes uit je koelkast op te maken. Er zijn namelijk veel verschillende groentesoorten geschikt (paksoi, champignons, wortel, kool, bosui, prei en mais) om te gebruiken in deze soep. Omdat ik van veel groen op mijn bord hou, heb ik in deze soep alle groene groenten gebruikt die ik kon vinden in mijn koelkast. Gebruik wat je lekker vindt en in huis hebt. Een geheim ingrediënt om je soep veel smaak te geven is miso pasta. Wil je iets extra’s toevoegen aan je soep, voeg dan een eetlepel witte miso pasta toe. Sesamolie of chili olie zijn ook lekkere smaakmakers voor noedelsoep.
En eet je regelmatig instant noedels, dan is het een goed idee om een mini noedel mealprep te maken. Een bakje met voorgesneden groenten in je koelkast die je aan je soep kunt toevoegen. Zo upgrade je binnen no time je instant noedelsoep.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bamisoep
4
personen15
minuten15
minuten30
minutenMaak met verschillende groenten een goed gevulde bamisoep. Serveer met lekkere toppings als gebakken uitjes, sambal of crispy chili olie.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
2 liter water
2 eetlepels groentebouillonpoeder of 2 bouillonblokjes
1-2 eetlepels sojasaus
1 theelepel geraspte gember
1-2 tenen knoflook, geraspt
1 mespunt chilipoeder
1 theelepel sambal oelek
4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
3 handjes diepvries doperwten (bevroren)
4 handjes diepvries edamame boontjes (sojaboontjes)
1 stronk paksoi, in repen gesneden
4 kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1 limoen (het sap)
3-4 porties noedels of Indomie (a 60 gram per stuk)
BEREIDING
- Zet een grote pan met 2 liter water op en voeg 2 eetlepels groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes), 1 tot 2 eetlepels sojasaus, 1 mespunt chilipoeder, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel geraspte gember en 1 tot 2 tenen geraspte knoflook toe.
- Maak ondertussen 1 stronk paksoi schoon, laat deze heel of snijd de stronk in dunne reepjes. Snijd 4 bosuitjes en de ringetjes en 4 champignons in dunne plakjes.
- Als het water zachtjes kookt, voeg dan de paksoi toe en een deel van de bosui. Houd een beetje achter de hand voor de garnering.
- Voeg 4 porties noedels toe samen met 3 handjes bevroren diepvries erwten, 4 handjes bevroren edamame boontjes en plakjes champignon. Als de noedels gaar zijn haal je ze met een vork uit elkaar. Voeg vervolgens het sap van een hele limoen toe.
- Als de noedels gaar zijn en de bouillon lekker heet is schep je ze over in de kommen samen met de groenten. Garneer met de rest van de bosui. Serveer met gebakken uitjes en sambal oelek.